Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

To liči na neke gremline sa "HDCP handshake" između Shield i TV-a...

Ili ako na Shield-u postoji isti gremlin/bug kao na KAON modelu Eon boksa što nešto baguje ExoPlayer (kojeg koriste YouTube AndroidTV app, TiViMate, Eon Android TV app).

Kad ti se to ponovo desi uzmi baš probaj da pustiš neki video u Kodi i vidi da li tamo pušta video bez problema.

Pošto ovo što se dešava meni na KAON tako se ponaša: kad TiViMate počne da brljavi i neće da pusti ništa ako onda probm zvaničnu YouTube app tamo takođe ne pušta video... i isto rešava problem samo reboot boxa.

A kad zabaguje tako video u Kodi radi najnovije pošto Kodi između ostalog ne koristi ExoPlayer za reprodukciju. Mislim da beše i SmartTubeNext radi kad zabaguje sve druge spomenute aplikacije koje interno koriste ExoPlayer library. Mada za SmartTubeNext već nisam sasvim siguran da sam testirao, Kodi znam da radi 200% sigurno.

Koliko sam ja ispratio na KAON boxu se to počelo dešavati od kad je TiViMate izbacio verziju 4.1 i dešava se i sa najnovijom verzijom TiViMate.

Probao sam i kodi i tamo nece da pusti nista. Moram da probam factory reset da vidim da li ce da pomogne

Ja sam to rekao bukvalno kad sam ga upalio i provrteo par app.

Da li ima nesto posebno od podesavanja na sta treba da se obrati paznja zarad najboljeg kvaliteta slike?

Pritiskaju se back (<-) i onaj čovečuljak, tj. tasteri levo i desno od kruga.
sad mi nista vise nije jasno, upario sam EON daljinski i dok radi radi savrseno sem sto ne gasi uredjaj.
Ali sad prestane da radi ali stoji na spisku da je uparen, moram da ga obrisem pa uparim ponovo i onda opet radi neko vreme i prestane :(
Dok original daljinski radi svo vreme bez problema. Svaki drugi daljinac koji uparim prestane da radi.

Jos mi samo pada na pamet da ga downgrade to v8.2.3, jer mi se ovo nije desavalo pre.

sad mi nista vise nije jasno, upario sam EON daljinski i dok radi radi savrseno sem sto ne gasi uredjaj.
Ali sad prestane da radi ali stoji na spisku da je uparen, moram da ga obrisem pa uparim ponovo i onda opet radi neko vreme i prestane :(
Dok original daljinski radi svo vreme bez problema. Svaki drugi daljinac koji uparim prestane da radi.

Jos mi samo pada na pamet da ga downgrade to v8.2.3, jer mi se ovo nije desavalo pre.
Jesu to sve BT daljinci?

Nov sam korisnik shield-a, ali nisam siguran da razumem zasto bi se koristio drugi daljinac, meni je ovaj sasvim ok, nisam primetio da mi ista nedostaje od f-ja.

Meni nedostaju tasteri za programe. Lakše se "šalta" kad se gleda TV preko EON app.

Da, to jeste, mada ja na eonu koristim kategorije, nisam se svikao na brojeve kanala.

Jesi probao da uradiš clean cache i data na bluetooth sistemskoj aplikaciji?

Jesi probao da uradiš clean cache i data na bluetooth sistemskoj aplikaciji?
jesam, jedino ne mogu da nadjem ono BLE da iskljucim od 9.02 toga nema pod bluetooth opcijama.
Bug: BLE devices always unpair

e sad sam porucio daljinski koji je BLE kompatibilan pa da vidim sta ce biti.

Prilozi

• Screenshot at 2022-05-28 21-48-19.png
    Screenshot at 2022-05-28 21-48-19.png
    6.5 KB · Pregleda: 23
Ima

Ako moze malo pojasnjenje.
Ovu adresu koju dobijem kad se registrujem koristim kako?
Na primer hocu nesto sa Amazona da porucim gde mi stoji vec original adresa u Srbiji.
Treba da otvorim novi account na Amazonu sa tom novom adresom ili da novu adresu ubacim kao alternativnu shipping adresu u stari account?
Ako neko ko je koristio ovaj servis moze da odgovori.

Porucio bih original daljinski nove serije Nvidia Shield TV 2019 :)
Hvala

Ćao drugari, jel non-pro verzija shielda 2019 dovoljna samo za streaming pošto ima 2GB rama, potrebno je za kodi, netflix, eon i tako uglavnom streaming aplikacije u 4K rezoluciji, ne treba mi plex server niti gaming, niti bilo šta slično što nudi pro, jedino što me zanima je razlika u ramu dal bi imalo kakvog efekta dodati razliku u novcu za 1gb rama ali aplikacije bi se palile po potrebi, znači bila bi upaljena samo ona koja se u tom trenutku aktivno koristi... trenutno imam mibox 4s sa 3gb rama ali je procesor daleko slabiji od X1

Ja imam Nvidia shield 2019 pro , samo ima prednosti kod plex servera i ko igra igrice.
Kome je bitan i lan kabal onda neka uzme pro.

Ćao drugari, jel non-pro verzija shielda 2019 dovoljna samo za streaming pošto ima 2GB rama, potrebno je za kodi, netflix, eon i tako uglavnom streaming aplikacije u 4K rezoluciji, ne treba mi plex server niti gaming, niti bilo šta slično što nudi pro, jedino što me zanima je razlika u ramu dal bi imalo kakvog efekta dodati razliku u novcu za 1gb rama ali aplikacije bi se palile po potrebi, znači bila bi upaljena samo ona koja se u tom trenutku aktivno koristi... trenutno imam mibox 4s sa 3gb rama ali je procesor daleko slabiji od X1
Ram je relevantan u praksi samo za aplikacije u pozadini. Ako misliš na Tube verziju onda su neke druge razlike bitnije od samog rama.

Kodi ne koristim ali za sve ostale nabrojane app (Eon,HBO Max,Netflix) potvrdjujem da rade bez problema.

Da ovde postavim pitanje
Da li je neko pokusavao in-house streming na Shield? U smislu, da mi je racunar u jednoj prostoriji a ja stremujem sa njega na TV koji je u drugoj prostoriji? Ako jeste, kakva su iskustva sa 4K stremingom?

O, da, jednostavan Samba share u kućnoj mreži.
Radi bez greške. I Shielg i PC su eth vezani na ruter (MTS HG8245Q2). Probao i kačenjem Shield-a na 5GHz na isti ruter, sve bez greške.

Nazad
Vrh Dno