Šta je novo?

NVIDIA GTS 250 - da li je neko testirao???

Gainward je u vlasnistvu Palita, koliko ja znam.
Ili vice versa :).

ohoho, ima da prodam svoju kartu kao ultra raritet :D

Ljudi, mogu samo da vam kazem da je XFX GTS 250 prava zmijica od grafike!!!

Uskoro vishe rechi!!!

Drug kupio gts250 i za mene je losija karta nego 9800gtx+. OC je zavrsila na 800mhz, a i to je max max. Za svaki dan bi trebalo spustiti bar na 790. Jedina prednost je 'manji PCB i manja potrosnja'.

Od kad se to graficke mere po kvalitetu prema mogucnostima overkloka ?
Valjda ti je jasno da to zavisi od primerka do primerka :).

opa! Cek, pa nema tu sta puno da se kaze, to je isto sto i 9800gtx+, malo doradjeno i to je sve.
Nego otkud ti sad drndas nvidiu, zar nisi ti "crveni" ? :d :wave:

Josh uvek ja ostajem "crveni", ovo je samo "da se dete malo sigra" :d

Poslednja izmena:
Od kad se to graficke mere po kvalitetu prema mogucnostima overkloka ?
Valjda ti je jasno da to zavisi od primerka do primerka :).

Oduvek:d Rekao sam meni, dakle to je licno ubedjenje, na nagovaram bilo koga da je to apsolutno. Vidis, nisam rekao da je manje kvalitetna ali GTS250 jednostavno izgleda nekako jeftinija karta, kada se stave jedna pored druge. Sto se tice oc-a, koliko sam video, ni ostali primerci po netu nisu nesto bolji.

U jeee samo 800mhz ??? Pa shta je onda ova moja : ))

Srecjom potroshnja me previshe ne tangira al kapiram da ne bi ni druge jer sigurno nije manja ne znam ja koliko....

Ja kad sam testirao (drugar i ja) 9800gtx+ isla je na 780mhz max maxova, tako da je ovaj njegov gts250 odlicna karta u mojim ocima ;) 800 nije malo, nek je 780 za svaki dan pa je opet sasvim ok za te novce.

edit: skinite kuler, ocistite onu zvaku, stavite pastu, pritegnite nazad kuler i eto bar jos 10mhz, a verovatno 20. Meni je to uvek uspevalo :)

Ja i Janko (d0minat0r) smo furali 9800GTX (obichnu ne +) na 890 na vodi i load je bio neki 40 45c,shto bi znachilo da za svaki dan na 840 bi trebala da radi;)
:wave:

Pa moja sada za svaki dan upravo to, zakucana na 840 a u testovima ide max 855-860 - naravno sve je stock hladjeno.

Pa moja sada za svaki dan upravo to, zakucana na 840 a u testovima ide max 855-860 - naravno sve je stock hladjeno.

Budi zadovoljan ako mozesh :) nemoj biti kao ja i Janko :) malo nam bilo za 3850 880 890 pa smo je modovali i igrali GTA4 sa GPU-om na 1GHZ :)

Poslednja izmena:
Chuj kako da ne budem zadovoljan kada pogledam ove "novotarije" .. Pa ja sam izmedju ostalog sa ovom kartom jako zadovoljan, za sada :d

Ja kad sam testirao (drugar i ja) 9800gtx+ isla je na 780mhz max maxova, tako da je ovaj njegov gts250 odlicna karta u mojim ocima ;) 800 nije malo, nek je 780 za svaki dan pa je opet sasvim ok za te novce.

edit: skinite kuler, ocistite onu zvaku, stavite pastu, pritegnite nazad kuler i eto bar jos 10mhz, a verovatno 20. Meni je to uvek uspevalo :)

To je sramota za 9800gtx+ :d Samo 40mhz... Ja nisam video ni jednu 9800gtx(obicnu) koja nece na 800mhz. Ova gts izbaci artefakte na 800mhz u crysis-u. Ostale igre moze.

Nvidia GeForce GTS 250 SLI: Cheaper and Faster Than GeForce GTX 285?

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf-gts250-sli.html

crysiswh.png
farcry2.png

Poslednja izmena:
To i ne igra previshe ulogu "kod nas" zato shto em vecina ima crossfire ploche, em su sli ploche [ one kvalitetnije] jako skupe tako da ko bi i planirao tu kupovinu neshto ne verujem da bi mu se isplatilo.

Naravno SLI ima vishe smisla ako su bash jake grafike u pitanju, ali ti ljudi svakako onda ne moraju da razmishljaju koju plochu da uzmu jer se zna da EVGA ima par neverovatno dobrih.

Uzeti neku prosechnu sli plochu i budziti 2xgtx250 mislim da se ne isplati nikako, ali to je mojih manje od pola dolara mishljenje :wave:

Poslednja izmena:
sta ja da radim sa svojom sli plocom :D
Nema se para za najjace grafe ali bi se moglo skupiti za 2 ove :D

I josh kada bi ta plocha bila C2D onda bi to sve imalo mnogo vishe smisla...Znam..teshko je : ))

Prvo pozdrav svima! Da li vredi kupovati ovu karticu, mislim na ovaj GTS250 Gainward model sa 512Mb memorije. Treba da menjam graficku, 8600GT, pa sam vec bio resio da uzmem Gainward 9600GT neki Golden Sample, takodje sa 512Mb memorije, ali sada sam video ovu GTS250 graficku pa sam u dilemi, nije nesto mnogo skuplja, a mene zanima da li i koliko bih imao bolje performanse od 9600GT. Ostatak masine je skroman, Asus P5K ploca, E4500 cpu, 2Gb geil memorije, 500W CM napajanje i tako. Imam 19-icu monitor, wide, rezolucija 1440x900. Eto pa ako neko ima neka iskustva, ili neke informacije koje bi trebao da znam, bilo bi super da to podeli sa mnom. p0z i fala.

GTS 250 je malo ubrzani, hladniji 9800GTX+. Znaci nesto malo brzi od te i od Ati 4850 graficke.

Graficka je osetno brza od 9600GT :wave:.
Za 1440x900 je idealan izbor, a snasla bi se i na 1680x1050 :type:.
Kloknes taj E4500 na npr 3GHz i imas zver od racunara za igranje :) na toj tvojoj rezoluciji.

Poslednja izmena:
Da, mislio je da taj Amd ne moze pratiti bilo kakav sli.
Treba C2Duo zestoko overklokovan ;).

Sad da ne moze pratiti bilo kakav sli ne bih se kladio
da moze biti bottleneck u to sam siguran
1280x1024 je maksimalna rezolucija mog monitora, hoce sse osjetiti ne kazem ja ali
malo ga oc podesim i manje se osjeti :D

Pa kul nishta ja ne grdim taj 5600+ ali sa klokovanim E5300 recimo razlike bi bile prilichne, a cenovno su tu negde [ta dva procesora]. Ono shto me je prilichno nerviralo je upravo situacija AMD-SLI, Intel-CROSSFIRE. Sada sa x58 plochama smo svi "jednaki" shto i nema prevelike razlike jer upravo prelazak na tu platformu ti izbije toliko kesha u ovom momentu da i ne morash toliko da razmishljash shta da stavljash u sli ili crossfire jer nije toliko skupo kao do pre par godina.

Uzhivaj :wave:

MadeOfIron je napisao(la):
GTS 250 je malo ubrzani, hladniji 9800GTX+. Znaci nesto malo brzi od te i od Ati 4850 graficke.

Graficka je osetno brza od 9600GT .
Za 1440x900 je idealan izbor, a snasla bi se i na 1680x1050 .
Kloknes taj E4500 na npr 3GHz i imas zver od racunara za igranje na toj tvojoj rezoluciji.

Ok, thanks! :)

Mene zanima moze li ova graficka (GTS250) da se prikljuci na cooler master napajanje od 500W. Sad sam hteo da porucim graficku i vidim da, kao, trazi "A minimum 500W system power supply with two 6-pin power connectors available." E sad, ne brine me mnogo ova prica oko snage napajanja, ja i ne verujem mnogo u tu pricu da nece da radi sa napajanjima manje snage, vec ova 2 konektora za vga. Prema specifikaciji napajanja koje ja imam ono ima jedan 6-pinski konektor, pa me zanima da li ima, mozda, neki adapter ili nesto, i uopste je li izvodljivo da ja imam ovu graficku, a da ne menjam napajanje. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno