PCBeast
OC Guru
- Učlanjen(a)
- 30.11.2006
- Poena
- 585
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Ta tabela koju je PCBeast okacio nema bas nikakvog smisla.
Prvo ako je gk104 1na1 sa tahiti zasto sebi praviti problem i izbacivati gk110? Koja je poenta ako AMD ne izbaci jaci gpu.
Ako u tabelu ipak stavis gk110 onda u nju dodaj i tahiti ultra jer kao sto ljudi iz nV nisu otisli na godisnji posle fermi tako ni sad iz AMDu nisu.
Drugo odakle ideja da ce dual gpu biti sastavljen od dva potpuno ispravna chipa uz sve probleme u proizvodnji? To mnozenje sa dva su neciji vlazni snovi.
Rat cena? Nemojte biti smesni jer ako su rezultati koji se pojavljuju tacni nV ce sa velikim zadovoljstvom da kopira cenu 7970 i trlja ruke...
Tabelu sam okacio iz razloga sto me je Tomazino pitao koju ce oznaku da nosi GK110!
A koji je to Tahiti Ultra?To si nesto proizvoljno sam smislio?
Nisam siguran da se rekonstrukcija chipa radi preko noci jer ne verujem ni da je AMD ocekivao ovoliki skok od nVidia.
A da su mogli u samom startu izbacili bi mnogo brze kartice od sadasnje 7970.Pretpostavljam da je to bilo to,da su iz njih izvukli neki "maksimum" a da
to bude izbalansirano.Jedino sto ja u buducnosti mogu da vidim je neka overklokovana verzija 7970 = 7980 ,recimo,nesto poput 4890 stim sto 4890 nije bio samo
overklokovan rv770 vec malo rekonstruisan chip.
A taj Tahiti Ultra (ako ga bude) bi voleo da vidim sto pre,to ce samo znaciti raniji izlazak GTX685 ili ti GK110 koji ja i ovako ocekujem negde u avgustu mesecu.
Inace sve sto se bude desilo u bliskoj buducnosti zavisice od AMD-a tako da mnogo toga moze da se promeni i ranije.
Poslednja izmena: