Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Ne mogu nikako da instaliram ove nove drivere 314.07 WHQL, izbacuje mi nVidia installer failed. Lepo sam obrisao prethodnu verziju 313.96, pa sam otisao safe mode i ocistio sa Driver Sweeper-om. Jel postoji neko resenje za ovaj problem i da li su ovi 314.07 bolji od 313.96?

probaj da ides na odabir onoga sto hoces da instaliras i nemoj da cekiras onaj updater. kod mene je tako proslo, dok sa tom update komponentom nece nikako.
koliko sam citao na netu, ta komponenta ima neki problem sa permissions prilikom instalacije

Ja instaliram samo PhysX i osnovne drivere, a ono 3D i update gasim i idem na clean intall. Jel valjaju ovi novi u odnosu na 313.96?

Ja sam presao sa 310.90 na ove nove 314.07 i sve odlicno radi.

314.07 su brzi od 310.90 u benchmark sintetici.

U 3Dmarku 2013 ukupan skor bolji za 200 poena (poboljsanje 3.8%), combined score bolji za 6.5%.
Graphics Score bolji za 4.8%.

U Valley Benchmark 314.07 bolji od 310.90 za 6.7%.
Nvidia gtx 670 series. 1680x1050, sve na max.

Odneses im lepo karticu, objasnis im tvoj problem, oni testiraju i vide o cemu se radi. Dobijes zamenu i to ti je to.

Pozdrav svima. Poslusao sam vas i odneo karticu na reklamaciju. Vrlo sam precizno objasnio u cemu je problem da bi mi na kraju vratili karticu sa objasnjenjem "da je kartica testirana u 3 razlicita programa i prosla je sve testove."

I onda ja ubodem karticu i opet driver crash u roku od 15 minuta igranja.

I sta sad ja njima da radim? Da nosim ceo komp u servis da im pokazem da su mentoli? Jel stvarno neophodno da to uradim? Nisu mogli da upale bilo koju modernu igru i da igraju pola sata? Verovatno su uradili tri neka testa opterecenja od 3 minuta i kartica prosla vuhu.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Poslusao sam vas i odneo karticu na reklamaciju. Vrlo sam precizno objasnio u cemu je problem da bi mi na kraju vratili karticu sa objasnjenjem "da je kartica testirana u 3 razlicita programa i prosla je sve testove."

I onda ja ubodem karticu i opet driver crash u roku od 15 minuta igranja.

I sta sad ja njima da radim? Da nosim ceo komp u servis da im pokazem da su mentoli? Jel stvarno neophodno da to uradim? Nisu mogli da upale bilo koju modernu igru i da igraju pola sata? Verovatno su uradili tri neka testa opterecenja od 3 minuta i kartica prosla vuhu.

A sta mislis da rade?Pa i ta 3 testa su verovatno bila 3 kruga u 3D Mark-u i to je to ;)
Kakve crne igre..Vrti se 3D Mark ,gledaju samo da karta zavrsi uspesno,nit se posmatra da li trotluje,da li se pregreva ,nista..
Retki su serviseri koji su posveceni i koji obracaju paznju i takvi su u malim firmama ali sve sto ide na reklamaciju kdo uvoznika ima prostu proceduru.
Mislim bio sam,video sam sto bi rekli svojim ocima a i znam kako se to radi..

Prijatelju ne znam odakle si ali ako te muka snasla imace debelo boksovanje da kartu izreklamiras i dokazes da imas problem.
Najbolje je da poneses komp pa pravac do njih i na licu mesta predstavis problem.
Ne znam kako drugacije da resis obzirom da se agonija nastavila a oni se vec ogradili da je karta ispravna tako da i sledeci pokusaj
ce rezultirati istim objasnjenjem ,bice 2:0 za njih!

Imam problem i sumnjam da su drajveri. Probao sam da odigram malo Black Ops 2 ali ne vredi, fps je ispod 30 sve dok shadows ne stavim na off. Drajveri su najnoviji, tek instaliran win, cak sam probao da mi geforce expirience podesi igru i ne vredi. U pocetku sam mislio da je oc visok i da grafa trotluje i vratim sve na def i opet isto. Od igara koje sam jos probao su Darksiders 2, NFS MW, i rade sasvim normalno. Crysis 2 sve na ultra i ima 30-40fps. Temperatura ne prelazi 75c. Probacu kasnije kad dodjem sa posla sa starijim drajverima, a do tad ima li ko kakav predlog?

Nesto razmisljam i znam da mi je Crysis 2 radio sve na ultra sa gtx460 oko 30fps, a sad sa 660ti bukvalno isto. 3D markovi daju ok rezultate. Nesto ne stima.

Ne mogu nikako da instaliram ove nove drivere 314.07 WHQL, izbacuje mi nVidia installer failed. Lepo sam obrisao prethodnu verziju 313.96, pa sam otisao safe mode i ocistio sa Driver Sweeper-om. Jel postoji neko resenje za ovaj problem i da li su ovi 314.07 bolji od 313.96?

Video sam ove probleme - moraš obrisati Program Files/NVidia komplet.

E ovako, izvadio sam hdmi kabal sa kojim sam povezao tv sa kartom, znci nema vise dual display i sad radi sve normalno. Znaci dok je bio zakacen hdmi kabal imao sam probleme. Kako i sto se ovo desava pojma nemam, jer sa prethodnom kartom je sve radilo kako treba. Gremlini izgleda :d

E ovako, izvadio sam hdmi kabal sa kojim sam povezao tv sa kartom, znci nema vise dual display i sad radi sve normalno. Znaci dok je bio zakacen hdmi kabal imao sam probleme. Kako i sto se ovo desava pojma nemam, jer sa prethodnom kartom je sve radilo kako treba. Gremlini izgleda :d

Probaj to ponovo. Proveri da ti je "Stereo 3D" ugasen jer nekad i to zna da zeza verovao ili ne. Baca na oba i na monitor i na TV sliku, naizgled istu, ali 1 frejm na jedan 2 frejm na drugi. Ovo sam licno doziveo...takodje "gremlini" sistem :D. Posle je sve doslo an svoje mesto, a jos posle toga nisam koristio monitor jer sam shvatio da mi i ne treba :D

Poslednja izmena:
Nisam ni istalirao stereo 3d. Ne znam u cemu je fora, ali sad radi i sa prikljucenim tv-om sasvim normalno. Nesto se zabagovalo

314.14 BETA

New in GeForce 314.14 Drivers

Performance Boost – Increases performance by up to 23% for GeForce 400/500/600 series GPUs in several PC games vs. GeForce 314.07 WHQL-certified drivers. Results will vary depending on your GPU and system configuration. Here is one example of measured gains:

GeForce GTX 680:
Up to 23% in Sniper Elite V2
Up to 9% in Sleeping Dogs

GeForce GTX 680 SLI:
Up to 22% in Sniper Elite V2
Up to 14% in Sleeping Dogs
Up to 9% in StarCraft II
Up to 5% in Call of Duty: Black Ops II
Up to 5% in Deus Ex: Human Revolution
Up to 5% in Just Cause 2
Up to 4% in The Elder Scrolls V: Skyrim
Up to 4% in Batman: Arkham City

SLI Technology
Updates SLI profile for Resident Evil 6
Adds SLI profile for Sniper Elite: Nazi Zombie Army (delivered via NVIDIA Update)

Additional Details

Installs PhysX System Software 9.12.1031.
Installs HD Audio v1.3.23.1
Includes support for applications built using CUDA 5 or earlier version of the CUDA Toolkit. More information at http://developer.nvidia.com/cuda-toolkit
Supports OpenGL 4.3 for GeForce 400-series and later GPUs.
Supports DisplayPort 1.2 for GeForce GTX 600 series GPUs.
Supports multiple languages and APIs for GPU computing: CUDA C, CUDA C++, CUDA Fortran, OpenCL, DirectCompute, and Microsoft C++ AMP.
Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel and AMD motherboards.

http://www.nvidia.co.uk/object/win8-win7-winvista-64bit-314.14-beta-driver-uk.html

Odnosno, 98% za sve zajedno, pošto onda ima logike i da se tako sabira...

:laugh: :d

Baš i ja htede pitati, to neka nova matematika?! :p

Meni se chini da sa ovim 314.14 malko bolje radi crysis 3 il se ja tripujem :D

Meni Tomb Raider crashuje ako je aktiviran Exclusive Full Screen - ako ga deaktiviram, radi...

Meni Tomb Raider crashuje ako je aktiviran Exclusive Full Screen - ako ga deaktiviram, radi...

Bice bolje http://forum.benchmark.rs/showthrea...-2011-reboot&p=3208658&viewfull=1#post3208658

Meni sa 314.14 beta i predhodnim whql izbacuje crn ekran na f1 2012 i Tomb Raideru i samo hard reset pomaze

ako neko ima slican problem sa pucanjem igara ili problema sa igrama u multi gpu konfig. neka razmotri i ovaj problem

https://forums.geforce.com/default/...0383-wrecks-multi-gpu-dx-11/?offset=1#3752998

Poslednja izmena:
Istina... Još kad bih sabrao sa poboljšanjima za WHQL pre ove bete...

Obicno izbace drajver na vreme ali ovaj put isuvise kasno.

Nazad
Vrh Dno