Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

instalirao sam i opet iz uredjaja ne vidim, mada mozda nesto nisam dobro podesio u programu, iz programa vidim foldere na uredjaju ali to sam i pre video....

Ovako resio sam problem posle 100 izmena gpedita[koje nisu urodile plodom]...

Za one koji imaju isti problem da ne vide sherovane foldere sa windowsa 7 resenje je krajnje jednostavno obrisite Windows Live Essentials 2011 i fajlovi ce se ponovo videti...

Ja sam sherovao folder preko network magica i od tada mi novatron sve ok vidi...za ovo tvoje resenje nisam znao...bitno je da sljaka

Ajde reko opet da te preduhitrim, nemoj da mi zameris...

Ma gde cu ti zameriti,
..... dobro je da jos neko ima volje i zelje da kopa po netu.... :type:

Obzirom da nam se Velko bavi biznisom :-devil-:

... moramo sami da se snalazimo za podrsku... makar i nezvanicnu :crash:

dajte i za 81 i gde moze da se vide unapredjenja novog firmware-a?

dajte i za 81 i gde moze da se vide unapredjenja novog firmware-a?

FW jos nije zvanicno pusten, tako da su oprecne verzije koje se nalaze po netu...

A izmene bi trebale biti ove:

- Fixed a timing problem with the EPG scheduling recordings
- Open access to "locked folders" via file manager
- et the default screen saver to 10 minutes
- Fixed issue with RSS content when using Internet service
- Allowed to add a specific address in the RSS Feeds folder

ok...uglavnom sve je bolja spravica sto se software-a tice..ventilator mi sljaka i gasi se normalno kada ugasim spravicu, radi mi video in i scart in (nije na 71 verziji), na 73 radi...

trenutno ocekujem bookmark internet radio i bookmark muzike sa hard diska, pa eto jedan apel!!!

Hmm, izgleda da mi ne radi jedan USB port. Ko je beše ovlašćeni servis ?

Imam jedan koncert u mkv formatu i eksterne fajlove ac3 i dts. Kada pustim koncert, ide slika bez zvuka (slika je ubrzana). Kako ucitati i zvuk, tj. sta uraditi,...., da li je potrebna neka dodatna konverzija?

Na racunaru preko BS Player-a, postoji opcija ucitavanja dodatnog audio fajla i snimak koncerta ide regularno.

Takodje, imam film u formatu VOB (vise fajlova: vob_1, vob_2,.....). Kako ovo reprodukovati na NTR83?

Poslednja izmena:
NOVI FW ...0.75

Improved items. Version 75

Corrects the problems with TV screen or playback of video contents when setting HDMI option as AUTO in the video output (fonud in some TV)
Corrects the problem with the scheduled recordings by EPG
Corrects the problem that recordings will not be finished in the desired tiem to whtih you set the Duration option
Corrests the error of recording file name when you record some services or programs (example: ABC Weekly, Middle Man)
This character is created on teh first letter of program title
Corrects the problem that you cannot copy, move, deleto or rename the recording file on PC
Time Shift Storage should be created on the HDD to first use Time Shift feature when the player is conneted to external AV (Not applied to DTV)
The operation of player is limited during its process (around two minutes)
When this storage is created in the drive one, this process is not needed any more (as long as you will not replace HDD)
The message box appears on the screen concerning this matter

verzija za ntr81

http://hm-download.pl/firmware/Novatron/NTR81_Ver75.zip

verzija za ntr 82, 82

http://hm-download.pl/firmware/Novatron/NTR82_NTR83_Ver75.zip

Poslednja izmena:
NOVI FW ...0.75

Improved items. Version 75

Corrects the problems with TV screen or playback of video contents when setting HDMI option as AUTO in the video output (fonud in some TV)
Corrects the problem with the scheduled recordings by EPG
Corrects the problem that recordings will not be finished in the desired tiem to whtih you set the Duration option
Corrests the error of recording file name when you record some services or programs (example: ABC Weekly, Middle Man)
This character is created on teh first letter of program title
Corrects the problem that you cannot copy, move, deleto or rename the recording file on PC
Time Shift Storage should be created on the HDD to first use Time Shift feature when the player is conneted to external AV (Not applied to DTV)
The operation of player is limited during its process (around two minutes)
When this storage is created in the drive one, this process is not needed any more (as long as you will not replace HDD)
The message box appears on the screen concerning this matter

verzija za ntr81

http://hm-download.pl/firmware/Novatron/NTR81_Ver75.zip

verzija za ntr 82, 82

http://hm-download.pl/firmware/Novatron/NTR82_NTR83_Ver75.zip

Jel i dalje stara procedura za unos novog FW-a?

Poštovani, vidim da se razvoj ovog uređaja odvija pod sloganom, j...š dan bez novogo software-a. To mi se dopada ali me interesuje da li se negde mogu naći nova uputstva za same uređaje.

E pa eve ga cvrc...Od kad sam instalirao ovaj .75 fw YouTube servis nece da pusta klipove CNN podcast ide ok i i-radio sljaka...Jel ima neko ideju?

Meni se to desavalo sa prvim firmwareom koji je podrzavao youtube, ali kada su izasli novi problem je nestao.

Probaj da vratis na predhodnu verziju

Moj iamm je imao verziju 0.68 kada sam ga uzeo i YT nije radio. Probao sam sve kasnije verzije do 0.75 i ni na jednoj YT neće da radi. Probao sam global setovanje, pa US i ni sa jednim neće da radi. CNN i ostali rade bez problema. U čemu je fora??? Ako neko ima rešenje neka se javi. :)
Pozdrav

YouTube problem

Da takođe problem sa YouTube servisom... pretraživanje radi perfektno, ali samo prikazivanje video zapisa nikako ne radi. CNN recimo radi.

Takođe mi se dešavalo da se uređaj zablokira na nekim Internet Radio stanicama :)

Ponekad štuca i mreža, (share sa drugim računarima) ali to verovatno nije do njega nego do Windows 7 OS na mašini.

Naravno svaki predlog je dobrodošao? Kada će novi firmware!

Da takođe problem sa YouTube servisom... pretraživanje radi perfektno, ali samo prikazivanje video zapisa nikako ne radi. CNN recimo radi.

Takođe mi se dešavalo da se uređaj zablokira na nekim Internet Radio stanicama :)

Ponekad štuca i mreža, (share sa drugim računarima) ali to verovatno nije do njega nego do Windows 7 OS na mašini.

Naravno svaki predlog je dobrodošao? Kada će novi firmware!

Meni je sa prethodnim FW-om radio :wall:
Jel vracanje na stariji FW isto kao da ucitavam novi?

Da li je neko probao da pusta online streaming preko iamma i da li je to uopste moguce ?

Ne ne mislim bas na streaming, tipa rts, b92, ko god ima link na sajtu za striming live feeda.

samo na komp instaliraj Cisco network magic i neces imati apsolutno nikakvih problema

Posle visednevnog, neuspesnog mucenja sa XP-om, poslusao sam savet i instalirao Cisco network magic. Stvarno, sve se povezalo bez problema.

Usput, ni meni ne radi YouTube, kao ni podrska za nasa slova. Izmenjao sve fw od 0.55 do 0.73. Nadam se da ce neko uspeti da odgonetne sta je uzrok...

Od nove godine ocekujem da se pojave u prodaji modeli koji su najavljeni ihahaaaaj :-devil-:

Vredi li ovaj uredjaj bez LCD, plazma televizora... Tj dali je slika mkv i mp4 filmova na obicnom 72 incnom tv-u puno bolja od dvix, ili DVD filmova?

PA valjda zavisi od rezolucijije tih mkv i mp4 filmova :)

Posle dosta pokušaja i ažuriranja firmware-a, imam problem sa Youtube (search radi, play ne) i, još važniji, sa share na računaru.
PC je Win7x64, folderi su prvo deljeni kroz Windows mehanizme, sada i kroz Cisco software koji je neko ovde preporučio i prosto se ne vide pod "network". Grupa je ista, računar i NTR83 dobijaju internet preko Huawei Telekom ADSL rutera. Preko uPnP sve radi, s tim, da je li, nemam titlova ni mkv fajlova. Takođe, Wifi dongle (kupljen "u paketu" - dakle "pravi" model) ne radi. Dongle radi na PC-ju, na uređaju prosto ne prolazi. Ima li ideja ili gotovih rešenja?

edit:
PC inače vidi uređaj (kad je utaknut USB, pošto HDD još nisam instalirao)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno