Šta je novo?

NVIDIA GTS 250 - da li je neko testirao???

Kao shto rekoh, kartica odlichno radi i na 420W, tako da ce na 500 sigurno raditi.

Postoji adapter,molex to 6pin,ima ga u svakom shopu;) A verovatno ces uz ovu kartu dobiti jedan takav,jer obicno proizvodjaci daju ovaj adapter za slucaj da neko ima starije napajanje koje nema 6pin adapter.Oko toga ne brini,moci ces da prikljucis.Samo ne znam koliko ce ti zaista taj CM od 500w zavrsavati posao.Najbolje da neko strucniji oko potrosnje kaze 2-3 reci;)
:wave:
154684-A.jpg

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, super ste.
Ma ja uopste ne razmisljam o snazi napajanja, a i ne razumem te price oko napajanja, ja nema teorije da nateram racunar da trosi toliko struje, mislim naravno da treba imati dobro napajanje, ali i sa ovim mora da radi. Samo mi je bitno da imaju ti adapteri.

Aj da i ja pitam za savet. Skoro sam prodao na Benchu MSI GTX 280 OC (eh to je bila zver od karte) zbog kupovine vanvremenskog NVIDIA/SCEI RSX 'Reality Synthesizer' :zgran: (treba videti MGS4, killzone 2...zlo kako izgleda). Trebalo bi da kupim grafu za desktop, ali nesto u srednjoj klasi. Imam monitor full HD, 21.5", pa da karta moze da se izbori sa max rez. Imao sam ATI godinama, pa onda NV par godina sa kojom sam bio prezadovoljan. Opet bih kupio NV, jer ATI se dere i dalje kao lud, a greje se kao Trobecova kruzna pec, pa sta mi preporucujete od NV? Da uzmem ovu gts250, neku 9800 ili da skupljam pare za neku GTX 260. Gledam malo i u buducnost (zanima me samo Diablo 3 i SC2).

Poslednja izmena:
Aj da i ja pitam za savet. Skoro sam prodao na Benchu MSI GTX 280 OC (eh to je bila zver od karte) zbog kupovine vanvremenskog NVIDIA/SCEI RSX 'Reality Synthesizer' :zgran: (treba videti MGS4, killzone 2...zlo kako izgleda). Trebalo bi da kupim grafu za desktop, ali nesto u srednjoj klasi. Imam monitor full HD, 21.5", pa da karta moze da se izbori sa max rez. Imao sam ATI godinama, pa onda NV par godina sa kojom sam bio prezadovoljan. Opet bih kupio NV, jer ATI se dere i dalje kao lud, a greje se kao Trobecova kruzna pec, pa sta mi preporucujete od NV? Da uzmem ovu gts250, neku 9800 ili da skupljam pare za neku GTX 260. Gledam malo i u buducnost (zanima me samo Diablo 3 i SC2).

ATI se greje!!! :wall:

A shto se dranja tiche, svaka karta koja ima turbinski fan na sebi se dere, samo i tu ima velikih razlika, U testu iznad si mogao da vidish da fizichki potpuno iste karte, sa potpuno istim hladjenjem, HD4830 i GTS250 imaju drastichne razlike u temperaturama kao i u dranju, i to sve u korist ATI karte!!!

ATI se greje!!! :wall:

A shto se dranja tiche, svaka karta koja ima turbinski fan na sebi se dere, samo i tu ima velikih razlika, U testu iznad si mogao da vidish da fizichki potpuno iste karte, sa potpuno istim hladjenjem, HD4830 i GTS250 imaju drastichne razlike u temperaturama kao i u dranju, i to sve u korist ATI karte!!!

Pa imao sam ubodenu prvo Gainward 4870 koja se cula do Obrenovca i grejala se kao luda (i pored modovanja Ati Tools). Zamenio je i uzeo MSI GTX 280 OC koja se nije cula, a kuciste je bilo hladno kao spricer (odatle moj strah prema ATIjevim kartama). A za ovaj monitor koji ja imam, mozda je stvarno bolje da se zvizne neka ATI 4xx karta:trust: (voleo bih ja neku 260ticu, ali se nema para trenutno za nju). Inace ovaj monitor koji imam ne brlja kao pojedini Samsung djubre monitori sa HDMI prikljuckom (ko sada uzima monitor do 22" neka uzme ovaj LG)
http://www.lge.com/products/model/detail/w2261v-pf.jhtml

Poslednja izmena:
Imam Asus GTS250 DK! U idle je 36c, u load je 48c najvise dostilzala. Cooler radi na 36% i nije uopste bucna i sto je najvaznije extra radi u igricama,bar koliko sam ja probao. Moja preporuka!!!

Imam Asus GTS250 DK! U idle je 36c, u load je 48c najvise dostilzala. Cooler radi na 36% i nije uopste bucna i sto je najvaznije extra radi u igricama,bar koliko sam ja probao. Moja preporuka!!!

Ma OK je to, taj ASUS ima klasichan vent, shto je mnogo bolje i tishe resenje, al ja napominjah da su svi turbinski vetilatori na kartama bucni, neki manje a neki vise, ali drasticno naspram klasicnih ventilatora kao sto je na tom ASUS-u.
Moja HD 4830 je u IDLE na 43C, a MAX je 61-62C dok karta istog proizvodjacha, fizichki identicna XFX GTS 250 ima za 10+ stepeni vishu IDLE temperaturu, a BURN za nekih 15-20 stepeni preko, tj. 75-80C.
Ovo je moje iskustvo. A shto se buke tiche, ATI je drasticno tishi, a isti je tip ventilatora - turbina.

XFX_HD4830_06.JPG

Poslednja izmena:
@djwibe:
Oba XFXa su nereferentne karte, a kod njih je sve moguce.;)

Ma OK je to, taj ASUS ima klasichan vent, shto je mnogo bolje i tishe resenje, al ja napominjah da su svi turbinski vetilatori na kartama bucni, neki manje a neki vise, ali drasticno naspram klasicnih ventilatora kao sto je na tom ASUS-u.

Pa, da je klasičan... nije :). Na ovom Asus-u je ventilator bez okvira ili ti kućišta.

card.jpg

A što se tiče lošeg OC-a... pa nešto se mislim da je to pitanje ne čipa nego napajanja. Dotični XFX ima jedan 6pin PCI konektor dok su stari 9800 imali dva. Čak na ovoj slici i Asus ima jedan konektor ali ono što je meni stiglo u ruke ima dva komada.

Asus GTS250 DK/512Mb

Ne znam dal nejasno pricham, pishem ili nesto trece. Ja govorim o ventilatoru, jer on pravi buku, a ne limarija, tj. hladnjak.

Znachi, hladnjak na kartici nije klasichan, ali je vent klasichan, u prevodu, mnogo manje je buchan od onog koji sam postavio iznad.

Poslednja izmena:
Ma jasno ti pričaš/pišeš nego jedno je turbina, drugo je klasičan vent a treće je frameless ili ti bez okvirni vent po pitanju buke.

Ovaj moj Palit je jako tih - mnogo tishi nego ventilator koji je na Powercolor 4870 u drugom kompu, koji je isto nestandardno reshenje (znachi nije turbina). Naravno da je GTS250 sporiji, ali je nekako stabilniji proizvod. Sa r4870 sada imam probleme jer puca drajver pod Vistom x64 i greje se kao lud (iako je u tom kucishtu mnogo bolje hladjenje)... Tako da razmishljam da ga zamenim nekim GTX260 216...

gts250 po 12700din od pre neki dan :)
Za ove pare... dzaba.

Vala baš...stvarno simpa kupovina :)

Mala pomoc, sta mislite koji prozivodjac je najbolji izbor?

12736din
980025-a.jpg

ASUS ENGTS250/HTDI/512MD3 NVIDIA GF GFS250, 512MB DDR3 256 bit, RAMDAC 400MHz / Engine 738MHz / Memory 2.2GHz / Shader 1.9GHz, HDTV, 2 x DVI-I (1HDCP), HDCP, DX10, Shader Model 4.0, OpenGL2

12800din
Gainward%20and%20Palit%20%20GTS%20250%2002.jpg

GAINWARD nVidia GTS250 with CUDA, PhysX, 512MB DDR3, 745/1100(DDR2200), HDMI, PCI-E, FAN , VGA+DVI

13266din
msi-n250gts-graphic-card.jpg

MSI N250GTS-2D512-OC, GeForce GTS250, 512MB/256bit, DDR3, 2xDVI, PCI-Express 2.0

Treba da je sto tisha, to je osnovno, jer su manje vishe sve iste i naravno koja ja "bolja", tj hladjenjekoje je najbolje da se malo klocne itd...

Poslednja izmena:
@PLAYBoY: Mala greška.... slika koju si postavio je Asus GTS250 DK/HTDI/512MD3 dok ona na koju se cena odnosi ima klasičan kuler:

P_500.jpg

Mada si uspeo da nadješ sliku karte koja je aktuelna za Asus DK, jer ona koju sam ja gore postovao ima samo jedan PCI-E a na ovoj se lepo vide 2 PCI-E priključka.

Što se tiče buke...
1. Izbegao bi Gainward-a jer koliko sam video po netu za taj Gainward/Palit kuler, koji koriste za 9800 i GTS250, svi pričaju da je bučan
2. MSI kuler je isti kao i na MSI 4830 (koju sam imao u rukama) i prilično je tih.
3. Asus "Glaciator" kuler nisam imao prilike da vidim/čujem ali ovaj koji si dao na slici tj iz Dark Knight serije je veoma tih jer fabrički radi na 35%, na 45% se već čuje a na 55-60% je bučan.

@teletabis jest'....

eve je slika od obicnog asus-a
980023-a.jpg

Nju bi uzeo mozda...ovaj msi mi izgleda nesto jeftino :/

@PLAYBoY: Pa ako si već razmatrao MSI za 13260din, što ne vidiš Asus DK za 13400? Mada mala napomena... Asus DK dolazi sa dva PCI-E konektora i kačenje samo jednog uzrokuje ono već poznato obaveštenje da karta ne dobija dovoljno struje.

e sad jedno pitanje...

Imam u kompu gigabyte 4850 koji je prava pecenica!!!!! ne daje mi se 20e za kuler, a i jace treba od 20e...

Ovu sam nasao da tapnem za 100e, e sad posto po oglasima ima 4850 ko blata od 100-120e sa dual-slot kulerom, da li da uzmem neku od tih ili da pazarim ovu gts 250 kartu u prodavnici...vidim ima mnogo lep texturefill rate,cini mi se da moze lepo da me sluzi u igrama do kraja godine...jos da je loma klocnem....

Pre ove 4850 sam imao 9600GT i nisam nesto odusevljen performansama...nekako mi se cini da su igre napravljene za nVidiu...

DILEMA!

Ima li neko resenje ? :)

EDIT: napajanje mi je LC POWER 550w da li je dovoljno za DK :/ ?

Poslednja izmena:
Imam ovu Palitovu samo sa 1Gb, radi odlichno, tera sve (osim Crysis-a) u 1680x1050 4xAA 16xAF. Tiha, hladna i radi na 420W TT napajanju. Mislim da su sve te DK i ostale OC varijante malo precenjene, ali ajde...

Asus Dark Knight ima vrh kuler stvarno, ali je precenjena, to da...

znaci uzmem ovu obicnu asus sa glaciator kulerom za 12700 i cao...i klocnem je da bude ko ta DK :D

hvala ljudi

PA DK nije klokovana, samo je TOP model klokovan... DK koja nije TOP samo ima dosta bolji kuler od tog obicnog... A klokove TOP verzije bi treba relativno lako da dostignes.

Poslednja izmena:
cek valja li ovaj glaciator kuler na obicnoj asus? Necu ja kartu da silujem ...samo da bude dovoljno hladjenje za te klokove od top verzije i da bude tiho...jer mi je ceo komp generalno tih pa onda da ne narusavam mir :D

a?

gde ima (ako ima) da se kupi ova xfx gts250?

gde ima (ako ima) da se kupi ova xfx gts250?

Ima, javi se. :)

edit: koju ti u stvari oces? Glaciator? Mogu da ti nabavim gain i msi cini mi se. MSI sa one slike sa prethodne strane nije uopste glasan, imao sam taj kuler na 8600gts i na 8800gt, na 30-40% ladi full load 8800gt (i to na <70C) pri tom se ne cuje puno, na 30% je prakticno veoma tih, na 20% za idle - skoro necujan cak i za moj ukus! :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno