Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Sto se tice tih opcija, na kojoj drzite?

Koliko sam citao kazu da je medium najprihvatljiviji.High hoce da pretera🤣🤣

Meni je to isključeno, jer ne vidim neku razliku osim dodate oštrine a dodaje i "grain" na kanalima. Možda ima smisla za 720p sadržaj.

Ok mogu da potvrdim da radi , gledao sam na syfy app (mislim da oni pustaju 1080) neku seriju i onda na daljinskom dugi klikna one tri crtice desno gore na daljinskom otvara settings pa se onda ode na AI upscaling i pisalo da je on i radi. Znaci kombinacija LG C1 i Shield TV Pro je ludilo, prezadovoljan sam slikom na svim streaming servisima.
Plasio sam se da ce biti problem zbog duplog upscalinga ali nije, ili mozda TV ne radi upscaling jer prepozna da je vec upscalovano ali sta god sjajna slika.

Koja verzija EON Smart app provjereno dobro radi kod vas? Ova posljednja ima problem da kada se izađe iz aplikacije, pa ponovno pokrene ista bude crn ekran na svakom kanalu. Jedino rješenje je force stop-clean cache ili ukloniti app iz "Recent-a". Tada uredno otvori i pušta kanale.

Poslednja sa play store meni radi odlično. Nemam taj problem.

Koja verzija EON Smart app provjereno dobro radi kod vas? Ova posljednja ima problem da kada se izađe iz aplikacije, pa ponovno pokrene ista bude crn ekran na svakom kanalu. Jedino rješenje je force stop-clean cache ili ukloniti app iz "Recent-a". Tada uredno otvori i pušta kanale.
Da zeza i na android TV-u, tako da nije do boksa...

Što volim ovo kad ljudi na IT forumu koriste izraz "poslednja"/"najnovija" bez da navedu konkretan version number koji je u pitanju... Jer nemate svi update-ove puštene istovremeno na Play Store... pa nekome "najnovija" bude pretposlednja i X nedelja nakon što je neko drugi već dobio stvarno najnoviji update. I onda te vaše apsolutne izjave "kod mene bez greške radi poslenja" mogu mačku o rep da se okače.

Nemoj da se ljutiš Shamane nisam imao vremena da pogledam koja je ali kapiram kritiku.

Prilozi

• SmartSelect_20220831_132254_Google Play Store.jpg
    SmartSelect_20220831_132254_Google Play Store.jpg
    56.3 KB · Pregleda: 33
Bio još jedan update juče😁

Заборавио сам шта су чари поседовања шилда 😁 . Надоградње сваки други дан, исправке исправљеног. Ту су негде у рангу TCL-a. Додуше, за шилд имаш написано шта је ново/промењено, код TCL-a везе немаш. Одрадиш надоградњу, па шта ти Бог да :ROFLMAO:. Оно што ти јуче није радило, конташ да са новим фирмвером ради, кад оно не ради више како треба ни то што је јуче радило... Али добро, избацују често нове фирвере и једни и други, што значи да им је стало до корисника. Нису к`о beelink, tanix и остали где имаш то што имаш, евентуално једно ажурирање.
С друге стране, узео сам Коцку. Добијаш ажурурања, али се држе провереног Андроид ТВ 9. Нека TCL и Nvidia истестирају, па ћемо и ми ићи на 11. А до тада ће изаћи Андроид ТВ.

Sild sada radi bez problema.
Jedino mi transkoduje eac3 audio kodeke u pleksu dok mecol km2 nema sa tim problema .

To je do plexa jer shield podržava DD+.

Poslednja izmena:
Ma ne shield nisam ni ja uradio poslednji nego EON🤣

Заборавио сам шта су чари поседовања шилда 😁 . Надоградње сваки други дан, исправке исправљеног. Ту су негде у рангу TCL-a. Додуше, за шилд имаш написано шта је ново/промењено, код TCL-a везе немаш. Одрадиш надоградњу, па шта ти Бог да :ROFLMAO:. Оно што ти јуче није радило, конташ да са новим фирмвером ради, кад оно не ради више како треба ни то што је јуче радило... Али добро, избацују често нове фирвере и једни и други, што значи да им је стало до корисника. Нису к`о beelink, tanix и остали где имаш то што имаш, евентуално једно ажурирање.
С друге стране, узео сам Коцку. Добијаш ажурурања, али се држе провереног Андроид ТВ 9. Нека TCL и Nvidia истестирају, па ћемо и ми ићи на 11. А до тада ће изаћи Андроид ТВ.
Prije Shielda imao sam FS Max. I generalno je bio OK, brz. Imao je problema sa EON aplikacijom, vjerujem da je bilo do aplikacije. Jedna od glavnih zamjerki na FS mi je bila ta što ako podesiš rezoluciju na 4k50Hz, Kodi ili bilo koja druga aplikacija koja inače podržava Auto frame rate, ne može da prilagodi frame rate automatski. U sistemu mora biti podešena rezolucija na Auto. Tada Kodi radi OK sa AFR. Međutim, onda je defaultna rezolucija 4k60Hz i EON ne izgleda dobro sa tom rezolucijom. Kod Shileda podesim rezoluciju u sistemu na 4k50Hz, EON radi kako treba, a Kodi, Vimu, Tivimate neovisno od toga rade AFR kako treba. Ne koristim Netflix, Amazon i sl. servise, tako da ne znam kakva je situacija sa ovim aplikacijama i AFR. I meni je to ogromni plus za Shield. Ima tu još dosta podešenja koja nude više fleksibilnosti (CEC i sl) bar za malo naprednije korisnike. Zvuk je neuporedivo bolji sa Shieldom u ondosu na Max (Samsung soundbar). Izuzetno je brz, ali i FS Max je bio brz također kod mene. E sad da li sve to vrijedi razlike u cijeni, kako za koga. to je sad subjektivna stvar svačijih mogućnosti i potreba. Cube je vjerujem jači od Max-a?

Sta moze da bude uzrok sporijeg prenosa podataka na externi ssd prikacen na Shield?
Ruter je Asus Rog GT-AX6000, svi kablovi su CAT6a, zakacen Samsung 970 EVO Plus NVMe™ M.2 SSD - 250 GB
na usb3 port Shielda 2019.
Ne prelazi 60mb/s a trebalo bi do 100mb/s da ide posto je gigabitna mreza. Ni usb3 nije usko grlo deklarisano 5Gb.
Ista prica samo nakacen WD 12GB na ruter usb3 port tuce 100mb.
Jel ima neko ideju sta bi mogao biti problem?

Meni 970 evo plus u Sabrent fioci ide oko 80-85. Dosta baš ima o tome na netu. Je l' ti usb na Max performance?

Nemam pojma nakačim na komp transfer 450MB/s.
Probao sam i ranije kada sam testirao i ftp i ostale savete preko xplore na shield nikada nije to ferceralo max 100+. Kapiram da ima neki problem na shield. Mada nisam uzeo nijedan hdd/ssd koji Nvidia preporučuje mada mislim da bi i tu bilo slično. Mnogi imaju problem posle update.

Ja kad povezem na komp preko usb c 3.2 2x2 ide i preko 1000 tako da nije do kucista ni do samsunga m2.
Od kad sam kupio C1 skidam serije i filmove sa DV ili HDR 10 od preko 25-80 GB pa dok prebacim traje.
Ja sve sumnjam na njihove update, da ima neki bag. Ali dobro nije greda ni 60 prezivecu :)

Preko usb c naravno. Ne, nije do fioke niti diska jer smo to otklonili. 100% je do shield koliko sam ja barem čitao o tom problemu.
Zato kažem da se ne skida nego samo stream. Ok ovi što automatiku furaju kroz sonarr, radarr itd to je ok, ali u ovom trenutku mislim da je najbrže stream direkt. Ja sam dodao fioku sa ssd samo zbog dodatnog prostora.

Ja kad povezem na komp preko usb c 3.2 2x2 ide i preko 1000 tako da nije do kucista ni do samsunga m2.
Od kad sam kupio C1 skidam serije i filmove sa DV ili HDR 10 od preko 25-80 GB pa dok prebacim traje.
Ja sve sumnjam na njihove update, da ima neki bag. Ali dobro nije greda ni 60 prezivecu :)
А зашто не Коди + RealDebrid налог?

Neznam davno sam prestao da koristim Kodi i presao na Streaming servise, ako bas nema ni na jednom koji koristim onda skinem ko sto rekoh i reseno.

Nakanio sam se da juče odradim downgrade firmware na 8.2.3. Malo sam testirao I da dosta je fluidniji i ispeglaniji od 9.0.1.

Generalno mali broj ljudi nema nijedan problem posle update. Htedoh da probam 8.2.3 i ovo što pričaju na svakom forumu o Nvidia shield i da definitivno bolje radi barem meni za ovo kratko vreme što sam probao. Recimo ranije mi se dešavalo da imam problem sa cec(upale se uređaji sami poale gašenja), daljinski nekad zaglupi, itd. Videćemo kako će biti u budućnosti.

Kad bolje razmislim meni je do updata brzina prenosa bila 100mb, mozda i ja downgradujem.
Posto imam dva model 2017 i model 2019, testiracu na starijem prvo.

Probaj relativno je lako a i video sam da mnogi imaju problem sa brzinom prenosa podataka posle update.

Nazad
Vrh Dno