Postao sam prekjuce vlasnik ovog uredjaja.
Ako se iko ikada dvoumio da rizikuje da uzme Flagship od firme ZTE i za to da ogromne pare, iako na trzistu trenutno ima cak 10 firmi ispred (Samsung, Huawei, Honor, Xiaomi, Motorola, Oppo, OnePlus, Vivo, Realme, Apple ... ) iz licnog iskustva mogu da dam savet da taj problem vise ne postoji - ZTE je napravio apsolutni flagship.
Snapdragon 8 Elite (trenutno najjaci mobilni CPU na svetu), moja verzija je 16GB / 1TB. IP69, OLED ekran 90% screen-to-body ratio, 144hz refresh rate, 35mm kamera, 6200 Mah baterija, 80W punjenje ...
Ekran je van pameti. bezeli su bukvalno za skoro 2 milimetra tanji od iPhone 16, iz ruke telefon deluje kao da je ceo ekran.
Pakovanje dolazi sa punjacem i sa kablom. Kabl je visokog kvaliteta izrade da podrzi brzo punjenje i data transfer
Proximity koji radi je takodje iznenadjenje, sobzirom da prelazim sa Xiaomi virtuelnog senzora koji treba zabraniti zakonom
Jedina zamerka uredjaju je under-screen selfie kamera - kao neko ko ne slika selfije, a probao sam kameru, ne vidim tu ni najmanji problem.
"Maska" koja dolazi prakticno cuva coskove od telefona i to je to. Siromasna je poprilicno, i izgleda kao neki transformers, ruznjikava je to cu videti da kupim posebno
Sistem na telefonu je otprilike Vanilla koliko moze da bude. Jedine primetne kastomizacije su u Kamera aplikaciji gde su pokusali da naprave 100 djavola da se lakse koristi jedinstvena 35mm kamera pa sve izgleda malo zbrda zdola, ali velika pohvala za prakticno Nula Bloat-a i nepotrebih softvera
Postoji jedan momenat koji maaalo smeta, nesto sto je Xiaomi imao problema u pocetku, a to je engleski jezik koji je na par mesta poprilicno vrljav. Ozbiljna firma kao ZTE to ne bi smela sebi da dozvoli.
Sve u svemu, brutalan telefon. Dizajn, kvalitet izrade, osecaj u ruci, nesto sto bi mnoge firme mogle da prepisu od ZTE-a, odnosno Nubia serije, telefon uzivo daje maksimalan osecaj premium izrade i kvaliteta.
Ako ima jos neki vlasnik, javite se da podelimo iskustva