Kako misliš lošije izgledaju HBOmax i Netflix aplikacije kao grafički interfejs ili u samoj aplikaciji? Koji tv imaš?
Čudno. Ja baš kad sam uzeo sony a80j uporedio obe aplikacije nema neke razlike. Mada je to webos, a ovo android tv/gtv. Kod tasta na c9 nisam primetio razliku. Shield rez držiš na DV & hdr10? Ne zaboravi Netflix na shieldu ručno moraš refresh rate da podešavaš.Jednostavno je oštiji interfejs, napucanije boje, kvalitetnija slika. Odprilike, kao da je na shieldu neka kompresovana varijanta.
LG B9 65" OLED.
Čudno. Ja baš kad sam uzeo sony a80j uporedio obe aplikacije nema neke razlike. Mada je to webos, a ovo android tv/gtv. Kod tasta na c9 nisam primetio razliku. Shield rez držiš na DV & hdr10? Ne zaboravi Netflix na shieldu ručno moraš refresh rate da podešavaš.
Znam da video neće mnogo dočarati ali ipak sam odradio intro Our Planet. Osim malih razlika u saturaciji ne vidim neke razlike.
Netflixapp_SonyA80JvsShield
Pa evo za tebe ću da snimim i sa webos na c9 pa ću da postavim nije problem. Nemoguće je svejedno da je velika razlika između dva os-a 😉A sto poredis dve Androidtv platforme? Kolko mi je poznato Sony kao i Shield su AndroidTV ili Google TV sta vec.
Prica je bila WEBOS vs AndroidTV aplikacije ili LG vs Shield.
Ne moras radi mene ni ja ne vidim razliku, sem ko sto rekoh mozda je WebOS po nekad brzi ali sam objasnio zasto.Pa evo za tebe ću da snimim i sa webos na c9 pa ću da postavim nije problem. Nemoguće je svejedno da je velika razlika između dva os-a 😉
Da nije to do podešavanja slike na tom HDMI ulazu?
Pokušaj uključiti na Shieldu "Match Content Color Space" ili tako nekako se zove opcija, da automatski prebacuje između rec709 i bt2020 color space. Ja po defaultu držim na 4:2:2 12bit rec709. Kada ide neki hdr sadržaj Shield automatski prebaci na bt2020. Druga mogućnost koju bih provjerio je da nije slučajno neki drugi Picture mode podešen za različite izvore na TV (tipa "Movie" za jedan hdmi, a "standard" za TV). Na samsungu ima opcija "Apply to current source" koja može dovesti do takve situacje.Definitivno izgleda netflix lošije na shield i to osetno...
Netflix:
Pogledajte prilog 356591
Shield:
Pogledajte prilog 356592
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari