Šta je novo?

Novi ADSL paketi

mali off:
da li je neko uspeo da aktivira online ili na drugi nacin SpeedUp sa Click4 na Click6?
Do sada niko. :smash: ... sa bilo cega na bilo sta ... Ova usluga ce, ako proradi, tek sada imati smisla jer je sasvim OK dobitak od 100% ubrzanja u mbps na 3 sata kad zatreba.

Poslednja izmena:
Ako misliš na hardware u smisli tvoje konfiguracije, recimo, ograničenje može da nastane ako imaš 1gbps internet, a na računaru 100mbps mrežnu kartu :d

Sledeće ograničenje je brzina upisa na HDD, a taman i da imaš dovoljno brz pristup NET-u, sa koliko servera u isto vreme treba da skidaš da bi ostvario brzinu koja bi zagušila HDD? :)

Pa da, 1gbps internet se zove kopiranje, a ne download sa interneta :)

Nije fora da se ne ceka kad se nesto skida sa interneta, to je jednostavno lame, kao da si dobio na lutriji nesto za dzabe i iznenada, a pre toga nisi imao vremena da se lozis kako ces to da dobijes :D

pusten

Kao sto sam i obecao, evo ga screenshot sa paketa Click 16, konacno su pustili.

Poslednja izmena:
(imam ADSL kod TS od 4Mbit/s)

i sta god da uradim torrenti mi skidaju sa maximalno 30-35 kbit/s a upload 5-10 kbit/s. Kada downloadujem neki single file sa nekog websitea onda skida do 400 Kbit/s.

Ne znam kako da "ubrzam" skidanje fileova preko torrenta ima li neko neki savet?

Pritom kada skidam torrente ping mi se znacajno pogorsa (400-500 ms + dosta drop paketa) iako nije zagusen 'ceo protok' od ADSL-a.

Tako los ping mi se ne desava cak ni kada pustim download nekog filea.

Poslednja izmena:
sta god da uradim torrenti ...

Par kratkih saveta za pocetak:

1. Proveri podesavanja za torrent client, pronadji uputstvo za podesavanje, i narocito obrati paznju na broj konekcija (jer nije princip sto vise - to bolje), broj aktivnih torenta, ogranicenja brzina dl/ul.

2. Sa javnih trekera uglavnom ne mozes ocekivati neke narocite brzine, dakle bitno je i sta skidas i odakle skidas. Resenje za ubrzanje filmova je, neki privatni treker "proverenih" brzina.

3. Jos i ovo, verovatno ti je u okviru operativnog sistema broj polu-otvorenih konekcija ogranicen na 10. Pronadji program koji to resava (Windows Half-open limit fix). Time ces ( u kombinaciji sa podesavanjem torrent clienta) najverovatnije eliminisati to zagusenje koje pominjes.

i sta god da uradim torrenti mi skidaju sa maximalno 30-35 kbit/s a upload 5-10 kbit/s. Kada downloadujem neki single file sa nekog websitea onda skida do 400 Kbit/s.

Ne znam kako da "ubrzam" skidanje fileova preko torrenta ima li neko neki savet?

Pritom kada skidam torrente ping mi se znacajno pogorsa (400-500 ms + dosta drop paketa) iako nije zagusen 'ceo protok' od ADSL-a.

Prvo pokušaj da ograničiš upload na 6 Kb/s.

hehe sve sam ovo uradio i nesto od ovoga je pomoglo ne znam tacno sta samo sam odjednom primetio da mi ide od 200 do 300 kb/s. Sto je vec znacajan pomak sa mrtve tacke. Cak mi ni ping nije vise tako losh dok skidam nesto preko bittorrenta.

Jedino nisam razumeo gde naci ove 'privatne' trekere ali sad radim na tome ...

thx @boooki @bb King

Poslednja izmena:
@Mischo
Zasto momci ne dodaju automatski 4-5 Mbit na portu kada ljudima menjate pakete ADSL na Click 8,16 vec za sve treba da vas jurimo !? Zar je tesko da se proveri....
Deki,deki....daleko ste vi od Nemackog telekoma.

Sta si ovim hteo da kazes? Imam problem, pa me se mozda tice. Presao sam na 16 Mbit-a, ali imam samo 8 ili malo vise. Jel si imao slicnu situaciju?

Poslednja izmena:
Evo ja imam istu, kad iskljucim iptv ode na 12Mbit dl, a sa iptv oko 8Mbit, a paket je click 6, sad ne znam da li oni nisu nesto dobro podesili ili je to do moje linije?

@Mischo
Zasto momci ne dodaju automatski 4-5 Mbit na portu kada ljudima menjate pakete ADSL na Click 8,16 vec za sve treba da vas jurimo !? Zar je tesko da se proveri....
Deki,deki....daleko ste vi od Nemackog telekoma.

Bezobrazni su maksimalno!! Lepo sam im prijavio da su mi pustili samo 4mb na click 4 a imam iptv, i oni su me maksimalno iskulirali. Vec 2 dana ne ukljucujem STB jer mi ubije download sa 440kb/s na 90kb/s !

Sta si ovim hteo da kazes? Imam problem, pa me se mozda tice. Presao sam na 16 Mbit-a, ali imam samo 8 ili malo vise. Jel si imao slicnu situaciju?

Jesam,prvo su me majmunisali 5 dana da me prebace na na novi paket sa izgovorom da sam bio u nekoj kampanji 2006 i da ne mogu jos uvek....:wall:
Kada su me prebacili,naknadno sam morao da ih jurim da mi urade konfiguraciju porta tj. da dodaju jos 5mbit za iptv na brzinu Click 8 paketa jer mi je IPTV jeo protok za internet.Jer mi je vec bila radjena konfiguracija porta koju su pohebali kada su poslednji put dizali brzine neta.Lepo mi je neko iz centrale stavio konfiguraciju na modemu kada sam dobio IPTV na 16Mbit/768 iako sam imao 2Mbit za net.
Ne znam zasto su uopste to cackali kada su mogli samo da izmene konfiguraciju za ADSL bez reseta conf. porta!?
Neka lepo gledaju ugovore kada rade povecanje brzina pa ko ima IPTV i uzme recimo Click 16,stave mu port na 24/1. A ne uzmes Click 16,skida ti 1.3 mb/s sa iskljucenim IPTV a kad ga ukljucis dobijes Click 8 paket po ceni Click 16.
Sto bi se neko cimao,kada je lakse da zoves 0800 i da mi se javi "LIK" koji me pita odakle skidam.Kao sa kruske da je pao,ja mu kazem "decko treba da se uradi rekonfiguracija porta jer imam na liniji i IPTV" a on mrtav ladan otvori IE i idi na Microsoft.com. :mad:
Izvini,imam problema sa konfiguracijom,a on "skini neki veci fajl pa proveri"....
PA da nisam proverio ne bih te zvao.....
Da osedis od njih,pre neki dan nije hteo kontrolor da mi se javi na 9813,a obavezan je...

lepo ti uzmi torrente ogranici na 1 kb i skidace ti uvek u full-u a za ratio nebrini ima i za to resenje! naravno sada ce se naci tu mnogo pametnih glava i reci a sto da ogranici na 1 kb, kako ce da odrzava ratio, pa zato sto ako ogranici na 6 kb kao sto mu je predlozio BB King, opet ce mu se klati download i upload (znam iz iskustva)! pa sa 6 kb ce bas da ga odrzava, ako me razumete ako ne nije ni bitno! jer ako skida brzinom od 420 kb sa torrenata dvd film se skida za dva sata i pedeset minuta a divx tek nesto manje od pola sata. tako da tom brzinom skidanja ti mu 6 kb nece puno znaciti za odrzavanje ratia? a za dalje informacije mi se obrati na pm da ti objasnim fore za odrzavanje ratia na privatnim torrentima!!!

Poslednja izmena:
MOLIM TE napisi makar jedan gramaticki ispravan, citak i razumljiv post.
Hvala.

lepo ti uzmi torrente ogranici na 1 kb i skidace ti uvek u full-u a za ratio nebrini ima i za to resenje! naravno sada ce se naci tu mnogo pametnih glava i reci a sto da ogranici na 1 kb, kako ce da odrzava ratio, pa zato sto ako ogranici na 6 kb kao sto mu je predlozio BB King, opet ce mu se klati download i upload (znam iz iskustva)! pa sa 6 kb ce bas da ga odrzava, ako me razumete ako ne nije ni bitno! jer ako skida brzinom od 420 kb sa torrenata dvd film se skida za dva sata i pedeset minuta a divx tek nesto manje od pola sata. tako da tom brzinom skidanja ti mu 6 kb nece puno znaciti za odrzavanje ratia? a za dalje informacije mi se obrati na pm da ti objasnim fore za odrzavanje ratia na privatnim torrentima!!!

Ja sam predložo 6 Kb/s za upload zato što je to minimalna brzina na kome torrent klijent (bar utorrent) ne ograničava download a sigurno neće da se kolju dl i ul. Kod tebe nešto debelo drugo nje u redu ako ti se na 6 Kbs upload "guši" download (ovo naravano ako je nominalni upload bar 128 kbs.

Ljudi, torrenti su poslednje u cemu bi trebalo da testirate internet konekciju...

Da bi na torrentima normalno radio download, cak i na 4mbps MORATE da stavite upload na plafon 5KB!!! Sve preko toga zna da gushi download. I morate podesiti torrent klijenta na brzinu koju imate (meni stoji na 2mbps "Speed guide" u uTorrentu). A shto se tiche privatnih trekera postoji NARAVNO fora da vam uopshte ne beleze saobracaj. ;) Ali za foru znam samo u uTorrent-u. Za ostale nisam siguran.

Inache koliku vam pokazuje brzinu brzinomer na my.beocity.net? Meni negde oko 3420.

Poslednja izmena:
kakva glupost?
80 % od max upload se stavlja ( 25x0.8= 20 komotno mozete staviti 18 bez ikakvih problema) .... ovakvim poznavaocima p2p bi ukino odma for ever.admini brisite ove postove chitera !!!!!!!!

Poslednja izmena:
zemun@ ko je bre tebe sta pitao? sto smo mi citeri? zato sto ti neznas a mi znamo i imamo mogucnost skidanja non stop i nemoramo da obracamo paznju na ratio i zato smo mi citeri ako je to razlog i neka smo!

alo razmisli malo u kojoj smo drzavi, pa tek onda nesto govori... ja bi isto normalno uplodovao da imam normalan upload u razmeri 1-1 a ne ovako 4 mb downloada a 256 kb uploada pa znas kada bi vratio film od 4 gb i to pod uslovom da svi skidaju samo od mene pa za dva dana... a ja nemam nameru da vracam te podatke zbog toga sto ce neko da kaze da sa citer, e bas me zabole i za to!!! sacu jos u podpis da stavim da sam ja na torrentima citer... pa neka se zna...

Ivan® neznam za tebe ali meni su torrenti bilo oduvek merodavni za merenje brzine, jer imam takve privatne torrente da kazem da ima 20 mb link da bih odande skidao uvek u full-u... ali mozda ti imas neko lose iskustvo pa mislis tako ali ok, svako ima pravo na svoje misljnje! poz

kakva glupost?
80 % od max upload se stavlja ( 25x0.8= 20 komotno mozete staviti 18 bez ikakvih problema) .... ovakvim poznavaocima p2p bi ukino odma for ever.admini brisite ove postove chitera !!!!!!!!

No comment.

Izvini molim te. Nisam znao da si toliko pametan. Kod mene drugachije nece da radi. Kad stavim 15KB pochinje da i se gushi download. I ne razumem zashto chitera (ako si mislio na prevaranta)? Znam da to ubija poentu bittorenta ali shta da radim ako ne mogu da sidujem normalno? Sluzim se forama. A ti kao na mashini nemash ni jedan jedini "krekovani" program ili igru? Zar to tebe ne chini "cheet-erom"?

--------------------------------------------------------------------------------
Global Maximum Number of Connections

This option lets you “the number of connections made to your torrent”, it should not be set too low and not too high either, if you’ll set it too low, the torrent wont be able to connect with seeds and peers, if you set it too high it will cause too much bandwidth wastage. For 256K connection 130 is optimal. for other connections you can calculate it by this formula: upload speed x 80%

Maximum Number of connected peers per torrent

70 (for 256k) is optimal for other connections use this formula: upload speed * 1.3

Number of upload slots per torrent

Optimal setting for 256k connection is 3. To calculate your settings, try this formula: 1 + (upload speed / 6)

Use additional upload slots if upload speed <90%

it should be CHECKED.

Maximum Number Of Download Speed

It may sound interesting not to limit your download speed, but it greatly affects the downloading if set to unlimited. To calculate this setting use:

download speed * 90%
--------------------------------------------------------------------------------

Kako zemunac izjavljuje saucheshce: "Tuga brate".

Poslednja izmena:
Sad sam preko online-a povecao net na 16mbita pa javljam cim povecaju konekciju :)

Sad sam preko online-a povecao net na 16mbita pa javljam cim povecaju konekciju :)

svaka ti cast i da ti kazem zavidim ti! imaces oko 1.7 mb u downloadu... naravno ako imas iptv iskljuci ga prilikom skidanja posto ce ti iptv pojesti jedan deo konekcije... sa srecom u skidanju...

necu ga iskljcivati sigurno :) jedino moze opcija da daju veci link :)
Hvala na cestitkama :)

kakva glupost?

+1, ja sam na sbbu, paket 4/384, znači max upload je teoretski 48 KB/s, ograničio sam torente na 37, sve šljaka ok, naravno ako je torent dobar i ima dovoljno seedera...
kakav crni 1 KB/s...

Nazad
Vrh Dno