Šta je novo?

Novi ADSL paketi

Ja zvao jutros i za par sati mi sredili : digli u modemu na 16382/766 .Sada imam 840 zakucan download http ili torrent .....

Hah *** kojih crnih 16 mega, pazi ti gubitak. Jel ide nekom vise od 3500 na click 4 sa speedup na speedtest-u?
tesko, meni recimo nikad i ne dogura do 3500, vec 3450.

i ***e, kako komplikuju sa ovim, iptvom i ostalim sranjima, dosta ljudi verovatno i nema pojma da im net radi sporije zbog lose podesenog protoka za iptv i internet istovremeno.

Poslednja izmena:
meni je uvek 3600Kbps i sa ukljucenim i sa iskljucenim IPTVom...

Znaci nece moci taj click 16?

Meni su mailom odgovorili

Postovani,

Vas e-mail je primljen.
Obavestavamo Vas da zbog novogodisnjih praznika odgovor mozete ocekivati nakon 05.01.2009. godine.

Na raspolaganju Vam stoji nas sajt na adresi www.telekom.rs

Srecnu Novu 2009. godinu zeli Vam, Telekom Srbija a.d.

To je malopre stiglo :D

Meni su to odgovorili jos 01.01.2009. Danas sam bio i u korisnickom servisu, rekli mi da nije implementirana aplikacija online za promenu brzine starim korisnicima vec samo novim. Zamisli gluposti...

Nego, nije mi jasno, svi spominju neki STB u modemu, neka pojasne sam termin, ne bi bilo lose...

STB je uredjaj koji se kaci na modem/ruter i sluzi za IPTV tj gledanje TV...

Auuu bre narode al Vas (Nas) Ishebase. !
Kako bre 800 kB/s na paketu bre 16 Mbit/s!? Pa toliko ne bi smelo da bude na 8 Mbit/s,trebalo bi za nekih barek 150 kB/s brze. :wall:

Kad se uracuna overhead, sve ispod 1500-1600KB/s za taj paket je bezobrazluk.

Poslednja izmena:
Evo, ja dobio i pozdravno pismo ;)

ADSL povećanje brzine

Newsletter, Januar 2009
Poštovani,

Zahvaljujemo Vam se na poverenju koje ste nam ukazali korišćenjem naših Open ADSL internet paketa.

Telekom Srbija nastoji da Vam u svakom trenutku obezbedi kvalitetan internet servis koji će zadovoljiti Vaše potrebe. Ukoliko želite da brže, jednostavnije i lakše pristupate sve zahtevnijim sadržajima na internetu (video streaming i MP3) i osetite komfor korišćenja naših usluga, zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je od 1. januara 2009. godine Open ADSL postao još brži. Vaš ADSL internet paket 1536/128 Kb/s sada ima brzinu 2048/192 Kb/s.

Koristimo ovu priliku da Vas obavestimo da smo uveli i nove Open ADSL CLICK pakete! Sada ćete biti u mogućnosti da pristupate internetu brzinama i do 16Mb/s! U slučaju da ste zainteresovani da promenite Vaš postojeći ADSL paket, u svakom trenutku možete preći na paket sa većom brzinom ovde.

O brzinama i cenama svih Open ADSL paketa možete da se informišete ovde.

Ovo nije sve, pripremite se za dodatna iznenađenja ove godine! (??????? mozda HD kanali, Radijus vektor vec nudi svoj paket od cetiri kanala)

Vaš Telekom Srbija

Neverovatno kako kvalitet i ponude rastu ukidanjem monopola :) Ovo je sve moglo i pre 5 godina da se uradi da je bilo malo volje kod nas.

Ja sam isto cuo da ce SBB da uvede i HD, a verovatno ce biti jos veci paketi, brzi lokal... uhh jedva cekam.

Neverovatno kako kvalitet i ponude rastu ukidanjem monopola :) Ovo je sve moglo i pre 5 godina da se uradi da je bilo malo volje kod nas.

Ja sam isto cuo da ce SBB da uvede i HD, a verovatno ce biti jos veci paketi, brzi lokal... uhh jedva cekam.

Konkurencija je cudo! Niste svesni sta sve tek treba da se desi internetu u Srbiji, this is just the beginning :)

ja imam ovaj paket od 4Mbit/s i kada downloadujem nesto sa interneta ide oko 400 kilo bajta po sekundi. Ali kada skidamnesto sa programom bittorrent maximum je 24-26kb.

Jel to telekom ogranicio torrente?

ja imam ovaj paket od 4Mbit/s i kada downloadujem nesto sa interneta ide oko 400 kilo bajta po sekundi. Ali kada skidamnesto sa programom bittorrent maximum je 24-26kb.

Jel to telekom ogranicio torrente?

Nije ogranicio, potrazi torente sa vise seedera pa probaj, meni radi 410-420k stalno

@mjoksimovic
pa jesi li uspeo da promenis brzinu u korisnickom centru ili ni tamo ne moze?

Ne moze ni tamo ali evo obavestenja koje sam dobio jutros i uspeo sam posle 100 godina:

Поштовани,

проблем на апликацији за подношење захтева за промену брзине ADSL модема је исправљен, сходно чему створили су се услови за подношење истог.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

http://www.telekom.rs/

Mislim da bi sad bilo prikladno vreme, posto polako ce da se fura vise od 2Mbit-a, da vam kazem sledece: To sto imate 4Mbita ne znaci da ce vam UVEK skidati sa 410 kb/s sa SVAKOG servera. HTTP i FTP protok obicno nije limitovan, al' sad ce itekako da bude vazno odakle skidate neki poveci fajl, gledajte da mirror bude sto blize vama da biste izvukli full brzinu. Za torrente vazi isto pravilo, ako su u pitaju lokalni seederi ili iz zemalja u okruzenju velike su sanse da ce vam torrent ici punom brzinom.

Eto, jedan mali tip :)

@ Angelos

To sto pise 16 Mbita u modemu ne znaci da sam platio za njih...imam paket 8 Mbita i njega placam a resto je ostavljeno za IPTV i taj bandw ne mogu da koristim za internet,tako da je tih 840 K koje vucem odlican posao :-D

Poslednja izmena:
Cena, sitnica, 4100e.;)

Promasili ste poentu skroz ! Ja sam pricao o razlici u ceni i brzini izmedju ADSL tehnologije i optickog kabla !

Pogledajte koje su maksimalne brzine za ADSL a koje za kabli !

Koje su cene za 20/20 i vise !!!!!

ADSL 20/20 - 88 evra !!!
Optika 20/20 - 26 evra !!!

E o tome sam ja pricao ovolika razlika u ceni kod istog provajdera izmedju ADSL-a i optike za istu brzinu !?! Sto je to tako ?

A pustite vi 1Gb/1Gb to treba naucnim institutima itd.

Poslednja izmena:
Promasili ste poentu skroz ! Ja sam pricao o razlici u ceni i brzini izmedju ADSL tehnologije i optickog kabla !

Pogledajte koje su maksimalne brzine za ADSL a koje za kabli !

Koje su cene za 20/20 i vise !!!!!

ADSL 20/20 - 88 evra !!!
Optika 20/20 - 26 evra !!!

E o tome sam ja pricao ovolika razlika u ceni kod istog provajdera izmedju ADSL-a i optike za istu brzinu !?! Sto je to tako ?

A pustite vi 1Gb/1Gb to treba naucnim institutima itd.

Možda je ovo "noob" pitanje i malo off, ali (i da li uopšte) u kom momentu hardver postaje "usko grlo" za transfer sa interneta, u smislu transfera?

Evo, ja dobio i pozdravno pismo ;)

a šta im drugo ostaje nego HD. ne verujem da će cene ići dole bar dok ne krenu privatni fiksni operateri.
meni, sva sreća, baš istekao ugovor sa totalom i sad mogu da im vratim opremu (ako ne želim više da gledam) kad hoću. taman sačekam da vidim ko će biti bolji sa HD ponudom i onda lepo da iskoristim TV za šta je napravljen.

Možda je ovo "noob" pitanje i malo off, ali (i da li uopšte) u kom momentu hardver postaje "usko grlo" za transfer sa interneta, u smislu transfera?

Ako misliš na hardware u smisli tvoje konfiguracije, recimo, ograničenje može da nastane ako imaš 1gbps internet, a na računaru 100mbps mrežnu kartu :d

Sledeće ograničenje je brzina upisa na HDD, a taman i da imaš dovoljno brz pristup NET-u, sa koliko servera u isto vreme treba da skidaš da bi ostvario brzinu koja bi zagušila HDD? :)

mali off:
da li je neko uspeo da aktivira online ili na drugi nacin SpeedUp sa Click4 na Click6?

Hdd cete tesko da zagusite internetom, ja imam flash usb Kingston HyperX 8gb koji ima upis 26mb/sec, tako da... :)

Vrh Dno