Kako radi Iamm posle modifikacije? Pregreva li se? Koliko je glasan bio sa kulerom? Nemam priliku da u praksi vidim kako sprava radi, već duže vremena planiram da nabavim media player, nikako da se odlučim između Iamm-a ili WD TV Live. U međuvremenu stižu i novi modeli i odluka je sve teža ...
Imam NTR81 jedno 10-tak dana, kuler (barem na mom primerku) je bio vrlo čujan, bio je u pitanju izvestan šum visoke frekvencije tako da je baš smetalo. Na strani 17 ovog foruma imaš primer kako je rešeno hlađenje procesora. Probao sam da rasklopim plejer ali je zapelo kod uklanjanja stranice (odviješ dva vijka) ali je prednja strana poklopca ostala zakucana pa da ne polomim... dobro, ako pogledaš konstrukciju i poziciju tog kulera on se ne nalazi iznad samog procesora već sa strane i trebalo bi u stvari da hladi HD. Kada pogledaš njegovu veličinu i poziciju sasvim je osnovano postaviti pitanje njegove efikasnosti. Plejer se grejao i sa kulerom i sada bez njega, posle 30 min. bočne plastične stranice su veoma tople (u plejeru je temp. sigurno i znatno veća).
Rezime:
- Greje se ali radi sasvim ok
- Prenos podataka USB kablom sa PC-a ide veoma brzo (oko 20000 kbytes/s), DVD u ISO formi (3,1 GB) je prebacio za oko 2min. 50sec.
- Središ nazive divx filmova i titlova na kompu (da imaju isti naziv) zatim prebaciš na plejer
- Titlove povećava i smanjuje, pozicionira gore/dole, sasvim dovoljno
- Ima resume opciju za veći broj prekinutih reprodukcija, vrlo zgodno
- Dobra izrada i dizajn (naravno kome se dopada, stvar ukusa)
Generalno dobar plejer moglo se još dosta poraditi na funkcionalnosti i opcijama (ako se pročitaju recenzije konkurentskih plejera) ali i ovako je sasvim zadovoljavajuće, mislim da je prednost mogućnost snimanja, nisam probao ali kada kupim externi tjuner i povežem na kablovsku, biće moguće i snimanje tekućeg TV programa i to sve preko daljinskog na jedan-dva klika što je po meni glavna prednost nad HTPC rešenjima. Još jednom, preko USB-a, Total Comander-om, kopiraš brišeš podatke, brzo i jednostavno, ako snimiš nešto preko opcije snimanja (MPG format), prebaciš na PC i edituješ....