Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Да, царина и ПДВ се плаћа ако купиш у продавници. Ако неко у иностранству купи и пошаље на твоју адресу онда се ништа не плаћа. Ово пишем из искуства. Beelink GT King Pro ми стигао из Аустралије, Шилд из Немачке и на оба пакета сам платио по 5-6 евра.

A kolika je bila postarina?

Не сећам се, а нисам ни плаћао ја 😁
Шилд је послат DHL parcel-om, Кинг Аустралијском поштом.

Pa verujem da je tog što je kupio i poslao DHLom košta shield više od 250e ;)
Najveća ušteda po mojoj računici je ako u prolazu kupiš shield preko i ne platiš carinu i/ili uzmeš povraćaj poreza iz zemljd gde si ga uzeo. Znači najjeftinije od ~170 do 200e

Elem, ovaj brzi odziv na updatove je samo još jedan razlog zašto treba odvojiti toliko para na shield.

Lepo da imamo temu.
U mom setupu na njemu je Plex Server (a služi i kao klijent). Filmovi su na externom HDD od 8TB koji je sherovan u lokalnoj mreži.
Takođe koristim i EON app sa Shielda, a ne direktno na LG TVu. Ova sa LGa WebOS mi je gubila zvuk ne UM kanalima.
Uz soundbar i CEC, korisitm isključivo daljinksi na Shieldu.

Tu imam i jedan problem. Povezao sam daljinski sa EON Boxa (lakša manipulacija za EON app) i ne radi baš sjajno. Odnosno, ima neki lag ili u nekom momentu ne reaguje na volume +/- . Taj lag može da bude i po 10ak sekundi. Pošto imam i EON Box menjao sam daljinske i na EON Boxu oba rade kako treba, a na Shieldu oba zezaju.

Da li neko ima EON daljinski ako povezan i da li ima slične probleme?

Пробаћу ја данас поподне, пошто имам ЕОН бокс.

@bbK1ng gde ti je tačno vezan externi HDD? Nije NAS?
I koji soundbar koristiš?
Ja imam staru Panasonic plazmu, njen daljinski bez problema kontroliše Shield. Mada se najčešće koristi Shield daljinski. Ne koristim EON Box, samo Shield.

Jel povezivao neko Xbox One kontroler preko bluetootha? Hteo danas malo sa Pi4 da se igram, retro igrice. Ali samo preko kabla hoće, ne znam kako. Nadam se da je na shieldu to plug and play.

Jesam ja.Radi bez problema.Prepoznao ga je bez problema i retroarch i geforcenow

Nvidia Shield TV 2017 16Gb od novog updata mi ne radi externi ssd koji je na usb boxa, workaround mi je da preko File explorera dizem FTP kad nesto prebacujem mada to sve ide na internu memoriju.
Takodje mi nije video filmove na internoj ili externoj memoriji, fix je ko sto ovde pise dozvola u file exploreru.
Sad sam gledao ne nudi mi taj Hotfix2 koji spominjete, ili ste to skinuli negde?

За прву закрпу мора да се пријавиш са СБ уређаја. Друга закрпа стиже аутоматски.

За прву закрпу мора да се пријавиш са СБ уређаја. Друга закрпа стиже аутоматски.
Izvini moze li to malo konkretnije?
Gde kako?

Ukucaj SN uređaja ovde, Hotfix stiže OTA
Hvala na pomoci ali kad kliknem na taj link na sajtu(ne tvoj) opet otvori istu stranu?
Cenim da treba da mi otvori neki formular ali ne otvara.
Jel problem da ti dam serijski da ti ubacis?

Reseno, skapirao malo je glupava koncepcija :)

Tu imam i jedan problem. Povezao sam daljinski sa EON Boxa (lakša manipulacija za EON app) i ne radi baš sjajno. Odnosno, ima neki lag ili u nekom momentu ne reaguje na volume +/- . Taj lag može da bude i po 10ak sekundi. Pošto imam i EON Box menjao sam daljinske i na EON Boxu oba rade kako treba, a na Shieldu oba zezaju.

Da li neko ima EON daljinski ako povezan i da li ima slične probleme?
Пробао сам даљинац од ЕОН бокса - ради све нормално.

Jel povezivao neko Xbox One kontroler preko bluetootha? Hteo danas malo sa Pi4 da se igram, retro igrice. Ali samo preko kabla hoće, ne znam kako. Nadam se da je na shieldu to plug and play.
Meni se preko BT nasumično diskonektuje. Imam dva XBOX kontrolera i identična je situacija.

Jutros sam poslao zahtev za hotfix update i odmah sam ga dobio pa je uređaj ažuriran na poslednji hotfix. Inače posle apdejta na A11 na nekim full android aplikacijama ne mogu da otvorim celu tastaturu i to izgleda otprilike ovako kao u prilogu. Pre apdejta sa tim nisam imao problema i taatatura se uvek prilagođavala ekranu. Da li je i kod vas tako i da li je to neko uspeo da reši? Probao sam i sa drugim tastaturama ali sa svakom je isti ishod.

Prilozi

• 20220122_175434.jpg
    20220122_175434.jpg
    75.9 KB · Pregleda: 35
@bbK1ng gde ti je tačno vezan externi HDD? Nije NAS?
I koji soundbar koristiš?
Ja imam staru Panasonic plazmu, njen daljinski bez problema kontroliše Shield. Mada se najčešće koristi Shield daljinski. Ne koristim EON Box, samo Shield.
HDD je vezan direktno na Shield. Externo 3,5" USB kućište (sa napajanjem) i 8TB HDD unutra.
Saundbar je Samsung HW-Q950t.
Daljinski od LG TV (MagicRemote) radi delimično sa EON app, odnosno ne rade tasteri 0-9 i ne radi P +/-, pa je onda korišćenje EONa baš otežano.
Daljinski od Shielda radi uvek, ali i nema TV tastere tako da tu nema šta da ne radi.
Pošto od ranije korisitmo EON daljinske (na EON boksu) bilo nam nekako najlakše da koristimo njega zbog identične postavke u obe sobe.

Hvala što si probao. Moram da vidim dalje šta može da bude. Shield jeste zatvoren u komodi ispod TVa. Sad nešto razmišljam da nije to problem.
Moraću da ga privremeno izvučem napolje da vidim da li će se situacija poptaviti.

Ja ga koristim od kad sam uzeo Shield (moj je 2015, nema svoj daljinac), radi odlicno, mnogo bolje nego onaj wifi dongle kineski sa tastaturom ispod.

Sta mislite koliko im treba od hotfixa do zvanicne sertifkacije updatea?Ne bih da skrkam netflix i hbo go.

Раде обадве апликације најнормалније.

Иначе, за оне који нису испратили ово за први фикс који се добија на упит уносом СБ-а од бокса, ево адреса

и директно на гугл

Meni je došao prvi fix na zahtjev još prije par dana... Drugog još nema...
Prije tog fix-a sam deinstalirao Netflix, jer ga koristim direktno preko Samsung tizen aplikacije. Nakon instalacije fix-a vratio se i Netflix :D

Shield@NVIDIA

We are working hard to deploy the 3rd Hotfix on friday 1/28/2022. Keep an eye out for it over the next 24-48 hours.

Third HotFix (33.1.0.271) deployed on 1/xx/2022:

• Resolves Wifi disconnects on a subset mesh/band steering network setups
  • Resolves Plex file access issues which requires users to set up Plex server again after OTA upgrade
  • Resolves issue while using Bluetooth headphones, audio is routed to HDMI instead of headphones only when audio formats is set to Manual
  • Resolves free space reports incorrect using SMB server feature in SHIELD
  • Resolves issue when switching the input away from SHIELD via CEC, SHIELD does not sleep
  • Resolves issue copying files over SMB to SHIELD while an app is running on SHIELD can lock the SMB transfers out
  • Resolves long press menu button and menu button push to Kodi not working
  • Resolves SHIELD screen gets rotated 90 degrees
  • Resolves mouse click not working
  • Restores ability for SMB server to navigate Kodi media files

Au ala ga krpe expresno

Vrh Dno