Šta je novo?

Nvidia mining

Nisu stavili dva da bi ti birao, vec zato sto vuce vise struje. Oba moraju da se spoje na napajanje sem ako neces da ti pregori grafika.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Pa dobro pomislih da je mozda stavljeno radi napajanja. za one koji imaju problem, jer mozda ne maju dovoljno pinova ili sta vec.. pa da na 6pin nije moguce OC a na 8pin jeste..
Hvala na objasnjenju obojici :)..

Koje napajanje staviti za rig od 6 takvih kartica? Msi Gtx1070 gaming x

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Evga g2 1000w ili 1200w ili nesto tog ranga.
Bezbednija varijanta je sa 1200w da imas više lufta.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam planirao 1200w. Znači puno je?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Po specifikaciji gtx 980 trosi 165W, tri gtx 1060 trose 360 ukupno...

U specifikaciji za potrosnju obicno stavljaju TDP, sto je termal power ili deo potrosnje koji ide u grejanje i koji trebas da hladis. Sama grafa moze da trosi i vise od TDP-a.

A i 165W je i dalje preko onoga sto 8pin konektor pruza (150W), pa je zato dodat 6pin a i da omoguci overclock i sl.

Ja planiram na 6 x msi 1070 gaming x da stavim jedno Rm750x i jedno Rm850x. Rmx ima pcie kablove sa 8pin iz kojih se nastavlja 6pin, ako iskoristim taj jedan kabl za msi kome treba i 6pin i 8pin, hoce da bude vise opterecen, odnosno moze li da izdrzi?

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Izbegavajte dva napajanja pogotovo sto 95% nema bele veze sta radi trenutno..........
Samo vecina kad spreze ploce, itd ih je sramota da prijave sta su uradili i kako

pa ja sam razmisljao o dve-tri MSI GTX 1070 gaming x 8gb ali mozda i nisu najboje resenje.. Mozda je bolje uzeti Gigabyte GTX 1070 G! gaming 8gb. Ipak ima samo 8pin pa ce izgleda trositi dosta manje..
Ovde je mali testic ali sa FE 1070. na 100% koristi 150w pri temperaturi od 83C.
Spustanjem na 70% koristi samo 110w a temperatura 68C sto je dosta manje.. Sto bi znacilo da 6 takvih GPU-a trosi otrpilike 750 mozda i vise + potrosnja sistema.. Na youtube-u mozes da nadjes da su ljudi merili 1kw iz uticnice, neki malo malo manje, neki malo malo vise. Zavisi koliko je ko ogranicio. Dakle po 3 na 750 (ili 850 jos bolje), bi bilo dobro..

Tako da je meni mozda bolja opcija uzeti 3 x G1 gaming na 850w pa onda kasnije dodati jos jedno evga g3 850w uz nove 3 G1 Gigabyte (ako bude islo kako treba)...

Tako da ako planiras rig od 6 GTX 1070, nikako ispod 1200.. Bolje ici na 1500 ili 1600. Nasao sam i klip gde lik objasnjava da je morao uzeti novo napajanje iako ima preko 400 ili nesto, ali se rig gasio.. NE zna sto.. VAljda neko ogranicenje na napajanju.. Koliko se secam 7-9 kartica na 1500W ali je morao uzeti jedno novo i 3 prebaciti na njega..

EDIT:
Izbegavajte dva napajanja pogotovo sto 95% nema bele veze sta radi trenutno..........
Samo vecina kad spreze ploce, itd ih je sramota da prijave sta su uradili i kako

Jes da nemam bele veze oko napajanja ali sta urade pa sprze?
Jel nije bezbedno na jednom napajanju drzati 3 gpu i sve komponente (hdd,matucnu,..) a na drugom prikaciti samo 3gpu) ?

Poslednja izmena:
A cekaj, zato sto ima samo jedan 8pin, manje trosi? :d Pa vidi, nemoj ni njega da utaknes, jos ce manje trositi. :D

@Difermo
Nemam pojma sta rade, ali dobar deo i ovde nema bele veze sa HW a da ne pricam o onima koji plate nekim levacima da im sklope rig... mene je vzao jedan sto je sprzio dve ploce ali ne zna gde je gresio, vazno da su mu "strucnjaci" rekli da je bolje da uzme dva napajanja

@ mcrazy
PA ovde sam pitao moze li na MSI GTX 1070 da se bira da li samo 6 pin ili samo 8 pin.. KAzu mora oba.. Pogledam na netu i tip kaze da je dodat 6pin i da trosi vise zbog toga.. Tako da izgleda MSI trosi vise od Gigabyte. Ja bih je zbog sebe zaobisao i zbog povezivanja.. Slozices se da je lakse povezati i manje zbunjujuce ako ima samo jedan 8pin..
Sad da me ne shvatis pogresno. Moze i 6+8 pin trositi manje ako se underclockuje i smanji potrosnja a ova sa 8pin-om nagari do daske... Ali pretpostavljam da ce u istim uslovima i istim ogranicenjima MSI trositi vise... Tako bar kazu :D

@zeljko
A dobro onda se moze poceti sa jednim od 850gw i 3 gpu a kasnije to od 850 prebaciti u kucni racunar a dodati 1500w i nove 3gpu.. Ja bih ipak voleo da mi maksimalna potrosnja bude do 70% od max moguceg na napajanju.. Sto mu dodje da 6gpu koje bi trosile 1kw, budu tacno na 70% ako je napajanje 1500w..

Poslednja izmena:
Pa jel 8pin trosi struju ili cip? Malo manje pisi, malo vise citaj. Na istim taktovima i pod istim opterecenjem trosice u 1-2% + razlika u potrosnji od ventilatora i 'efektima' ako ih ima.

Poslednja izmena:
Pa cekaj care napisao si sve ovo ispljuvao nas, pa sto ne rece neku konkretnu informaciju kako pravilno povezati dva napajanja? Odgovori i na moje pitanje kad se vec razumes u vezi pcie kabla i tih msi gaming x sa dva konektora.
E da meni je logicnije ako ti npr crkne jedno od ta dva napajanja mozes da kopas bar sa pola riga, ovako sa trenutnim stanjem trzista ko zna kolko ces da cekas na neko novo dobro ili rwklamaciju.

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa jel 8pin trosi struju ili cip? Malo manje pisi, malo vise citaj. Na istim taktovima i pod istim opterecenjem trosice u 1-2% + razlika u potrosnji od ventilatora i 'efektima' ako ih ima.

1-2% je zanemarljivo.. Ali ti kazes jedno, drugi kaze drugo.. Kada neko ne zna, tesko je znati koja informacija je tacna :)

Ljudi, sta kopati sa 1070? Jel se zec najvise isplati? Koji majner koristite za zeca?

Ako recimo radi 6 nvidia rigu i koristi se integrisana kartica na ploci za sliku, jal mogu nvidie da se kontrolisu MSI afterburnerom, tj. Vidi li ih on.
Kad dodju ove grafike samo za mining, hoce li biti tu problema?

Oko tih grafika za mining jos niko nista ne zna. I ja ih cekam pa da vidimo. Ali generalno AB bi trebalo da ih vidi s tim sto bi se trebalo podesavati svaka posebno zbog integruse koja se tu mesa, valjda.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nista integrusa ne smeta, podesavas sve identicne karte zajedno

^ +1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ljudi, jel imate problem sa flypool-om poslednjih dana? Meni prijavljuje neko strasno opadanje u hashrate-u i po par sati nema uopste share-ova...

Ljudi da li je realno da sa 4900 solsa kopam 0.09 zeca? Toliko mi prikazuje nano pool. Gde kopate vi?

Vec godinama majnujem na praistoriskim plocama amd x2 i core 2 duo i resih kupim ovu najnovuju biostar btc 1151 ..i evo lupam glavu ne znam sta je u pitanju...iste grafike 1070 na istim podesavanjima koje mi na starim plocama daju 460 sola na ovoj sad btc ploci i celeronu daju samo 410...probao sa vise i sa samo jednom kartom...isto....eth mi daje samo 2-3 mh a na starim 30 ...ista verzija drajvera...isto napajanje ...a amd karte mi daju apsolutno isto tj nema razlike...mozda ima neko podesavanjse u biosu koje ne znam ..sistem je win 10 ista verzija kao starim masinama na kojima radi normalno.

Ljudi da li je realno da sa 4900 solsa kopam 0.09 zeca? Toliko mi prikazuje nano pool. Gde kopate vi?

Ja dobijam zadnjih 24h 70% manje zeca nego sto bi trebalo po trenutnom difictly ..izgleda krece masovna kradja kao i uvek kada pada profit i saltanje polova po ceo dan..sto mi istorijski poznato ..i smaranje sa time ..jedan od razloga sto sam prethodno bio rasprodao kartice

jel to pukao mining ?

a kakva kradja :) ?

Koliko da očekujem sola sa gtx 970? Trenutno mi je 300 na deff klokovima....koji je najbolji online wallet za zcash

Nazad
Vrh Dno