ajde, ako si neuk, nemoj da se pravis pametan molim te! jel znas ti uopste sta je jonizujuca radijacija ? jel si svestan da te "mere" koje si sad izneo nemaju blage ni sa cim ? jel znas da najobicnije sunce koje je samo parcijalno jonizujuce moze da stovri rak ?
ko daje te procente ? kako si tako naivan, ne razumem, jel si svestan da te "procente" daje nuklearni lobi .. ?
jel znas recimo, koliko je vreme raspada nukelarne cestice, pojedinacno - joda, cezijuma, argona, uranijuma ? jel znas recimo da neke od njih zrace preko 100 godina ? to je apsolutna budalashtina da u cernobilj, odnosno Pripijat moze da se ode, jer "je proshlo 25 godina". ajde ako si toliko siguran, ja cu da ti dam 2000 evra, idi u cernobilj, i uslikaj se tamo, pored onog luna parka, i vrati se, pa mi javi kako je bilo. u medjuvremenu, ja cu da ti i obezbedim parastos negde oko 2016te, ako dozvolis ...
i, zamolio bih ostale da ne stavljaju ovakve moje izjave u teorije zavere, nema ni 20 godina kako je ista ova prica servirana rusima i ukraincima, i kako zracenje "nije opasno" - jeste opasno, i to nije nikakva teorija zavere, jer je izmedju ostalog gomila dece rodjena NAKON katastrofe a roditelji im bili iz Pripijata, izgledala ovako:
EDIT: samo da argumentujem, evo izvolte, dokaz da se takve informacije ne objavljuju je sto se tacan zvanicni podatak o kolicin zracenja u cernobilju ne moze naci online.
detaljan info iz 2002, o tome kako sa zdravljem stoje ljudi koji zive u vecoj okolini od samog Pripijata, pa mi ti posle reci da je "sa 0.0001% na 0.0002%" ....
http://www.oecd-nea.org/rp/chernobyl/c04.html