rammadis
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.06.2010
- Poena
- 375
Ne razumem toliki hejt prema novim kartama, dobio se kakav takav napredak u perf i karte se vratile u dual slot format što je prilično smanjenje pakovanja (FE modeli).
Možda nije vredno nove generacije, više deluje kao da su ovo 'Super' modeli 4xxx (5080 = 4080Ti Super, 5090 = 4090 Super).
Naravno, nova generacija može mnogo bolje da se podeblja cenom nego unapređenje prethodne, pa je marketinški isplativije da ih tako i prodaju.
Niko nas ne tera da kupimo, napravila se atmosfera kao je kupovina nove grafičke zakonom obavezujuća pa drvlje i kamenje što je cena visoka a performanse nedovoljno unapređene.
Da mi nije potpuno nepotrebno baciti 1000+ eur na igračku, ove nove karte bi mi taman čučnule za u FormD kućište umesto ProArt 4080 Super koju pikiram u nekom trenutku pomračenja svesti izazvanog iracionalnom željom za obnavljanjem sasvim zadovoljavajućeg trenutnog računara.
Edit. Posebno ne kontam ljude koji već imaju 4090 karte... šta je vama nV zgrešila što nema ni potrebe da dajete novih 2500+ eur za nedovoljno ubrzanje već sasvim dobre karte osim što je podigla cenu za bragging rights na posedovanje najbrže grafike.![]()
Ako poskidaš znakove isti Bg.
Ma polako da prođe mesec dana i biće svega...Mislim da sam procitao negde su na prvi dan prodaje u USA pustili samo ~300 komada 5090 kartica u prodaju.
To je verovatno ovo sa reddita. Navodno količine kartica koje su poslate lokalnim Micro Center prodavnicamaMislim da sam procitao negde da su na prvi dan prodaje u USA pustili samo ~300 komada 5090 kartica u prodaju.
nista novo, 4080super sa 999$ msrp je kostala oko 160kVolim kad karta od 999$ kosta 250K dinara.![]()
Ma da... boze mili...Pojavele se 5080 u domacoj radnji na slovo"M" ... Asus Astral sitnica 243.000
Asus Prime 5080: 228.000
Kakva ludost. Prosto nemam reci..Pojavele se 5080 u domacoj radnji na slovo"M" ... astral sitnica 243.000
asus prime 5080: 228.000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari