Šta je novo?

Nubia Z70 Ultra

Zile995 brate ako nadjes slucajno i Firehose za NX733J, evo javno ovde na bench forumu izjavljujem da te castim 50 evra :)

EDIT: Postoji sansa da ce Firehose da bude u Bundle-u ROM-a koji si mi okacio, skidam trenutno
Ju, nemoj pare i čašćavanje molim te, to je kao da si mi lupio šamar :LOL:

Problem je naći odgovarajući Firehose fajl, OEM-i izgleda ne smeju da objave ove fajlove. Ovde imaš kolekciju svih poznatih Firehose fajlova. Imaju i neke za ZTE.

Mislim da ga nema u samom kompresovanom bundle-u koji sam poslao, ali postoji fastboot skripta koja flešuje sve potrebne img fajlove.
Ako radi fastboot na telefonu, tj. ulazi u njega i ako reguje na fastboot komande (fastboot devices na primer) onda probaj da je pokreneš. Napomena, moraš imati platform-tools instaliran.

Ovde je uz pomoć Unlock Tool programa prebacio na Global ROM, povlači Firehose sa servera (označio sam tačno deo videa kada postavlja model telefona)

Koliko ovde vidim, podržan je Z70 Ultra i ima Auth flash. Košta oko 20$ sa licencom od 3 meseca.

Rekao mi je Deepseek da se slucajno ne igram sa ne-oficijelnim Firehose

svakako, javljam nocas planiram da se upustim u avanturu

@Martin Mystere

Apsolutno si u pravu i slazem se sa tobom

Ako puste krljav proizvod (odnosno falican update) iskljucivo je na njima da taj problem rese

A umesto da ga rese, njima je u prvom odgovoru bilo relevantno "odakle sam i koje sam nacionalnosti i slicno", to me je njihov support pitao pre nego sto me ista drugo pitao

Bukvalno ne treba da ih zanima odakle mi telefon, i kako je kupljen ako ga ja imam u rukama - problem je 100% izazvala firma koja ga je proizvela. Toyota kad zabrlja sa kolima, povuce 200.000 primeraka, njihovi slepci iz ZTE support-a 2 nedelje ne mogu da mi odgovore i poprave jedan telefon

To odakle sam i može u neku ruku da ima smisla i mogu da me pitaju i već mi se dešavalo a ja sam odgovarao bez zadrške ali to koje sam nacionalnosti je vrhunac bezobrazluka koji mi se nikada nije desio i za to bih im postavio par pitanja oko diskriminatorski nastrojenih operatera iako se ne stidim svoje nacionalnosti već naprotiv.

Zile majstor ne da mi je nasao Firmware, nego arhiva ima i Firehose fajl!!! :D

File je .melf ekstenzija ali to je to, Qualcomm-ov QFIL ce da ga prepozna kao Firehose iako je osnovni oblik fajla .elf

Nisam ovoliko bio srecan da kopam neke obskurne informacije jos od kako smo kao klinci skupljali setove za Diablo 2 u igraonici 😆

Zile ako ovo uspe, ne znam sta da kazem .. kako si uopste iskopao, bukvalno mora da pricas kineski nema drugog objasnjenja .. :)

Probam kasno nocas, kacim rezultate i slike i sve ako uspe

Vrh Dno