- Učlanjen(a)
- 31.12.2005
- Poena
- 380
da ... ali CPU ostaje Cell, odnosno Power derivat.
Cemu toliki hejt i izvlacenje iz konteksta?? Ako sam rekao da je AMD u prednosti u odnosu na nVidiju zbog svog APUa, to ne znaci da sam rekao da AMD ima jacu grafiku ili da ce Llano (pise se sa dva L) ici u konzole.
Imam inffo da nVidia nece izaci kao i obicno sa Hi End kartama.
Ovaj put ce da izbaci derivate u mainstream segmentu kao prvu seriju.
Tipujem da ce biti test poligon nesto poput GTX 460 da bi kasnije hi end tweakovali i izbacili kao
kompletnije proizvode.
Verujem da ovo ima veze i sa samim 28nm procesom i optimizacijom arhitekture kroz isti .
Ako ovo aludira na nesto poput GTX570/580 kada su se pojavili verujem da ce Kepler ipak biti nesto posebno
tj da se moze ocekivati dosta.
Ti kapiraš da ako je to tačno onda je to presedan u istoriji nV jer oni nikada novu arhitekturu nisu započinjali sa mainsteam čipom. GTX460 je Fermi derivat, to je nešto drugo.
Mada možda i ne bude Kepler već Fermi doteran i prilagođen za 28nm. Tada bi ta tvoja informacija imala smisla.
Kakav hajt..... praviti novu konzolu relativno malo jacom od prethodne je cist bezobrazluk... samo moze takav korak da se predvidi kako ce se odraziti na razvoj grafike..., znam ja da je njima integrisan CPU-GPU, idealan zbog ubitacno male cene i da ce tada na HW konzole imat profit koji do sad nisu imali... ali takav korak je totalno nazadan
APU jeste buducnost ali ne za sutra vec za 5-10 godina...
A reci istinu da je AMD APU spor i takvo nesto kuditi je smesno, smucili su mi se testovi gde se igre testiraju ispod HD rezolucije sto danas nema smisla (osim u netbook/laptop segmentu) samo kako bi taj proizvod ispao pametan za igre (a nije)
Tacno.To si u pravu.Uvek su prvo izbacivali Hi End produkte.
Ali onako kako je meni objasnjeno ici ce na to da iz Hi End karti izvuku maksimum i da kartice doteraju
do te granice da budu maksimalno izbalansirani produkti.
Ocigledno me nisi razumeo ovo za GTX 460.
GTX460 kad pogledas je bio samo uvertira za ispeglaniju verziju Fermija tj nadolazecu seriju 5xx.
Iz tog ugla na isti nacin su to odradili samo sto su se prebacili na sledecu seriju.
GTX 460 (GF104) - GTX 560 (GF114) koje su razlike?
To sam hteo da kazem.Ako tako gledas GTX 460 je bio test poligon za nadolazece GTX570/GTX580 !
Mainstream prema Hi End. (Ovo je vezano samo za njihov koncept izbacivanja karti)
Ovako izbace malog Keplera kao pilot igraca pa krecu dalje ka jacim klasama.
Naravno ako ce to sve biti istina.Ako ne,tradicija se nastavlja.
To je zapravo uradio AMD jer je prvo izbacio "Mainstream" kartice 6870 i 6850, a zatim Cayman 6970 i 6950....
Sto se nV tice, pre gtx 460 su izasle gtx 480, gtx 470 i gtx 465, tako da ne mozes da odvajas gtx 4xx i gtx 5xx jer je to uprincipu opet Fermi, samo malo "doteran"
Znaci ipak nista ove godine.
“The ramp of 28-nanometer however is taking longer than expected due to the softening economy and the demand outlook of 2011,” said Dr. Morris Chang, chairman and chief executive officer of TSMC.
....
“The 28-nanometer revenue contribution by the end of fourth quarter this year will be roughly above 1% of our total wafer revenue,” said Lora Ho, senior vice president and chief financial officer at TSMC.
When asked by an analyst if TSMC is having any other troubles with their 28nm node other than demand, the same company representative responded: “the delay of 28-nanometer is not due to their quality issue, actually we have regular tape out and it is unplanned.”
...nvidia has two keplers in house but not the big one...
That gets us to scheduling. The first Nvidia 28nm parts are scheduled to sample around October 1, and they are set to be delivered in volume in late December, call it January 1, 2012. The first Keplers taped out three months after the 28nm Fermi chips, so you are looking at April 1 for Kepler. The small Keplers. Not the big Keplers. If A0 silicon works perfectly.
28nm shrinks are a simple thing to do compared to a new architecture. If Nvidia has to do any spins of GF107, you will need at least 6 weeks for every spin, so April 1 becomes May 15 for A1, July 1 for A2 etc etc. Q1 is unlikely to see Keplers in anything other than PR form.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari