Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

Komentar autora teksta ispod review-a. Tip je malko ljut sto ih je nvidia iskulirala pa je okacio test iako mu vreme nije. Inace, ostali sajtovi "sa nvidia podrskom" ce imati i novije drajvere Forceware 300.99.

Trevor Oestreich · Grafton, Ohio
Since NVIDIA sent us nothing on the GTX 680 codenamed "Kepler" - no press deck, no whitepaper, no conference call information, no sample, no NDA date - absolutely nothing - we're kind of winging it here. Something we don't really like to do. But when I woke up this morning again with no information from NVIDIA, I was just over it and decided to knock this review over straight away as clearly we weren't going to hear anything from them. How is that for professionalism?

za tomazina
pa kad pogledamo kako im ide u poslednje vreme(buldozer) ovaj 7970 je daleko bolji proizvod(u amd-ovom slucaju i vrhunski proizvod)

Zato sto je taj AMD "vrhunski", mi cemo sad da GK104 placamo 500 umesto 250-300$.

Iskreno... zamena teza ;)

Ipak je odluka NV da to kosta koliko ce kostati, i sam AMD nema ama bas nikakve veze sa time. Ako se secas trenutka launcha RV770, karta je bez problema mogla da bude dosta skuplja, pa da ne dodje do pada cena GTX280 i GTX260, odnosno da imamo status quo. Kao i svaka normalna kompanija, i NV zeli sto veci profit, i sada imaju priliku sjajnu da to i ispune. As simple as that :)

^^Taj tekst sa INQ je teska budalastina i uglavnom mu se svi podsmevaju.

DP ce biti ogranicen za GeForce i to je standardna praksa...Ali zato tamo gde se CUDA koristi (onaj Anandov test u media Espresso) karta je duplo brza od GTX580.

YyjRB.jpg

3x1080p heaven bench sve na max , iznad 29FPS

http://www.overclock.net/t/584302/ocn-water-cooling-club-and-picture-gallery/18520#post_16733663

Ko je nastavio da prati postove lika (RushMore1205) koji je leakovao ovu sliku mogao je da procita najavu da ce 25.marta na OCN forumu ekskluzivno da prikaze nekakvu specijalnu verziju karte. Da vidimo i to chudo... :)

"8 days and 10 hours, ill will spill some serious beans, OCN exclusive, got green light from some people who make the rules.we are talking about different cards here, there is going to be a special version, which I'm talking about."

So, aside from a few gaming benchmark tests, the GK104 die in the GTX680 is not exactly the cure for Nvidia's ills or a true performance leader at the moment. Nvidia urgently needs the GK110 die, especially since AMD can really easily crank up its GPUs by well over 30 per cent across the board right away - count the 20 per cent frequency jump plus driver improvements, and there you are. And did we mention the dual GPU Radeon HD 7990 followed by the Sea Islands? It's an exciting year for watching the GPU market
Source: The Inquirer (http://s.tt/17LZI)

Ja ne znam je li ovaj covek retardiran ili sta? 1% ljudi kupuje gaming grafiku zbog computing power-a, a i od tih 1%, 1% kupuje zbog neceg ozbiljnog a ostali da bi foldovali... Ako hocete computing power, lepo se izdvoji par hiljada evrica za Teslu i to je to. GTX680 je gaming grafika i to je ono sto treba da bude...

Poslednja izmena:
Prema očekivanju mada je baterija testova davno prevaziđena.
Ono što je meni frapantno je da "mainstream" GK104 sa 2GB memorije troši u loadu gotovo 70W više od High End 3GB Tahitija sa kojim je poređena. Rekao bih da šetosamdesetkinja tokom testiranja radi na mnogo višoj frekvencije od zvanične 1006MHz.
Naravno ovo sve pod uslovom da je merenje tačno.

Obrati paznju da je u Idle potrosnja veca za 80W u odnosu na 7970, a 40W u odnosu na gtx580 sto je tek cudno.

cJkz5.jpg
OCiR8.jpg

O6NPT.jpg
WXgSl.jpg

04QSn.jpg
Lscj6.jpg

tsErF.jpg
zohGY.jpg

u1Njg.jpg
Z6TeA.jpg

Poslednja izmena:
Zaista impresivno. Ne secam se kad sam bio tako impresioniran nekom grafikom

Sve je ekstra osim cene valjda ce se i to srediti do leta kad planiram uzimati neku kartu :)

Ovo je samar AMD-u koji im nije trebao, i koliko god ja voleo AMD opet je ubijen u pojam i sad ce svim oruzijem da proba da se brani i pljuje po konkurentu pogotovo vezano za computing power...

Ako hocete computing power, lepo se izdvoji par hiljada evrica za Teslu i to je to.
Ovisi šta se radi. Ako je neki super-special sci-fi CUDA app onda da. Ako je bilo kakav hash-cracking onda je to obično dual-gpu Radeon iz najviše klase puta n.

Pa bas to, ali ne vidim potrebu da se pljune po gaming grafici zbog toga...

I jos dve ...

VYUsM.jpg
GrE9M.jpg

...

Poslednja izmena:
Interesantno je kako AMD dominira u Metro2033 pa cak i kad je CPU u pitanju, jedina igra u kojoj FX-8 i moze nesto da uradi :p

bas me zanima koja bi razlika bila da 7970 radi na 1ghz i da joj je graficka memorija na 1500mhz...

Poslednja izmena:
AMD je niskim default taktovima učinio uslugu partnerima omogućujući im dodatnu zaradu prodajući raznorazne factory overclockovane HD7970 i naplaćujući ekstra za njih. Sad se ispostavlja da je podcenio nVidia-u i da će ga to skupo koštati. Može sada lansirati raznorazne GHz edicije, "damage is done" što bi rekao naš narod.

BTW, voleo bih da vidim rezultate GTX680 nakon sat ili dva loopovanja, tj kako se drži taj dinamički Oveclock u real gaming situacijama.

bas me zanima koja bi razlika bila da 7970 radi na 1ghz i da joj je graficka memorija na 1500mhz...

Pa pošto se 7970 odlično skalira kad se overklokuje sigurno da bi bio značajno brži na tim frenkfencijama, sigurno će ovi nadolazeći testovi da uzmu i to u obzir i overklokuju maximalno i jednu i drugu karticu i onda ih uporede kao takve. :)

stvarno glup potez amd-a sto im default clock nije bio bar 1ghz,a "ladno" je mogao da bude i 1,1ghz i bilo bi i dalje dovoljno prostora za klokovanje

maaaa mogli su oni i 1.8 odma...

....al nisu:d

Sta bi mi bez tebe...

Nije glupo s obzirom da GK104 ima barem jednako rezerve, a kasnije izlazi na tržište ;).

Pasce ... tamo negde na jesen ...

E dobra je ova karta samo je problem što je za bogataše kao i 7970 ;), cena će malo možda pasti kasnije, verovatno za 50$ i to je to. Interesantno je balaviti ovako ali u suštini totalno nepotrebna za normalan PC gejming. I da ne mislite da sam u hejterskom fazonu, svaka čast nvidiji za ovo, ovo je značajan/pravi napredak u odnosu na prethodnu generaciju.

Posto nije jedina kartica iz ove serije, ovde cemo nastaviti pricu oko ostalih (Kepler) kartica, a tamo neka se nastavi prica o GTX680

Kad li ce slabiji/jeftiniji model iz Kepler generacije?

Vrh Dno