Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Nije strasno, 1-2 nedelje nije problem. Problem je kada kao ATI nekoliko meseci nisu u stanju da rese problem. Ovo nije bila njihova krivica vec krivica razvojnog tima i uticaja AMD-a. Njima to ide na dusu. Prosto je neverovatno da su u izjavi reklid a eto kao ima problema sa NV karticama, a posebno u kombinaciji Intel-NV?!?! Ocigledno zaboravljaju ko je i sta je Intel. AMD-v "bes" u poslednje vreme nema granice. Valjda zato sto su u 2012 imali NETO gubitak od 1.18 milijardi $. Sadas u samrtnom ropcu posezu za svim i svacim.

Poslednja izmena:
Nije strasno, 1-2 nedelje nije problem. Problem je kada kao ATI nekoliko meseci nisu u stanju da rese problem. Ovo nije bila njihova krivica vec krivica razvojnog tima i uticaja AMD-a. Njima to ide na dusu. Prosto je neverovatno da su u izjavi reklid a eto kao ima problema sa NV karticama, a posebno u kombinaciji Intel-NV?!?! Ocigledno zaboravljaju ko je i sta je Intel. AMD-v "bes" u poslednje vreme nema granice. Valjda zato sto su u 2012 imali NETO gubitak od 1.18 milijardi $. Sadas u samrtnom ropcu posezu za svim i svacim.

Hehe

Prosto nemoguce kolika razlika u TR-u.... ali bukvalno sam dobio 15+ frejmova. Minimalni fps mi je kao sto je bio average sa starim drajverom.

Pa, nije nVidia imala kod od finalne verzije igre. Malo ih AMD prca sa Gaming Evolved.

Konačno!
Dosta je AMD dozvolio "NVIDIA: The Way It's Meant to be Played", bilo je vreme da se obrnu uloge! ;)

Borbeni poklic pravog fanboja.

Ne, već se samo radujem slabljenju monopola Nvidia-e i na tom polju, a time zdravoj konkurenciji i napretku za nas potrošače.
Pre je prvi post ove strane "Borbeni poklic pravog fanboja" na koji se moj prethodni post prevashodno i odnosi. :p

Prvo ATI drajveri koji su bili blago rečeno kriminalni konačno postaju sve bolji, a sada i ovo.
I kao što sam već ranije rekao, to apsolutno ne znači da mi sledeća kartica neće biti Nvidia! :smoke:

Ovo uopste nije zdrava konkurencija niti napredak za potrosace. Milioni dolara umesto u R&D od koga se odustalo za ovu godinu izgleda, straceni u prljavi marketing (konstantno prozivanje i omalovazavanje konkurencije preko slajdova, PR izjava itd) i kampanju koja vise od 50% drugih korisnika (naspram 35% prema steam statistici) stavlja u problem. Jos gore kad se gledaju procesori. U Steam-based igri. Kad su dodali taj nevidjeni feature u igru i tretirali to super-tajnom do izlaska igre, pa potonje skrivanje koda i odugovlacenja... to nesto govori o njima i njihovom ponasanju, zar ne? Nijedan TWIMTBP naslov tj feature u njemu nije bio skrivan do samog izlaska, sve je bilo dostupno svima ko god je zeleo da ucestvuje u optimizovanju drajvera..."veliki" naslovi pogotovo.
Do sada jedini slucaj koji je isao u "sivu" zonu je onaj sa AA u Batman-u, sto je smesno u odnosu na ovo sad. AMD-u nije dugo trebalo da ospe paljbu po nV u tom slucaju, a sad mudro cute...a nV se ne javlja niti cmizdri na prljavu igru vec optimizuje drajvere , a developeri sasvim slucajno izbacuju patch koji sredjuje "probleme"... Intel+nV kombinacija "ne valja" za ovu igru...sta reci:S:

TWIMTBP igre nemaju problema sa radeonima, u dosta takvih igara radeoni i rade bolje, ponegde i prilicno bolje (Metro). A s druge strane, maltene svaka igra koja je izasla sa GE znackom imala je gadne probleme sa performansama na nV koje su se ogledale u desetinama FPS-a razlike...i koje su potom ispravljane patchevima ili uopste nisu. Mogu misliti sta ce se desavati i ove godine, sa Bioshockom recimo (SSAO kroz direct compute, ???WTF???) ...

A credits za Crysis 3 recimo...AMD-ov tim od 5-oro ljudi i nV tim od 25...

Poslednja izmena:
Ja ne kažem da se pošteno bore ili da treba, i kao što kažeš pošto je očigledno da je R&D zapostavljen bolje išta nego ništa (sa objektivnim razlozima, ali to je za drugu temu). Niko do sada nije brže peglao drajvere/zakrpe, a naročito ATI.
Za mene je to poboljšanje bez obzira na razloge i metode, pa kakvo takvo. :whip:

Za CPU jeste slično ali sa većim, mnogo većim jazom... :D

Ja se iskreno ne plasim buducih igara i igara koje su optimizovane za konkurenciju..
nVidia ima napredniji i brzi hardver sa daleko boljom software-skom podrskom i koliko god da se igre
"namestaju" za konkurenciju ''sabotiraju" za nV snaga hardvera i dobra softverska optimizacija ce sve to lepo da pokrije.
AMD je vec dva puta dobio samar za njihove dve perjanice koje su fully AMD optimized igre,ne bi me cudilo da ni
sa TR-om bude ista situacija sto samo nagovestava da je nVidia uvek jedan korak ispred ma kolike prepreke bile.

Mnogo se spekulise i dize hype oko buducih konzola i kako ce sve igre biti naklonjene AMD-u iz razloga jer se koristi AMD hardver..
Pa to cak i da se desi software ne deluje sam od sebe nego komunicira sa hardverom a iz hardvera ne moze da se
izvuce vise nego sto sam ima fizicki potencijala odnosno koliko sama arhitektura pruza.

I u buducnosti se nista posebno nece desiti sto se tice odnosa performansi izmedju ova dva brenda,mozda bude samo manja razlika nego
sto je sad u korist nV a mozda bude i osetno veca jer Maxwell mnogo obecava,daleko vise nego sto smo sad videli koliko Kepler moze da ponudi.

Sve dok igre mogu da se igraju bez katastrofalnih gresaka,bugova kao sto je recimo bilo sa Far Cry 1 nece biti problema..
Ono sto je jako bitno a to je da je sa Nv gaming fluidan kako god okrenes i to upotpnunjuje uzitak ,jedan veliki plus i veoma su azurni po pitanju
drivera kako za nadolazece igre tako i za profile kada je rec u multi GPU sistemima.

Uz malo zakasnjenje driver za TR je doneo ogroman skok sto opet nagovetava da je softverska podrska na nivou zadatka kao i uvek bez obzira kome je igra
naklonjena..

Poslednja izmena:
Ja ne kažem da se pošteno bore ili da treba, i kao što kažeš pošto je očigledno da je R&D zapostavljen bolje išta nego ništa (sa objektivnim razlozima, ali to je za drugu temu). Niko do sada nije brže peglao drajvere/zakrpe, a naročito ATI.
Za mene je to poboljšanje bez obzira na razloge i metode, pa kakvo takvo. :whip:

Za CPU jeste slično ali sa većim, mnogo većim jazom... :D
Prljavi potezi kojima se AMD sluzi u Gaming Evolved kampanji upravo i dovode do ovoga. NVidia je ispeglala koliko je mogla, sad je to mnogo bolje, ali cak i sa najnovijim drajverima, sa zakrpom i dalje je GTX680 na nivou performansi 7870?!?!!? Ako je nekome ovo OK i ako nekome nije "providno" da je naslov zesce stiman za AMD onda nema dalje o cemu da se diskutuje. Karta od 400eur vs. karte od 200eur. Poslednji put je takav scenario bio GF FX5800 i 9600pro u Far Cry pre nekih 10 godina, a slicno i u Half life 2. Tada je to bilo ocekivano jer je GF FX5800 bio promasaj, ali sada nema ni govora o tome da je GTX680 promasaj, ali eto AMD odlucio da ga "nagradi" degradiranjem performansi na nivo njihove srednje klase. Za svaku osudu! Posebno ej smesno sto ta TressFX kosa obara zesce FPS i na AMD i an NV kartama, a sve zato sto gospoda iz AMD nemaju pravu fiziku. Samo pogledaj New Dawn demo za NV i bice ti sve jasno. Ima i kose (po meni 2 puta detaljnije iako je kraca + nije zamucena), ima detalje an licu kakve Lara Croft nema itd. da ne nabrajam jer stvarno nema svrhe.

Ako je nekome ovo OK i ako nekome nije "providno" da je naslov zesce stiman za AMD onda nema dalje o cemu da se diskutuje.

Nije OK, ali Nvidia je to predugo radila i vreme je da ima "a taste of one's own medicine". :p

^Opet ista ploca?

Da ne pisem opet zasto to sto je bilo nema veze sa ovim sad, samo cu zamoliti da se vratimo na temu a to su drajveri, a dalji off/shum ili flamebait cu brisati.

Gde si video test za Tomb Rider sa novim driverima?

U pravu si, video sam sa 314.14, nisam sa 314.21
http://www.techspot.com/review/645-tomb-raider-performance/page4.html

kod mene je 42fps prosek na testu 1920x1080 sve kao u ovom testu za razliku od njihovog rezultata od 28fps (da nije default karta vec OC kao moja imali bi 31-32). U svakom slucaju dobitak je oko 30%. Sa 314.21 GTX680 stize 7970, GTX 660Ti stize 7950, a GTX670 je izmedju 7950 i 7970.

Pa tako bi nekako trebalo da bude ..
Guru3d ce sigurno sacekati WHQL drivere pa ce da odradi test,do sad nisu omanuli tako da cemo
malo pricekati da nV izbaci sledeci driver.
Inace u tom testu Titan i dalje nedostizan a eto pravi primer za najgori moguci scenario pa opet i bez toga nV prednjaci.

Koliko mogu da primetim driveri su sve bolji i bolji ,bar sto se tice GTX6xx serije posto trenutno samo nju koristim.
Ovaj poslednji beta driver 314.21 je doneo boost i u Assassin's Creed 3 koji sam stavio na stand by dok ne odigram Tomb Raider.
Kad sam nastavio AC3 prijatno se iznenadih performansama i ako pise da je update driver koji je optimizovan za TR.

Poslednja izmena:
Obratite paznju na ovu neozbiljnost:
For those of you experiencing crashing and you have a factory overclocked graphics card, please make sure to drop your clock speeds to our stock clock speeds. You can visit Wikipedia to easily look up the stock speed values. Some users reports of crashing, we can only reproduce by overclocking the graphics card/using factory overclocked cards. Please include your findings in your comments when reporting a bug.

http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce
https://forums.geforce.com/default/...y-driver-feedback-thread-released-3-15-13-/13

Sto znaci u prevodu da nvidia testira drajvere samo na osnovnim klokovima i svi oni koji imaju probleme i na fabrickim oc kartama nisu validni da prijave bug navodno zbog overkloka i tek na def. vrednostima kad spuste karte i imaju problem onda mogu da prijave bug... Smesno, ja nisam to znao i to je van pameti jer je onda asus i ostali sto izbacuju oc verzije karata ludi to sto rade ili mi sto ih kupujemo jer nvidia driver team garantuje da drajveri rade samo na referentnim klokovima

Poslednja izmena:
Nije to neozboljnost. Razmisli malo, po kojim parametrima testirati kartu pri overkloku ???

Pa da ali cemu onda onda oc verzije karata... Trebalo bi da su one 100% stabilne i da nvidia garantuje podrsku kroz drajvere za iste ( posto je verovatno i dala garanciju da cipovi mogu da rade na podesavanjima van referenci), makar moje misljenje... Po ovome nvidia i nije problem nego proizvodjaci nereferntnih oc modela jer oni garantuju za stabilnos itrebali bi da naglase onda da je podrska drajvera vezana za referentne modele?!

Poslednja izmena:
Koliko se secam tebi su karte radile tako fabricki klokovane pa su nakon nekog vremena zakljucile da ne zele vise tako da rade i da im je dosta muka ? :D:p Na defaultnim klokovima za taj model rade bez problema ?

Pa da koliko se secam kad sam spustio klokove radile su bez problema zato sam i posumnjao na napajanje...Znaci i fabricke oc karte se tretiraju kao obican oc, to mi je cudno ali sta ces ***.

Mislim da su u tom slučaju odgovorni vendori - odnosno, ako ti karta ne radi pri fabričkom OC, možeš da je reklamiraš proizvođaču - on snosi rizik za to, ne nVIDIA. Ovo što si naveo sa Geforce foruma je rečeno u priči o Tomb Raideru - kažu da poslednja beta i patch rešavaju ranije probleme. Meni više ne puca, a nisam morao da spuštam fabrički OC. ASUS je imao problema sa jednim delom serije za 670 Top - karte su bile preklokovane, mislim da su to rešili BIOSom. Pretpostavljam da imaš poslednji BIOS na svojim 680?

Poslednja izmena:
Ja sam imao problem sa Crysis 2. Testirani klokovi rade sa svim igrma samo se crysis 2 buni :p Resenje je bilo u tome da se power limit spustio na default a klokove sam zadrzao, i sve je proradilo, samo je bost klok bio nesto manji...

Videcemo kad sledeceg meseca izadje whql pa da vidimo kako ce se ponasati kod mene... Za sada imam samo problema u Tombu ( sto mi je nebitno samo sam proveravao performanse ) i u Unigine 4. Video sam clanak pa me je zainteresovalo to oko fab.oc karti jer imam iste pa me zacudilo da ne testiraju drajvere na vrednostima koju su van standarda jer nema bas toliko fab. oc verzija pa da bude toliko tesko ili mozda gresim i da je teze nego sto mislim. Pre ce da bude ovo drugo :)

Vrh Dno