Šta je novo?

Novi Benchmark forum

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Npr. da se može postaviti po jedan oglas u svakoj podsekciji podforuma Mali oglasi. Koliko se sjećam, rečeno je da može biti aktuelan samo jedan oglas u podforumu Mali oglasi...

A kad smo već kod toga, gdje je logika da postoje (pod)forumi i teme o bijeloj tehnici i kućnim uređajima, a onda zabrana u oglasima za prodaju istih? Nije da mi smeta i da me previše interesuje, ali nekako mi djeluje nelogično.
Baš tako Đole.(y)

Ako pročitaš za čega služe mali oglasi, kolika je šansa da će ti trebati u isto vreme oglasi u više kategorja malih oglasa?

Mali oglasi služe kao mesto na kojem redovni članovi Benchmark zajednice mogu da oglase pojedinačne stvari koje im više ne trebaju.

Mali oglasi služe kao mesto na kojem redovni članovi Benchmark zajednice mogu da oglase pojedinačne stvari koje im više ne trebaju.
Kako onda objasniti da neko prodaje NOVU stvar, koju je upravo kupio, neotpakovano, ... ?

Da li je to preprodaja ili ne?

Nije da mi smeta i da me previše interesuje, ali nekako mi djeluje nelogično. :LOL:

Mislim da je objašnjeno xx puta. Nije problem da neko prodaje novu stvar jednom u dva-tri meseca, ali neko ko postavlja oglase na svakih deset dana pa bile one i polovne je komercijala. I naravno da se onda ti bune sa opravdanjem pa nije novo to je polovno i ja sam to koristio dva dana i sad prodajem, i tako na svakih deset dana. Kad pogledaš to se ne uklapa u pravila.
Ne uklapa se ni ako neko obnavlja ugovor kod mobilnog operatera i uzme nov telefon koji prodaje. ali ako vidiš da član postavlja oglase jednom godišnje neću mu obrisati oglas.
Svi znate ko su preprodavci a ko nisu, tako da to isteravanje pravde ne vodi ničemu.
Ne mogu se sve situacije koje se mogu desiti predviteti, zato je potrebno sagledati kako i na koji način član učestvuje u radu foruma. Da li su mi svi postovi u oglasima ili nisu itd.
90% ljudi koji postave oglas ne pročitaju pravila. Nema fotografija, nema lokacije, nema cene.

gdje je logika da postoje (pod)forumi i teme o bijeloj tehnici i kućnim uređajima, a onda zabrana u oglasima za prodaju istih?
Imamo experimentalnu temu za auto opremu, onda mozemo i polovnjake da prodajemo ovde po toj logici?
Ubedjujem Kutiju na napravimo komercijalnu samostalnu verziju Bench oglasa, ima da operemo KP i zaradimo brdo love na provizijama i reklamama...
Pitanje je da li ce interesovanje ostati isto ako treba placati simbolicnu proviziju...

Imamo experimentalnu temu za auto opremu, onda mozemo i polovnjake da prodajemo ovde po toj logici?
Ubedjujem Kutiju na napravimo komercijalnu samostalnu verziju Bench oglasa, ima da operemo KP i zaradimo brdo love na provizijama i reklamama...
Pitanje je da li ce interesovanje ostati isto ako treba placati simbolicnu proviziju...
Pa moglibi jedan probni balon sa plaćenim oglasima negde malo odvojeno ovde na dorumu. To bi pomoglo u odlučivanju ali samo za teme relevantne za forum, nikakvi kamioni i avioni, elektronika, Mobilni telefoni, kompjuterski delovi i tako to. Možda bi donelo neku paricu bez velikih smetnji.

Ili sve ili nista!
Ni Trotter Bros nisu birali i na kraju su se obogatili!

I puscajte Semsu dizginemo svi na kamaru!

Ako pročitaš za čega služe mali oglasi, kolika je šansa da će ti trebati u isto vreme oglasi u više kategorja malih oglasa?

Odgovor ti je dao kolega par postova iznad:
Trenutni sistem očigledno nije u potpunosti eliminisao preprodavce a sa druge strane je otežao korišćenje članovima koji npr. jednom godišnje menjaju veći broj uređaja (PC komponente, konzole, telefone, audio/video hw i slično). Mislim, sve to može da se proda iz 2-3x, u roku od mesec dana, ništa strašno, ali moglo je i bolje da se reši.

Ali zašto da ne? Moje iskustvo sa jednog drugog (jednog od moto) foruma gdje nema ograničenja po pitanju oglasa, niti forum živi od oglasa, niti se plaća pretplata za obične korisnike (plaćaju je oni koji žive od toga - konkretno uvoz i prodaja automobila i motocikala), pokazuje da u dobrom dijelu slučajeva se to što se prodaje proda najbrže upravo preko foruma. Ako neko nekoga (pokuša da) zavrne, obavijesti se javnost o tome, pa se češe taj koji je (pokušao da zavrne ili je) zavrnuo nekoga, a ne forum.

S obzirom da stalno potencirate da mi korisnici znamo ko je komercijalan na forumu, to znači da i vi znate ko su ti članovi, onda lijepo dotičnima zabranite otvaranje tema dok se ne uplati dogovorena suma po iznosu i to je to. Ostaloj raji koja se snalazi da kupi nešto novije ili povoljnije od kolega na Bench-u ostavite odriješene ruke. Simple as that.

Stekli su ljudi naviku da prvo pogledaju šta ima na forumu, da uzmu od kolege, pa tek onda se ide na KP i ostale platforme. Bar ja tako radim. Ali mislim da ste previše zatvorili ovo mjesto, počinje da liči na zatvor sa pravilima...

Da li si ti realan...?

Sve je to lepo što si napisao, nego počele "kolege" da "klepaju po ušima" raju, pa raja počela da se malko buni.

Npr. PS5 za 100k din, itd. da ne nabrajam, 'oće "skalperi" da se ljute. :p

Svako ima pravo da stavi cenu koju zeli, to niko ne moze da odredjuje niti ima pravo prigovora. Ne svidja ti se - zaobidjes. Nase je da sprecimo komercijalu, sto je mnogo lakse sa novim pravilima.

Ova izjava govori sve i kako imate zabaviste level pristup, mislim na glasne protivnike novih pravila:
S obzirom da stalno potencirate da mi korisnici znamo ko je komercijalan na forumu, to znači da i vi znate ko su ti članovi, onda lijepo dotičnima zabranite otvaranje tema dok se ne uplati dogovorena suma po iznosu i to je to. Ostaloj raji koja se snalazi da kupi nešto novije ili povoljnije od kolega na Bench-u ostavite odriješene ruke. Simple as that.

Vi stvarno ljudi ocekujete da ce neko da enormno trosi svoje dragoceno vreme i energiju zarad filtriranja i uredjivanja oglasa "raji", da bi imala "prave" oglase i brze prodavala stvari, sa sve "Simple as that"?

Vi ili trolujete zesce, ili ste teski preprodavci koji pokusavaju na sve nacine da olabave pravila ili u zivotu nista niste ozbiljnije radili pa olako dajete izjave koje vredjaju i low level inteligenciju.

Definitivno pravim sastanak sa Pecom i Kutijom - ili zatvaranje oglas sekcije ili teska komercijala, ovo nema nikakvog smisla vise.

Da li si ti realan...?
Čemu takvo pitanje? U čemu je problem?

Nase je da sprecimo komercijalu, sto je mnogo lakse sa novim pravilima.
I opet niste mnogo dalje odmakli. Komercijalnih postavljača oglasa opet ima.

Ova izjava govori sve i kako imate zabaviste level pristup, mislim na glasne protivnike novih pravila:
O čemu to pričaš kolega? Kakvo zabavište? Iznio sam ti realan primjer sa dva domaća nekomercijalna foruma, a ti tako. Druga stvar, ja nisam protiv novih pravila, ne znam odakle ti taj zaključak. Pogledaj kada sam i šta prodavao i na šta sam se žalio da se promijeni, pa onda donosi neki sud, a ne ovako paušalno zato što ja imam svoje mišljenje i nemam problem da ga iznesem.

Vi stvarno ljudi ocekujete da ce neko da enormno trosi svoje dragoceno vreme i energiju zarad filtriranja i uredjivanja oglasa "raji", da bi imala "prave" oglase i brze prodavala stvari, sa sve "Simple as that"?
Ponuđeno vam je rješenje za probleme sa komercijalnim trgovcima, koje može da se implementira i radi. Niko nije tražio prave oglase. Pravi oglasi su na KP. I džabe su. Pogledaj i sam.

Vi ili trolujete zesce, ili ste teski preprodavci koji pokusavaju na sve nacine da olabave pravila ili u zivotu nista niste ozbiljnije radili pa olako dajete izjave koje vredjaju i low level inteligenciju.
"Nikad ništa nisam radio, sjedim dokon i ne znam šta ću od sebe, samo ti kolega radiš, a mi smišljamo načine da se ti iznerviraš."
Daj molim te pusti me tih spinovanja, niko drugi ne radi ništa u životu osim moderatora na Benchu.

Definitivno pravim sastanak sa Pecom i Kutijom - ili zatvaranje oglas sekcije ili teska komercijala, ovo nema nikakvog smisla vise.
Ako je problem da se iznese mišljenje, da se pomogne davanjem funkcionalnog prijedloga koje funkcioniše na drugom forumu, pomozite nam i ugasite forum, a ne oglase. Odavno je Bench forum propao, pušten niz vodu, spao na grane na kojima nikada bio nije. Ajde ga dotucite i otjerajte korisnike, pa ga onda i ugasite. Tako nećete više morati da radite na forumu, imaćete više slobodnog vremena i nećete stalno kukati kako je samo vama teško u životu, jer ste moderatori na Bench-u, a to je najteža dužnost u galaksiji.

Molim te pojasni tvoj stav "teška komercijala"? O kakvom smislu pričaš?

I čisto da ponovim: dat je prijedlog na koji oglasi mogu da se organizuju za komercijalne korisnike. Prijedlog valja ili ne valja, može da se razmotri, usvoji ili odbaci. Način na koji ti ističeš svoje mišljenje o nečijem prijedlogu - vrijeđa dostojanstvo i inteligenciju.

Pozdrav.
Djole

PS: Ne trolujem, nisam nikakav prepodavac, samo običan korisnik koji je dosta naučio na forumu i koji se trudio da nešto i vrati. Neko ko je tu od prvih dana foruma (tačnije od 18.10.2000. godine). Dakle, veoma dugo. Neko ko je gledao kako se Bench širi i razvija. I ko je isto tako gledao kako se okreće novim trendovima (YT) i platformama, a forum ostaje iza, po strani, (skoro pa) zaboravljen... Neko ko je gledao bahatost i bezobrazluk članova, ali i moderatora, da se ne lažemo. Svi smo ljudi, ne treba to zaboraviti.

Ah da, slobodno raspali(te) po negativnim poJenima, nije mi prvi put. Znam kako to ide kad se "bogovi" diraju.

Đole, možeš da pišeš onoliko, poenta je da je Peci u fokusu benchmark youtube kanal, kao 1000x profitabilnija platforma, forum je tu kao potpora biznis planu i kao osnov iz čega je iznikao brand.
Ovo uopšte nije loše, čak smatram da je Pecina logika poslovanja 1000% ispravna, forumi kao način komunikacije izumiru i nestaće za koju deceniju, tako da je glupo trošiti ne znam kakve resurse na razvoj, jer na duže staze nema nekog velikog smisla. Na kraju, to je i gosn. Duke mod sam priznao, upoređujući Reddit i bench forum.

Srle, sve se slažem, ali daj onda da se presječe, nema više foruma i ćao. Čemu onda novi forum, nove eksperimentalne teme, novih 100 qraca, ako logika ostaje ista?

I, da se razumijemo jednu stvar, uopšte ne omalovažavam trud i zalaganje koje moderatorski tim ulaže u održavanje reda i mira na forumu, kao i na unapređenja i izlaženja u susret članovima. Moj naklon, gospodo za to! Ali ne treba zaboraviti da je to na dobrovoljnoj bazi. Kako se prihvatiš obaveza, tako ih i ostaviš kada shvatiš da ti smetaju u tvom životu...

Ne može da nema više foruma, jer iz toga je sve nastalo i forum mora da nastavi da postoji, ali očigledno u drugačijoj formi.

Odavno je Bench forum propao, pušten niz vodu, spao na grane na kojima nikada bio nije
Rekoh i ja neku godinu pre, 6 ili 7 ne sećam se, al nema boljeg pa se vratih nazad. Imam tu neke poznanike, pa mi opet s vremena na vreme prija da vidim da su živi i zdravi, da "guraju" i dalje, pa mi sve nešto drago što sam se vratio.

Niti me je ko terao da odem, niti me je ko zvao da se vratim. Posvađa se čovek sa ženom, pa se opet pomiri, a ne sa jednim običnim forumom. :p

Na novom forumu ima i nekih novih tema i to je dobro, neke teme su suviše sažete u jedan podforum kao što su ,,Operativni sistemi i softver za operativne sisteme". Ali generalno dopustite mi da budem subjektivan kad se sve sabere mislim da je prelazak na novi forum promašaj. Jednostavno stari mi je bio draži, smisleniji, intuitivniji, radije sam vreme provodio na njemu. Moguće je da starim pa se teže navikavam na novitete ali takav mi je osećaj i šta tu mogu.
Da citiram castora ,,uopšte ne omalovažavam trud i zalaganje koje moderatorski tim ulaže u održavanje reda i mira na forumu", ja bih voleo da je to zalaganje manje i diskretnije, suvise su vidljivi a to je mnoge udaljilo od foruma.
Hoćete da iskorenite komercijalizaciju u malim oglasima, a zašto bi je iskorenjivali, neka postoji u nekom malom obliku, nek neko po neku sitnicu i zaradi, biće bolje i onima koji kupuju i koji prodaju .
Pre par nedelja sam hteo klincu iz komsiluka (sa veoma skromnim budzetom) da nadogradim stariji komp da kolko-tolko moze da potera Fortnite online sa drugarima ali na foumu nije bilo ničega da se kupi jer niko ništa nije prodavao (nova pravila), a dobro bi mi dosao neki ,,preprodavac" za neki 1155 procesor i grafiku od par desetina evra što je ranije bilo dostupno (a nisam imao nameru tada da zaradim).

Nije promašaj, odličan je XF, mnogo bolji od vB-a, što se engine-a tiče. Što se tiče onoga što je urađeno, sve je subjektivno. Ja bih samo zamijenio engine, a sve bih ostavio kako je bilo. Najmanje truda, korisnici navikli na sve, niko se ne bi bunio. Ne bunim se, da se razumijemo, još se navikavam.

Ne vidim ni ja razloga da se poznati članovi proglase komercijalnim oglašivačima kojima će se oglasi naplaćivati i svi sretni. Treba postaviti granicu do koje si free, a nakon koje si paid oglašivač i to je to.

Au brate šte sve nećeš da pročitaš. Čuj "poznati članovi". Po čemu poznati? :LOL:

Da su stvari kako treba ne bi ova diskusija o novom forumu bila ovako obimna ili čak i kad bi bila ne bi se odvijala u ovom tonu.

OK, nismo se onda razumeli. Pošto si rekao da ti se "lupaju" minusi, imaš jedan plus od mene. :)

Mada, nisi baš onu rečenicu lepo napisao. Ponovo sam je čitao i opet mi isto "zvuči".

Ne vidim ni ja razloga da se poznati članovi proglase komercijalnim oglašivačima kojima će se oglasi naplaćivati i svi sretni.
Da, malo je nezgrapno napisano. Bolje bi bilo da sam napisao "Ne vidim ni ja razloga da se članovi poznati administraciji po preprodaji proglase komercijalnim oglašivačima...".

Pošto si rekao da ti se "lupaju" minusi, imaš jedan plus od mene.
Ma ne lupaju mi se minusi, nego i prošli put kada sam dirnuo u osinje gnijezdo mod tima, dobio sam negativne poene, jer eto, odluke mod tima i modova nisu podložne kritikama... o_Oo_Oo_O

Da su stvari kako treba ne bi ova diskusija o novom forumu bila ovako obimna ili čak i kad bi bila ne bi se odvijala u ovom tonu.
Repetativnom, vrtimo jednu te istu pricu vec 50 strana tonu?
Pogledaj Jokera, koji mirno i kulturno pise jedno te isto vec po ko zna koji put. Iako je vrlo strpljiv i stalozen covek, vidim da vec i kod njega popusta strpljenje.
I uvek je srz da se popusti sa pravilima.
Ima u arhivi kada je Peca izjavio da ne moze vise da se prepire i pustio je obicne male oglase. Da se komercijala nije prosiria na Bench oglase, mozda bi i bilo ok. Ovako smo imali "parazite" koji su koristili Bench popularnost zarad sopstvene koristi a ne zarad zajednice.
To se vise nece ponoviti.

Posalji na pm sta treba od 1155, mozda nadjem nesto po fiokama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno