Da li bi neko mogao da mi da predlog za OC podešavanja Asus Strix GTX 1070 8GB OC. Čitao sam iskustva sa drugih foruma, i ovde su neki pisali na poslednjim stranama ove teme,
pa sam pokušavao sve to da primenim ali bez uspeha:
Power limit na 80, Core clock -310, Memory clock +575
Kopam ETH + SIA (Claymore's Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.6; Windows 10 v1703, nVidia drivers 384.76, Cuda 8.0.61) i miner u periodu između 30 i 90 minuta zabode, tj. prijavljuje grešku: NVML Cannot get current temperature, error 999 (an internal driver error occurred) (dodao sam u bat fajl '-wd 0' ali ista priča i dalje).
Potrebno je samo da ga restartujem, ne pojavljuje se ni BSOD niti se računar restartuje, sve je OK, ali miner puca.
Takođe, ono što mi je čudno je da je GPU Power na grafikonu dostiže vrednost od 100% (a ograničio sam ga na 80), može se videti na screenshot-u, u donjem delu na grafikonu, i pritom stalno oscilira a hashrate ide od 17 - 29 MH/s, nikako da se stabilizuje, pa su rezultati baš loši. Neki su spuštali PL i na 50 i na 60 i uspevali i sa tim podešavanjima, dok eto meni neće ni na 80. Pritom, grafičke kartice stoje po dve u ravni (imam ih 6), udaljene 15cm jedna od druge i okrenute leđima, a temperature im se kreću oko 65C a ventilatori rade na isto toliko procenata, tako da se po mom mišljenju greju više nego što bi trebalo.
Power limit na 90, Core clock 0, Memory clock +399
Ovako bacaju po 29.5 MH/s, ali nemam uvid u potrošnju (pošto još uvek nisam uspeo da nabavim merač potrošnje za utičnicu) pa ne znam da li bih mogao da izmenim podešavanja na neki način i smanjim potrošnju a da se zadrži isti hashrate. Temperature i ventilatori isti rade na po 65.
Sa ovim podešavanjima izdrzi 2 sata i prijavljuje opet istu gresku: NVML Cannot get current temperature, error 999 (an internal driver error occurred). Nakon greske mi se izgubi jedna od kartica u MSI Afterburner-u, tj pise GPU 2 connection lost