- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Nemojte ništa pokušavati sa plaćenim oglasima/provizijom. To propada u startu, pošto postiji platforma sa kojom ne možete da se takmičite a besplatna je i ima daleko veću bazu korisika. Ona druga platforma koja naplaćuje proviziju je zato i propala (tj. umire lagano). Samo zarada od reklama je moguća, čak i u ovakvoj zajednici. Ja inače (a i neki drugi članovi) ugavnom na bench oglasima stavim malo nižu cenu nego na nekom drugom mestu. I labavije uslove prodaje/preuzimanja. Jednostavno, ovde mogu da procenim da li je kupac/prodavac pouzdan. Pa mi nije problem da npr. uplatim ceo iznos unapred i preuzmem uređaj kad stignem. To je za mene najveća vrednost bench oglasa
Situacija na tržištu (novih delova i računara) je užasna, pa se nikome ne isplati upgrade bez preke potrebe. Otuda i slabija ponuda polovne robe.Pre par nedelja sam hteo klincu iz komsiluka (sa veoma skromnim budzetom) da nadogradim stariji komp da kolko-tolko moze da potera Fortnite online sa drugarima ali na foumu nije bilo ničega da se kupi jer niko ništa nije prodavao (nova pravila), a dobro bi mi dosao neki ,,preprodavac" za neki 1155 procesor i grafiku od par desetina evra što je ranije bilo dostupno (a nisam imao nameru tada da zaradim).