Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Jel koristi neko od vas dva monitora u Windowsu?Primetio sam da par poslednjih drajvera ima bug da boost ne radi kako treba kad su upaljena oba monitora u drajveru.Slao sam bug report,ali verovatno nisu ni gledali posto imam OC karticu (Gigabyte GTX 670).Boost skace u bilo kom programu (firefox,imgburn...) i graficka jednostavno nece da bude na idle brzini.Naravno,kad se boostuje tako non stop i spusta,temperatura je takodje veca.Na starijim drajverima se nije desavalo,a na novim se ne desava kad se ugasi drugi monitor.
TR radi super sad,ali se ljudi zale na druge stvari.Kako god izadje novi drajver nesto radi bolje,a nesto losije.

Mislim da to nije bug - nego problem koji se javlja kad imaš dva monitora koji nisu istih karakteristika... Možeš ga rešiti nVidia inspectorom.

Nvidia Inspector 1.9.7.1, desni klik na Show Overclocking, klik na Multi Display Power Saver-stikliraj Target GPUs-GeForce GTX 670.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena od urednika:
Beta probana i na dva monitora - drajver ispravno spušta klokove. Ako želite da drajver pravilno spušta klok u idle mod, oba monitora moraju imati istu rezoluciju i osvežavanje.

Koristim dva monitora sa razlicitim rezolucijama i spusta klokove najnormalnije. Sa prethodnom kartom (gtx460) je bilo tih problema.

Idle clock ide na 324? Ako to jeste tako, onda su dodatno poboljšali drajvere i bitan je samo refresh rate.

Kod mene ni 320.00 Beta ne obara klokove, 2 razlicita monitora, 1 TV, kad su sva tri istovremeno ukljuceni. Pretpostavljam, da je razlog bug u Win 7, jer ne prepoznaje, odnosno stalno drzi 59 Hz, na ViewSonic-u VX2262, iako je u Nvidia Control Panel-u sve u redu(60Hz). Jedini lek Nvidia Inspector.

dead space 3 ne radi kako treba, neki se zale i na bf3 ali to nisam proverio

Kod mene ni 320.00 Beta ne obara klokove, 2 razlicita monitora, 1 TV, kad su sva tri istovremeno ukljuceni. Pretpostavljam, da je razlog bug u Win 7, jer ne prepoznaje, odnosno stalno drzi 59 Hz, na ViewSonic-u VX2262, iako je u Nvidia Control Panel-u sve u redu(60Hz). Jedini lek Nvidia Inspector.
Rezolucija i refresh rate monitora?

1. monitor ViewSonic VX2262 1680x1050 59Hz po Win 7, u Nvidia Control Panel-u 60Hz.
2. monitor Samsung SA300 1920x1080 60Hz
3. TV 1920x1080 60Hz

Obara klokove ako su prikljuceni samo ViewSonic i TV. Onog trenutka kad se doda Samsung, stalno radi na 780 Mhz.

Ne obara klokove ni kada su zajedno samo 2 monitora, ViewSonic i Samsung, bez TV-a. Monitori prikluceni na DVI, TV na HDMI.

Poslednja izmena:
Ovo sa 59 Hz nije bug - radi se o nekoj vrednosti između 59 i 60 i u principu se tretira kao isti refresh rate. Evo šta kaže Microsoft:
Certain monitors report a TV-compatibility timing of 59.94Hz. Therefore, Windows 7 exposes two frequencies, 59Hz and 60Hz, for every resolution that is supported at that timing. The 59Hz setting makes sure that a TV-compatible timing is always available for an application such as Windows Media Center. The 60Hz setting maintains compatibility for applications that expect 60Hz.

In Windows 7, when a user selects 60Hz, the OS stores a value of 59.94Hz. However, 59Hz is shown in the Screen refresh rate in Control Panel, even though the user selected 60Hz.

No action is needed.

This behavior is by design for monitors and TVs that report only 59.94Hz but not 60Hz. Both 59Hz and 60Hz are translated to 59.94Hz before these values are sent to the driver. Therefore, the display is identical at 59Hz and 60Hz.
Dakle, ovo nije problem - samo se razlikuje prikaz u Windowsu i NV control panelu. Ne znam gde se može videti trenutna situacija sa podrškom za više monitora i klokove... Ovde http://hardforum.com/showthread.php?t=1692773 možete videti da ako su monitori identični - ili istih karakteristika - drajveri obaraju klokove i u varijanti DVI-DVI-HDMI, ali ne i kada je u kombinaciji DP izlaz.

Poslednja izmena:
Mnogo problema imaju ljudi sa 320.00 i sa 320.14 i ja licno sa 560ti, vracam se na zadnji whql.

320.14 beta meni fercera... gazim far cry 3, nigde nikakvih problema.

nisu problem igre i meni one rade ali u mozzili dolazi do kocenja i pojavljuje se crni ekran na desktopu, vidi se kursor misa ali samo reset pomaze, vidim da dosta njih ima black skren po drugim forumima.

Ja danas kupih MSI GTX 650 Ti Boost i sa 314.22 i na win8 i na win7 s vremena na vreme se pojavi crni ekran i vrati na desktop i mogu nastaviti sa radom bez restarta.

Izbacili su nVidia update i umesto njega kao opciju stavili GeForce Experience 1.5, to je jedina novina u ovim drajverima sto sam primetio i da... zvanicno podrzava GTX 780 ako nekome znaci :)

Poslednja izmena:
sve super radi na 560ti i metro osetno bolje radi zivela nvidia :D

takodje bolje radi metro i mp3 :)

Vrh Dno