Šta je novo?

Nvidia GeForce RTX 5000 - Blackwell

Sad da traze refund od nGreedyje. Po ceni koja je placena :)

Vestacki izazvano. Sve samo da odrzi potraznju i visoku cenu.

zaboravio si da dodas amd u recenici

5070 Ti potencijalno zvezda ove generacije. Nadam se nešto bolja od 4070 Ti Super koju sam imao nameru da kupim...

kako znas kada jos nije izasla?

Ovi ljudi stvarno nemaju trunke srama....
1738530701120.png

Ovi ljudi stvarno nemaju trunke srama....
Pogledajte prilog 479075
Da se ne lažemo te kartice u Srbiji su namenjene za ultra bogate, 0.1% ili manje od toga, njima je svejedno da li je cena 150, 250 ili 350 ili 500k RSK, kupiće isto kao što kupuju novi iPhone 16 Ultra Max šta god... meni i da je cena 25000, barem pola godine bih razmišljao da li da uzmem, i verovatno je ne bih pazario opet... Mislim da su jednostavno skontali da za 10-15 primeraka koje će svakako prodati može bilo koja cena i to je to...

PS. jel ovo znači da će 5090 biti 500k RSD?

Ova Asus Prime 5080, koju je je Arki kupio u švajcarskom Digitecu za 999 CHF (~1070 EUR) je izgleda trenutno najbolja opcija u Evropi. Teško da će biti nešto povoljnije, a još uvek prihvataju porudžbine, iako nemaju na stanju.

Pogledajte prilog 479086
Ima jos par od drugi proizvodjaca po to istoj ceni moze da se poruci kada ce biti isporuka to jepitanje, a i cesto menjaju cene,recimo windoforce bila ista cena je a sada je 1699 fr.😆 a tek 5090 jos uvek nisam video da u nekom oglasu po nenormalnoj ceni da se prodaje.

Poslednja izmena:
Da se ne lažemo te kartice u Srbiji su namenjene za ultra bogate, 0.1% ili manje od toga, njima je svejedno da li je cena 150, 250 ili 350 ili 500k RSK, kupiće isto kao što kupuju novi iPhone 16 Ultra Max šta god... meni i da je cena 25000, barem pola godine bih razmišljao da li da uzmem, i verovatno je ne bih pazario opet... Mislim da su jednostavno skontali da za 10-15 primeraka koje će svakako prodati može bilo koja cena i to je to...

PS. jel ovo znači da će 5090 biti 500k RSD?
MSI je 460k

i te kartice nisu za ultra bogate, oni to ne kupuju

Ovo je van pameti, realno RTX 5080 ne bi smela da košta više od 700-800 sa tim performansama a 5090 ne više od 1100€
Sve može da se igra sa RTX 4080 koja je dostupna odmah po nižoj ceni, ovu generaciju treba preskočiti.

Zasto bi prodavali po tim cenama ako mogu da prodaju po x2 x3 vecim,videlo se i sa proslom generacijom,i sa ovom ce biti tako

zasto da ih nauci kad porudbine idu brrrrrrr

Ovo je van pameti, realno RTX 5080 ne bi smela da košta više od 700-800 sa tim performansama a 5090 ne više od 1100€
Sve može da se igra sa RTX 4080 koja je dostupna odmah po nižoj ceni, ovu generaciju treba preskočiti.
Šta sve? koja rezolucija, koliko Hz, i koje igre?

Nemojmo se lagati, igre su sve zahtevnije, i traže sve jače grafike, jer i zahtevi rastu.
To što mi nemamo novca da ih kupimo, je sasvim drugi problem.

Na ove cene kukaju i napolju, nije do nas.

Edit: kukaju i kupuju. Mora da im je subjektivno lep osecaj posedovanja neceg skupog. Balenciaga fazon.

Poslednja izmena:
Šta sve? koja rezolucija, koliko Hz, i koje igre?

Nemojmo se lagati, igre su sve zahtevnije, i traže sve jače grafike, jer i zahtevi rastu.
To što mi nemamo novca da ih kupimo, je sasvim drugi problem.

Sa 4080 može sve da igra u 4k.

Vrhunska karta ali je i ona i dalje skupa.

I na početku 2025, po mom mišljenju, i dalje najlepša igra je stara šest i po godina - Red Dead Redemption 2. Iako ne podržava Raytracing.
Koja to igra zahteva mega računar sa 5090 što, recimo, 4070 Ti Super ne može da podrži?? Ah, da, verovatno 4K Cyberpunk 2077 sa 4070 Ti ide na 72FPS , a 5090 u 250FPS pa je to 6 puta bolje??

Nazad
Vrh Dno