Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Taj 9.02 sam ja dobio prošle nedelje i sve isto.....plex me i dalje zeza.

Neće radi :p ma nema šta nisam pokušao, jedino još ostalo da srukam nvidiu na nulu.

p.s. mislim na plex u kodi.

To je ta verzija , poslao im onaj broj uređaja tek prošle nedelje jer do tad nisam ni apdejtovao (n)a ni tad nisam trebao....kakav danak neiskustvu.

@Troller Šta tačno donosi novi patch?

• Adds Plex support for latest Hauppauge WinTV-dualHD DVB-T tuner (in EU only)
  • Adds helpful notifications when connecting or formatting removable storage
  • Fixes bug where AI upscaling could not be changed in Netflix app (applies to 2019 SHIELD devices only)
  • Fixes bug where surround upmixer would stop working after playing Dolby audio streams
  • Improves file transfer speeds
  • Fixes bug when copying files over local network from Mac to removable storage on SHIELD
  • Resolves issue pairing Dual Shock 3, XBOX One S, XBOX Series S/X, and Switch Pro controllers
Ostatak pise ovde...

Ako neko ima ili bude imao problem sa daljinskim juče ugasio normalno i otišao na kuntanje. Jutros nije konektovan uopšte 🤣 promenih baterije ma ništa kao da je mrtav. Na kraju Back+Home+Mic kombinacija 60sek, resetovao se i konektovao. Bezveze.

Imam mi box s, kupio bih shield ali me interesuje kako radi eon aplikacija, jednostavno na mi box-u to ne radi kao LG TV Eon app, ne radi fluidno?
Da li uzeti pro ili tv?

Imam ja eon menu radi odlično na pro verziji. Ja bih išao na pro zbog storage, ram-a i 2 usb porta.

Kao neko ko je pre 2 godine napravio skok sa mi box s na shield mogu ti reci da je osecaj koriscenja nebo i zemlja.Prezalio sam tih 100 evrica razlike u roku od 2 min.

Da podržim
Koristio EON I na LG (B9 OLED), i na Mi Box i sada na Shield Pro. Upsaling na Shieldu je bolji taman za razliku u ceni.

Ja sam probao na mi box i koristim ga na lg oled c8 i na lg-u radi perfektno

Hoce li jos neko da se javi da napise kako pisljivi EON radi na Shieldu? Dal ste realni? Pa EON radi bez problema i na Firestick 4K i na Mistick 4K, MiB Box, a da nece na takvom Shieldu? Sta je to EON poseban pa da ne bi radio na tom Nvidia?

Više je do same aplikacije pa se ljudi valjda pitaju da li kršina radi na Shield-u🤣

Nije pitanje bilo da li radi nego kako radi jer je kod menw primetna razlika kako eonvradi na lg c8 i kako radi na mi box-u.

Razlika se svodi samo na refresh rate, treba da bude podešena na 50hz (preko refresh rate aplikacije za shield).

Na koji god način da se dođe do 50 hz, manuelno ili automatski ako uređaj podržava, eon radi savršeno skoro na svemu.

I na mi box-u može da se preko refresh rate aplikacije podesi manuelno da uvek startuje na 50 hz samo tu aplikaciju.

Razlika se svodi samo na refresh rate, treba da bude podešena na 50hz (preko refresh rate aplikacije za shield).

Na koji god način da se dođe do 50 hz, manuelno ili automatski ako uređaj podržava, eon radi savršeno skoro na svemu.

I na mi box-u može da se preko refresh rate aplikacije podesi manuelno da uvek startuje na 50 hz samo tu aplikaciju.
Da li moze tacan naziv te app za podesavanje refresh rate-a? Da probam na Amazon Fire stick-u da li ce sljakati uz EON.

Ja nisam uspeo da je instaliram na fire stick-u 4k. Šteta, jer podržava refresh rate switching.

Pravljena je za shield koji podržava network debugging koji je potreban za detekciju frame rate-a, ali i bez toga radi na ostalim uređajima koji podržavaju auto refresh rate bar kao osnovna varijanta da se određena aplikacija uvek startuje u modu koji izabereš (na mi box s-u provereno) .

Ako to ne uspe, možda je rešenje da zbog eona držiš uređaj stalno na 50 hz I eon će raditi perfektno, a da za filmove recimo kodi (ili bilo koji drugi player koji podržava auto refresh rate) sam menja refresh rate za to. Trpiš interfejs na 50 hz umesto 60,ali nije strašno.

Poslednja izmena:
Aaa,jasno. Hvala na objasnjenju. Probao sam da drzim zakucan uredjaj na 50hz,EON tada stvarno klizi bas kako treba,medjutim nervira me YT i neke ostale app,,primetim tu razliku.

Imam cudan problem pa ako neko moze da pomogne bilo bi lepo.
Posto mi original daljinski ne odgovara kupovao sam vremenom raznorazne modele i svi su radili relativno ok.
U zadnje vreme imam problem da mi se rasparuju Bluetooth daljinci, original radi kako treba.
Svaki put kad ugasim i upalim zaboravi ga, pa moram sa originalom da pokrenem uparivanje.
Inace Shield na poslednjem FW.

Nemam iskustva sa daljincima, ali BT sluške rade kao sat. Automatski se povezuju, osim ako ručno isključim vezu - posle toga moram ručno I da je uspostavim.

Imam cudan problem pa ako neko moze da pomogne bilo bi lepo.
Posto mi original daljinski ne odgovara kupovao sam vremenom raznorazne modele i svi su radili relativno ok.
U zadnje vreme imam problem da mi se rasparuju Bluetooth daljinci, original radi kako treba.
Svaki put kad ugasim i upalim zaboravi ga, pa moram sa originalom da pokrenem uparivanje.
Inace Shield na poslednjem FW.
Ja imam uparen daljinski od EONa i samo njega koristim.

Nikad se nije "raskačio".

Ja imam uparen daljinski od EONa i samo njega koristim.

Nikad se nije "raskačio".
aj da probam i to, imam ih vec gomilu sta mi smeta jos jedan daljinski :)
Porucio sa oglasa , hvala na savetu.
Ako nije problem samo mi kratko napisi proces uparivanja, sta se stiska od dugmica na daljinskom da se pokrene proces.

Pritiskaju se back (<-) i onaj čovečuljak, tj. tasteri levo i desno od kruga.

Ljudi pozdrav, molim za malu pomoc. Naime u toku gledanja eon, youtube..... izgubi se slika na shieldu. Ja ja idem po aplikaciji al slike nema i koji god program da pustim, hbo max, iris... sve radi al nece da pusti sliku. Kad uradim reboot sve radi najnormalnije do ponovnog desavanja istog problema.... neki savet ?

Probaj drugi HDMI kabl? & drugi HDMI port na TV-u.

Vrh Dno