Ne razumem toliki hejt prema novim kartama, dobio se kakav takav napredak u perf i karte se vratile u dual slot format što je prilično smanjenje pakovanja (FE modeli).
Možda nije vredno nove generacije, više deluje kao da su ovo 'Super' modeli 4xxx (5080 = 4080Ti Super, 5090 = 4090 Super).
Naravno, nova generacija može mnogo bolje da se podeblja cenom nego unapređenje prethodne, pa je marketinški isplativije da ih tako i prodaju.
Niko nas ne tera da kupimo, napravila se atmosfera kao je kupovina nove grafičke zakonom obavezujuća pa drvlje i kamenje što je cena visoka a performanse nedovoljno unapređene.
Da mi nije potpuno nepotrebno baciti 1000+ eur na igračku, ove nove karte bi mi taman čučnule za u FormD kućište umesto ProArt 4080 Super koju pikiram u nekom trenutku pomračenja svesti izazvanog iracionalnom željom za obnavljanjem sasvim zadovoljavajućeg trenutnog računara. 🙂
Edit. Posebno ne kontam ljude koji već imaju 4090 karte... šta je vama nV zgrešila što nema ni potrebe da dajete novih 2500+ eur za nedovoljno ubrzanje već sasvim dobre karte osim što je podigla cenu za bragging rights na posedovanje najbrže grafike. 😀
Ako poskidaš znakove isti Bg.
Ma polako da prođe mesec dana i biće svega...Mislim da sam procitao negde su na prvi dan prodaje u USA pustili samo ~300 komada 5090 kartica u prodaju.
To je verovatno ovo sa reddita. Navodno količine kartica koje su poslate lokalnim Micro Center prodavnicamaMislim da sam procitao negde da su na prvi dan prodaje u USA pustili samo ~300 komada 5090 kartica u prodaju.

nista novo, 4080super sa 999$ msrp je kostala oko 160kVolim kad karta od 999$ kosta 250K dinara. 😀
Ma da... boze mili...Pojavele se 5080 u domacoj radnji na slovo"M" ... Asus Astral sitnica 243.000 😛
Asus Prime 5080: 228.000
Kakva ludost. Prosto nemam reci..Pojavele se 5080 u domacoj radnji na slovo"M" ... astral sitnica 243.000 😛
asus prime 5080: 228.000
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari