Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta misilite o tome da malo koristimo forum u novom izdanju, nedelju dve, pa onda da napisemo ako nesto bas iritira i na sta nikako ne mozemo da se naviknemo... Ovako zatrpavamo ovu temu svim i svacim, cas nam se nesto svidja cas nam se ne svidja :p Kao kada se kupi nova tastura i mis, uvek imam osecaj da je predhodni komplet bio bolji :ROFLMAO:

Fino ovo radi, instairao PWA. Tapatalk je nekako prevazidjen, app je bolja stvar.

Skrolam skroz na dno, npr na temu gdje/sta kupiti od... vratim se nazad (swipe) odmah se refreshuje i vodi me ka vrhu stranice (safari - ios).

Ne znam da li je neko primetio/prijavio. Desktop. Textbox za unos poruka. Selektovanje unetog teksta radi čudno, barem kada se selektuje ulevo (najčešći slučaj). Počnem selekciju sa shift+ctrl+levo, da selektujem više reči (držim pritisnuto). Kada pustim strelicu (ili sve tastere), editor se ponaša kao da je kursor ponovo na poziciji sa koje sam počeo selekciju OSIM ako selekciju nastavim samo strelicom (uz shift, ali bez ctrl). Ako je kursor bio na kraju teksta (pre početka selekcije), ako pokušam da deselektujem jednu reč na desno, ne dešava se ništa, jer je početna pozicija kursora na kraju teksta i nema gde desno da ide. Ista priča ako koristim (shift+)gore - selektuje kako treba, ali ako potom treba da selektujem još neku reč levo, pa koristim shift+ctrl onda počne da deselektuje reči u donjem redu, sa početne pozicije kursora. Ako je korišćena strelica na dole izgleda da je ok. Isti problem je i ako uz selektovanje koristim Home i End. Npr, shift+gore. Selektuje do iste pozicije u redu iznad. Sada kucam shift+end, da deselektujem deo do kraja gornjeg reda. Umesto toga, textbox selektuje dodatno sve do kraja donjeg reda. Dakle, kao da je kursor vraćen na tu početnu poziciju.

Drugo, da li je moguće i dalje posle logina da se ostane na istoj strani? Tako je bil oranije - dugme za odgovor je postojalo uvek, a ako nisam ulogovan prvo traži login i onda otvori editor. Sada u nekoj temi kliknem na login i onda me prebaci na početnu stranu foruma, ne znam ni gde sam bio. Nije hitno, znam da je sada gužva i dalje, a snalazim se tako što idem na back, pa refresh (da shvati da sam se ulogovao), pa onda pišem. Ali, bilo bi lepo ako mogu odmah posle logina da kucam, jer sam bio baš tu gde treba. Pogotovo sada kad je login formular div, a ne zasebna strana.

Koristim isti browser kao i poslednjih par nedelja (otkako je ukinut TLS 1.2).

Svaka čast na uloženom radu i trudu.

Još jedan problem, izgleda da se vreme editovanja uračunava dok se još edituje.

Gde nesta podforum Mali oglasi ?

Pegina tema 771...bi trebalo u mod forum da ide, ostade u cpu/mbu/mem...

Klikni na naziv teme i odmah te vodi do prve nepročitane :)
Pa ne vodi me, to sam prvo probao.

Edit:
Sad radi... ( :

Oglasi se vide na dnu, ali nemam pristup da otvorim. Iiii... posle pokušaja otvaranja ih više ne vidim.

jel su jos nekom skroz nestali Oglasi?
Da, rekli su da su sakriveni dok se ne objave nova pravila, biće danas sutra ;)

Ne znam da li je ranije bila, ali sada sam uključio 2FA. Jel' rade animirani gifovi kao avatari?

Ne rade 🙃

moze li i meni promena imena?
poslao sam jutris request i cekam na odobrenje.
jedini razlog je taj sto to ime koristim na svim forumima.
ovo je jedini nalog od uvek, ne krijem se od bilo cega :)

inace, forum odlicno radi i meni je bas pregledan i skockan (koristim dark temu).
napokon mogu da sklonim i djubre zvano tapatalk.

Postoji li mogućnost da se ovo ugasi?

Imam naviku ( verovatno još dosta korisnika ) da kako čitam tekst tako ga i selektujem, pa mi ovo užasno smeta, a i par puta sam odabrao opciju bez potrebe, pa me fokus baci u reply polje.

1612802274365.png

Hvala,

Ух што бих волео да ови што се жале виде Кутију уживо очи у очи, па му кажу да не ваља форум 😂😂

IP adresa sa koje dolaziš je verovatno u DNSBL listi i zato dobijaš CAPTCHA proveru. Ništa ne mogu da uradim tu.

Četiri različite IP adrese imam sa različitih izvora konekcija, jednu ipv6 i tri ipv4 - tipa 2a01:cb16:2038:b5:aeab:bb78:xxxx:xxxx, 92.184.xxx.xxx, 93.23.xxx.xxx i 37.175.xxx.xx, svuda je captcha. Samo mi bench forum traži proveru, nijedan drugi sajt/forum i kao što rekoh počelo je malo nakon najave upgrade-a. Kao da je blacklisted ceo region FR, probao sam druge zemlje preko TunnelBear VPN i tad ne izlazi captcha. Ne razumem se dovoljno u materiju. Ko je blacklistovao šta tu, jer mi DNSBL provera prolazi svuda kao ok osim za neki noptr.spamrats.com.

Barem se pojavio PWA.

^^Što, toliko je opasan 😁

Ti dugacki najlakse padaju :ROFLMAO: :ROFLMAO::ROFLMAO:
Ko visoko poraste, jace udari o zemlju :D

Inace, svaka cast za funkciju kad se klikne na temu da ne odvede na prvi post (kao ranije) nego na prvi neprocitani post, bez obzira na kojoj strani bio

nice, treba malo privikavanja.

Kutija samo par pitanja, vidim ovo ispod nicka Član, Novajlija i onda VIP Member, moze li nekako sve na engleskom, IT je forum... ili ko zeli na SR nek prebaci forum na SR.
i drugo moze samo avatar u krugu? ne moze kvadrat?

@illidan Ako je IT forum to isključuje srpski ili šta? :) ccc

Ja i nisam nešto oduševljen izgledom, mnogo mi bre ovo šareno, ali dobro. Nadam se da su bitnije promene ispod haube.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno