Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Predpostavljam da poslije downgradea moram ponovo instalirati i podešavati aplikacije koje koristim (Kodi, YouTube bez reklama, Stremio...)?

Pa to je najbrže od svega.
-Kodi vratiš .kodi gde mu je mesto opet u zavisnosti koliko je težak folder
-Youtube nisam imao nikada reklame
-Stremio sync 1sek bukvalno
Sama podešavanja u Shield da se vrate uzima vremena. Ja sam video napravio i išao kroz svaku opciju, jer shield nema backup/restore nažalost.

Kako misliš ne kapiram? Pa po defoltu nemaš masu opcija uključenih od zavisnosti od tv-a, sound sistema itd.

Stiže pro u sledeću sredu. :cool:

Za 10e dobio sam 5 godina garancije :D

Uzeo mi ortak iz Austrije. Stiže za koji sat. Odmah montaža i testiramo nekim debelim i pozamašnim filmom. :)

10e garancija 🤣 neka te lepo služi😉

Prvi utisci...

Probao par filmova, audio strimovi sve šljaka, tu je atmos i ostali loseless formati, taman sam isti dan nabacio još dva zvučnika.

Plex radi duplo brže nego na tv-u.

Lošije izgleda aplikacija rekao bih i netflix i HBOmax nego na tv-u?

HboMax kad kliknem back dugme dok gledam nešto učitana po desetine sekundi...

Daljinski jako zanimljiv i praktičan, super fora sa svetlećim dugmićima. Krug oko dugmeta za potvrde malo tanji pa malo teže za navigaciju, iziskuje malo više osećaja.

Dosta podešavanja za CEC režim, to mi je super. Kad hoću nešto da gledam npr, upalim njega i pali se tv i risiver i dosta brzo se sve boot-uje.

Interfejs mi deluje lepo i funkcionalno.

Videćemo dalje...

Kako misliš lošije izgledaju HBOmax i Netflix aplikacije kao grafički interfejs ili u samoj aplikaciji? Koji tv imaš?

I ja i Netflix i HBO max radije gledam na Samsungovom tizenu nego na Shildu. Nekako je na tizenu to "življe".

Kako misliš lošije izgledaju HBOmax i Netflix aplikacije kao grafički interfejs ili u samoj aplikaciji? Koji tv imaš?

Jednostavno je oštiji interfejs, napucanije boje, kvalitetnija slika. Odprilike, kao da je na shieldu neka kompresovana varijanta.

LG B9 65" OLED.

WebOS ima na sebi webaplikacije, nesto ko na web browseru ali malo sofisticiranije. Razlog je sto je manje memorije i slabijo SoC i logicno da mora biti "mrsaviji".
Sa druge strane AndroidTV ima punokrvnu App koja za posledicu ima da je po nekad tromija u reakcijama i zahteva mnogo vise procesorske snage i memorije.
Gde je prednost AndroidTV pristup kompletnom Google storu i mnogo veca funkcionalnost od WebOS.
To da li je lepse ili ne to je u oku posmatraca ali se definitivno razlikuju.
Ja se recimo trudim da ne instaliram previse na mom LG C1, mnogo bolje radi i fluidnije nego kad se natrpa gomila aplikacija.

Koga zanima detaljnije razvoj:

Poslednja izmena:
Jednostavno je oštiji interfejs, napucanije boje, kvalitetnija slika. Odprilike, kao da je na shieldu neka kompresovana varijanta.

LG B9 65" OLED.
Čudno. Ja baš kad sam uzeo sony a80j uporedio obe aplikacije nema neke razlike. Mada je to webos, a ovo android tv/gtv. Kod tasta na c9 nisam primetio razliku. Shield rez držiš na DV & hdr10? Ne zaboravi Netflix na shieldu ručno moraš refresh rate da podešavaš.
Znam da video neće mnogo dočarati ali ipak sam odradio intro Our Planet. Osim malih razlika u saturaciji ne vidim neke razlike.
Netflixapp_SonyA80JvsShield

A sto poredis dve Androidtv platforme? Kolko mi je poznato Sony kao i Shield su AndroidTV ili Google TV sta vec.
Prica je bila WEBOS vs AndroidTV aplikacije ili LG vs Shield.

Čudno. Ja baš kad sam uzeo sony a80j uporedio obe aplikacije nema neke razlike. Mada je to webos, a ovo android tv/gtv. Kod tasta na c9 nisam primetio razliku. Shield rez držiš na DV & hdr10? Ne zaboravi Netflix na shieldu ručno moraš refresh rate da podešavaš.
Znam da video neće mnogo dočarati ali ipak sam odradio intro Our Planet. Osim malih razlika u saturaciji ne vidim neke razlike.
Netflixapp_SonyA80JvsShield

Hvala što si se iscimao.

Nisam ga nešto puno njakao, možda sat, dva i odgledao jednu epizodu na HBOmax.

Tek predstoji druženje :)

Edit: ovo za netflix, u netflix app?

A sto poredis dve Androidtv platforme? Kolko mi je poznato Sony kao i Shield su AndroidTV ili Google TV sta vec.
Prica je bila WEBOS vs AndroidTV aplikacije ili LG vs Shield.
Pa evo za tebe ću da snimim i sa webos na c9 pa ću da postavim nije problem. Nemoguće je svejedno da je velika razlika između dva os-a 😉

Nisam primetio da netflix ima problema na shieldu sa sutteringom.
Slabo ga i gledam.

Nije u pitanju stuttering već sam izgled aplikacije.

Možda mi se učinilo ali nisam siguran. Obratiću pažnju više ovih dana pa ću se javim za koji dan...

Pa evo za tebe ću da snimim i sa webos na c9 pa ću da postavim nije problem. Nemoguće je svejedno da je velika razlika između dva os-a 😉
Ne moras radi mene ni ja ne vidim razliku, sem ko sto rekoh mozda je WebOS po nekad brzi ali sam objasnio zasto.
Nego nisam video poentu poredjenja dve iste platforme, samo jedna na TV a druga na Shieldu. Mada opet Shield je jaci pa mozda u prednosti.
A sto se frame rate tice ima sad na Shieldu Match frame rate (beta) koja resava to kod Netflixa.
Jos je u beta fazi ali se nadam uskoro finalnom izdanju i otklanjanju bagova koje tu i tamo ima.

Poslednja izmena:
Da, refresh rate nema nativno u Amazon prime, netflix, itd. Kodi, Plex, Jellyfin i Tivimate imaju. Opcija je beta dugme ručno svaki put ili refreshrate apk za ove aplikacije koje ne podržavaju.

Sad upoređujem, na web osu kao da je manja rezolucija netflix apps. Sve je uvećano, ali ne nalazim gde bih je promenio... Kao ni refresh rate...

Definitivno izgleda netflix lošije na shield i to osetno...

Netflix:

PXL_20220922_210740828.jpg

Shield:

PXL_20220922_210833213.jpg

Da nije to do podešavanja slike na tom HDMI ulazu?

Da nije to do podešavanja slike na tom HDMI ulazu?

Pa nije, podešen je onaj deep colour ON za taj HDMI ulaz, ne z nam šta više.

Radi na 4k 59.40 herca i 12 bita, kada stavim 10 bita, ugasi dolby vision, ja ga upalim, vrati na opciju sa 12 bita...

Definitivno izgleda netflix lošije na shield i to osetno...

Netflix:

Pogledajte prilog 356591

Shield:

Pogledajte prilog 356592
Pokušaj uključiti na Shieldu "Match Content Color Space" ili tako nekako se zove opcija, da automatski prebacuje između rec709 i bt2020 color space. Ja po defaultu držim na 4:2:2 12bit rec709. Kada ide neki hdr sadržaj Shield automatski prebaci na bt2020. Druga mogućnost koju bih provjerio je da nije slučajno neki drugi Picture mode podešen za različite izvore na TV (tipa "Movie" za jedan hdmi, a "standard" za TV). Na samsungu ima opcija "Apply to current source" koja može dovesti do takve situacje.

Mislim da sam uključio match content color space.

Nije, cinema je podešen, isti za oba izvora.

Večeras me takođe malo zezao, ne pali ni DV ni HDR na HBO i na Netflixu, pa ga resetujem pa proradi (možda se malo zaglupeo od čestih promena display podešavanja) ali npr na Peaky Blinders i dalje neće, i tako..

HBOmax isti slučaj kao i sa netflixom. Isprane boje i kao da je manja rtezolucija u glavnom meniju...

Imaš problem sa portom ili sa kablom 100%. Pogledaj ovo

Vrh Dno