Šta je novo?

Nvidia mining

1060

1050 je bolja po potrsonji...khm..
Pa naravno da je bolja 1060, skoro duplo, koliko je i skuplja.

Poslednja izmena:
mislio sam na 1050 ti model :).. omasih pri pisanju XD

Mogao bi malo da naucis osnove arhitekture grafika..... imas masu review sajtova, nema tu neke pameti za mining je bitan broj cuda jezgara i sirina memorisjke magistrale, da se ovakva pocetnicka pitanja ne bi ponavljala

Da li je moguće koristiti 2x 1080ti za mining, ali da komp može da se koristi za svakodnevnu upotrebu (office, surf, slušanje muzike, gledanje filmova... a da se tokom gaminga i rendanja pauzira miner)?

Čisto da se otplate kartice i da nešto kasnije kaplje, pošto komp ionako radi 24-7, ali ne stalno za rendanje i druge zahtevne operacije.

Poslednja izmena:
Naravno, bez ikakvih problema. Ako baš nešto secka, smanjiš mu malo intenzitet i to je to.

Hvala.

Razmišljam se da li mi se isplati da uzmem 2x 1080ti da ih upregnem, pa ako mi ROI bude 6-7 meseci i krene neki profit, da uzmem neki rig.

Recimo 6x 1080ti ili 6x 1060 6gb i 6x 470-480, da diverzifikujem malo. Ne znam koja od te dve varijante je pametnija.

Nemam iskustva sa kopanjem, dosta čitam već neko vreme pa mi ova varijanta sa 2x 1080ti na postojećem kompu zvuči kao relativno low risk varijanta za učenje, praksiranje i makar otplatu hardvera kroz 6-8 meseci.

Šta mislite?

neki kazu da te 1080 nisu dobre zbog ddr5x memorije..
sad, zcash kopa bolje od 1070..

I jedna i druga imaju gddr5x, kopaju zec dobro

Da li neko moze da mi napise svoja podesavanja i drajvere za 1080ti gigabyte karte.. ako ih ima iko..
Ubise me ceo dan karte, nista nisam namestio..
Sada rade 3 kom.. ~620 sola, ~715 sola, ~718 sola...
Temp. 69, 73 i 76..

Cetvrta karta nece da radi, puca drajver, resetuje se komp, zakuca.. i tako stalno..
Moram sutra videti da nije extender, napajanje i te osnovne stvari..ne znam ni ja sta vise da gledam..

Koji procesor imas, mora i5 za 1080ti?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li bi neko mogao da mi da predlog za OC podešavanja Asus Strix GTX 1070 8GB OC. Čitao sam iskustva sa drugih foruma, i ovde su neki pisali na poslednjim stranama ove teme,
pa sam pokušavao sve to da primenim ali bez uspeha:

Power limit na 80, Core clock -310, Memory clock +575

Kopam ETH + SIA (Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.6; Windows 10 v1703, nVidia drivers 384.76, Cuda 8.0.61) i miner u periodu između 30 i 90 minuta zabode, tj. prijavljuje grešku: NVML Cannot get current temperature, error 999 (an internal driver error occurred) (dodao sam u bat fajl '-wd 0' ali ista priča i dalje).
Potrebno je samo da ga restartujem, ne pojavljuje se ni BSOD niti se računar restartuje, sve je OK, ali miner puca.
Takođe, ono što mi je čudno je da je GPU Power na grafikonu dostiže vrednost od 100% (a ograničio sam ga na 80), može se videti na screenshot-u, u donjem delu na grafikonu, i pritom stalno oscilira a hashrate ide od 17 - 29 MH/s, nikako da se stabilizuje, pa su rezultati baš loši. Neki su spuštali PL i na 50 i na 60 i uspevali i sa tim podešavanjima, dok eto meni neće ni na 80. Pritom, grafičke kartice stoje po dve u ravni (imam ih 6), udaljene 15cm jedna od druge i okrenute leđima, a temperature im se kreću oko 65C a ventilatori rade na isto toliko procenata, tako da se po mom mišljenju greju više nego što bi trebalo.

Power limit na 90, Core clock 0, Memory clock +399

Ovako bacaju po 29.5 MH/s, ali nemam uvid u potrošnju (pošto još uvek nisam uspeo da nabavim merač potrošnje za utičnicu) pa ne znam da li bih mogao da izmenim podešavanja na neki način i smanjim potrošnju a da se zadrži isti hashrate. Temperature i ventilatori isti rade na po 65.

Sa ovim podešavanjima izdrzi 2 sata i prijavljuje opet istu gresku: NVML Cannot get current temperature, error 999 (an internal driver error occurred). Nakon greske mi se izgubi jedna od kartica u MSI Afterburner-u, tj pise GPU 2 connection lost

Poslednja izmena:
Aman ljudi zasto iko kupuje raidmax AP krs od napajanja za nesto sto vam donosi novac?!?

Uzeo si graficke za 2.5k eura(ili vise) i nisi mogao da das 200e na normalno napananje, nego si kupio RaidmaxAP les?

Jel uopste istrazite malo pre nego sto pocnete da ulazete?!

Poslednja izmena:
Aman zasto imas potrebu da napadas odmah..
Imam ova napajnja na jos 2 riga i rade odlicno.
Ako nemas nista pametno da kazes nemojvni da trolujes..

Aman ljudi zasto iko kupuje raidmax AP krs od napajanja za nesto sto vam donosi novac?!?

Uzeo si graficke za 2.5k eura(ili vise) i nisi mogao da das 200e na normalno napananje, nego si kupio RaidmaxAP les?

Da li mislis uopste na raidmax kao marku ili na neko konkretno napajanje? Pitam jer sam ja mislio da uzmem raidmax cobra 1000w ali da gura samo dve 1060 6gb strix? Sta bi ti predlozio da se uzme za neki pocetnicki rig ali da moze da gura recimo 4-5 grafe ako se budem eventualno "sirio" :)

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk

@ivan
Slažem se, 2x EVGA G2/G3 750W i ne boli glava.

Poslednja izmena:
Ja trolujem?

Neko ce da procita to sto si napisao i kupice te leseve, sa kojim su ljudi imali problema da oslabi i ne moze jednu kartu da pokrene.

Mislim konkretno na RaidmaxAP.
Raidmax Cobra mislim da ne postoji 1000w, samo Vampire. Cobra je takodje low end, lose napajanje.

Opet, nema razloga ni Vampire uzeti pored mnogih boljih, proverenijih za malo vise novca.
Za dve karte bolje uzmi RMx/RMi/G2/G3/Seasonic Prime/LC Platinum i jos mnoga dobra, mozes i 650/750W modele od navedenih..

Poslednja izmena:
Jel ima bilo gde da se nabavi sad G2 ili G3? Ja sam tražio pre nekih mesec dana, ni traga ni glasa nije bilo.
Koliko kablova za PCI-E se dobija uz EVGA napajanja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno preko F može da se nabavi G2/G3 550W i G3 750W koje je 150e. Jača EVGA su pokupovali rudari.

Poslednja izmena:

Raidmax 1200W lepo gura 5x 480.

To nije Raidmax AP.

Da li mislis uopste na raidmax kao marku ili na neko konkretno napajanje? Pitam jer sam ja mislio da uzmem raidmax cobra 1000w ali da gura samo dve 1060 6gb strix? Sta bi ti predlozio da se uzme za neki pocetnicki rig ali da moze da gura recimo 4-5 grafe ako se budem eventualno "sirio" :)

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk

Ta od 1000w moze da gura do 750w pre nego krene da smrdi...imam dva ta..ok je za 4 kartice sa potrosnjom do 150w..sve preko 4 zaboravi.
Sva ta napajanja i raidmax i termaltake itd do 800w koje sam imao pod opterecenjem i pada voltaza na 12v a nekim vremenom i slabi pa onda imas svakakvih problema sa grafikom i ako ih opteretis sa samo 50% kapaciteta deklarisanog

Ok ovo za napajanje mi je jasno, ako ne bude moglo da gura 2 nvidie zamenicu.. imam 2 od 800 isto kuci pa cu rotirati..
Drugo pitanje da li se zna neki razlog sto su mi temperature na svakoj karti razlicite..

prva 63, druga 70-72, treca ~80... nista mi nije logicno..

Pa ne naleze kuler lepo na neke a i nisu svi primerci kartica isti..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

jel majnuje neko nvidiama u dualu, i da li se isplati?
Pokrenuo sam miner za eth + lbc, ali brzina nije bila zadovoljavajuca, tj brzina za lbc je bila vrlo mala

Nazad
Vrh Dno