Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Ljudi trebam malu pomoc.

Imao sam NTR 83 ranije i sve sam lepo podesio i normalno je pustao fajlove preko mrze. Uredjaj sam imao jedno 2 nedelje, pa sam morao da ga vratim.

Sada opet imam NTR 83 samo sa novijim firmware-om i nikako ne mogu da ga namestim da vidi sherovane foldere u Win 7, dok na kompu sa Vistom sve radi kako treba.

Win 7 je ostao podesen kao i ranije, kada je sve sljakalo.

pozdrav svima na forumu

Imam i ja jednu muku sa ntr83 usb wirelees adapterom tp link, ntr83 ga neprepoznaje.
pitanje je zasto, jer u uputstvu stoji da ga automatski prepoznaje.

Automatski prepoznaje Realtek adaptere, i to ne sve vec one za koje ima podrsku. Ni jedan plejer ne prepoznaje sve adaptere koji postoje na svetu jer postoji toliko wifi cipova da je to nemoguce uraditi.
Originalni adapter mozes kupiti u ACS-u, Tehnomaniji, 4audio... ili sacekaj da ti neko ovde javi sta od adaptera drugih proizvodjaca radi sa NTR83, ukoliko iz nekog razloga ne zelis fabricki.

@stoske
Ti si nesto zeznuo, ko zna kakav ti je to win7 na laptopu. ;) Jel original Dell licencirani ili si nesto budzio? :p

Poslednja izmena:
@velko samo ti zezaj :)

Videcu danas da se malo pozabavim sa tim...

Ljudi trebam malu pomoc.

Imao sam NTR 83 ranije i sve sam lepo podesio i normalno je pustao fajlove preko mrze. Uredjaj sam imao jedno 2 nedelje, pa sam morao da ga vratim.

Sada opet imam NTR 83 samo sa novijim firmware-om i nikako ne mogu da ga namestim da vidi sherovane foldere u Win 7, dok na kompu sa Vistom sve radi kako treba.

Win 7 je ostao podesen kao i ranije, kada je sve sljakalo.

Obrisi Windows Live Essentials 2011 ako imas instaliran[pretostavljam da imas]....javi ako si usepo a ako ne da vidimo dalje...

Poslednja izmena:
Imam i to sam skoro update-ovao.

Aj sada cu da probam....

EDIT: Ladno je bilo to, sada radi....Hvala puno fruit23

E sada ostaje pitanje, kako da instaliram MSN, koji mi je neophodan...

Poslednja izmena:
Stavio sam stariji MSN i sada radi...

Automatski prepoznaje Realtek adaptere, i to ne sve vec one za koje ima podrsku. Ni jedan plejer ne prepoznaje sve adaptere koji postoje na svetu jer postoji toliko wifi cipova da je to nemoguce uraditi.
Originalni adapter mozes kupiti u ACS-u, Tehnomaniji, 4audio... ili sacekaj da ti neko ovde javi sta od adaptera drugih proizvodjaca radi sa NTR83, ukoliko iz nekog razloga ne zelis fabricki.

@stoske
Ti si nesto zeznuo, ko zna kakav ti je to win7 na laptopu. ;) Jel original Dell licencirani ili si nesto budzio? :p

Hvala na obavestenju. Posetio sam danas acs i uzeo njihov adapter, u svakom slucaju hvala Velko.

Imam i to sam skoro update-ovao.

Aj sada cu da probam....

EDIT: Ladno je bilo to, sada radi....Hvala puno fruit23

E sada ostaje pitanje, kako da instaliram MSN, koji mi je neophodan...

nema na cemu tu smo da se pomazemo, ,j live essential pravi probleme sa vecinom linux servera ...:)

Poslednja izmena:
Imam jos jedno pitanjce... Pustim neki video, pa prekinem i vratim se u settings menu da nesto ispodesavam i posle probam da pustim opet nesto i nece, pise neka greska (valjda cannot opet ili tako nesto)

Posle restarta radi sve OK... Ne znam da li je do ovog zadnjeg firmware-a ili neki sitan bug ili nesto 3....

Napominjem da nisam mnogo testirao, tek par filmova sam pustio, ceka se vikend :)

imam u ponudi NOVATRON NTR82WT i NOVATRON NTR83WT po dobroj ceni i zanima me koja je razlika izmedju ova dva uredjaja jer je NOVATRON NTR82WT jeftiniji za oko 15-tak evra? hvala

iamm ntr83 problem sa snimanjem

Od skora sam korisnik ovog uređaja i još nisam skroz iskristalisao stav.Verovatno i zbog toga što se pri pokušaju snimanja sa recimo (IPTV HD stb-sa skart - skart ..ili komponent-komponent,) ntr83 zablokira za 2-3 minuta..nekad i brže.Sve ostalo radi korektno.
Da li je neko imao slične probleme? Firmware je najnoviji..1.78

Pomagajte!

u stvari sada sam otkrio da se i bez ikakvog signala sa skarta ili video ulaza, ntr83 blokira čim se u meniju prebaci na tv-a/v ulaz....skart ili video ulaz, pa posle nekoliko sekundi.
Nisam siguran da to može da se reši........bez zamene uređaja..

u stvari sada sam otkrio da se i bez ikakvog signala sa skarta ili video ulaza, ntr83 blokira čim se u meniju prebaci na tv-a/v ulaz....skart ili video ulaz, pa posle nekoliko sekundi.
Nisam siguran da to može da se reši........bez zamene uređaja..

Sad su počli da pucaju i mkv ....užas..sutra ga definitivno vraćam!

Odnesi ga u servis, sredice sve jako brzo. Mislim, cudno je da sve tako odjednom krene. Doduse cudno je takodje i da si se registrovao, ostavio tri poruke zaredom i zbrisao. :)

Poslednja izmena:
@Velko
ako si mu rekao,...., provokator, cak i citira samoga sebe.

Imam NTR83 od prvog dana kada se pojavio na nasem trzistu, veoma sam zadovoljan, nisam imao nikakavih problema (cak ni na ovom forumu pominjanih u vezi HDD-a i slicno), vidim da novi firmware donese stalna poboljsanja,...., sve u sve svemu super radi.

Imam jedan predlog koji bi mogao da preneses Korejancima (pretpostavljam da si u kontaktu) i koji bi za mene ukoliko bi postojao takav uredjaj predstavljao savrsen uredjaj: umesto DVB-T tunera da postoji model sa DVB-C tunerom (ili da ova opcija bude dostupna za biranje, kao kod Dreambox-a), zatim da postoji opcija i sa dva tunera (DVB-C tunera). Sa ovim mogucnostima imali bi u pravom smislu opciju primenu EPG funkcije (snimanje TV programa bez obzira sta se u tom trenutku gleda, kao i verovatno kvalitetan prijem kablovskih kanala). Svestan sam da bio ova opcija zbok kodiranja kanala bila korisna za sada samo za korisnike IKOM-a,...., ali ovo je moja zelja.

Mislim da je idealno resenje da se bira koji hoces tuner (promena u slotu samog uredjaja), sto omogucava combo opciju ili dva isotovetna tunera. Pozeljna bi bila i opcija HDMI Video-In. Jos kada bi imao makar jedan CI slot za skrembovane kanale - prosto savrsen uredjaj.

Prenesi predlog Novatronu, mozda i bude nesto od ovoga.

Poslednja izmena:
Ja sam ga smarao da ih iscima za promenu boje titla i eto uspelo :)

Meni YT i dalje ne radi. Nemam pojma zašto. Ostatak radi bez problema. Zanima me da li će i kada biti omogućeno da zvuk u isto vreme ide i preko HDMI i preko optičke konekcije?

Huh...tri dana nema nikog da odgovori...bukvalno sam vapio za pomoć a onda se pojavi Veljko i nešto se čudi?
U međuvremenu sam zamenio uređaj i sada je sve u redu.
Sa obzirom da sam "nov" na forumima uopšte, da,citirao sam sam sebe da bih video kako funkcioniše citiranje.Jel to neka greška..šta li je?

Poslednja izmena:
Isti problem i kod mene s tim sto ja nemam instaliran Windows Live Essentials pa neznam u cemu je problem????

Problem je na relaciji Windows-Linux uglavnom sa strane windowsa....

Probaj sledece trebalo bi da resi tvoj porblem:

1. Ukucaj “gpedit.msc” u Start Meni Search-u.
2. Otvori “Computer Configuration”/Windows Settings/Security Settings/Local Policies/Security Settings.
3. U prozoru sa desne strane, enable-u sledece:

Network access: Allow anonymous SID/name translation
Network access: Let Everyone permissions apply to anonymous users

Takodje disable sledece.

Network access: Restrict anonymous access to Named Pipes and Shares
Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts
Network access: Do not allow anonymous enumeration of SAM accounts and shares

Promeni:
Network security: LAN Manager authentication level

Promeni da stoji “Send LM & NTLM - use NTLMv2 session security if negotiated”.

Ako i dalje imas problem uradi sledece:

1. Otvori gpedit.msc.
2. Pronadji

Windows Settings -> Security Settings -> Local Policies -> Security Options ->Network Security: Configure encryption types allowed for Kerberos

3. Enable[stikliraj] sve sto ima.

Proveri dal radi...

Ako i dalje ne radi uradi jos ovo:

Otvori regedit.exe[ukucas u star Search-u]

Nadji i prepravi sledece:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa
SA desne strane nadji ‘everyoneincludesanonymous’; promeni vrednost na: 1
Nadji ‘NoLmHash’ i promeni vrednost na: 0

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
‘restrictnullsessaccess’; promeni na: 0

Zatvoriregistry editor i restartuj kompjuter.

Javi ako si resio problem...

fruit23 hvala na trudu druze resio sam problem.Ispao sam glup do koske, zaboravio sam da serovanom folderu dozvolim da ga vide svi.Znaci cista glupost sa moje strane, osnovna stvar ***.Sad sve radi jedino imam problem sa zvukom posto sam optickim kablom povezao ntr sa home teatrom i desava se da signal stize ali zvuka nema na home teatru izlazi da je signal u pcm.Ovo se odnosi na internet radio i muzicke fajlove dts ide ok.
Tv sam povezao na ntr sa hdmi i kad iskljucim optiku na tv nema zvuka, da li hdmi prousta i audio signal sa video signalom.
Jos sam primetio da nekad ntr zabaguje pri startovanju u meniju pretrazivanje ostaje zaglavljen na ikonici hdd .
Veliki pozz

fruit23 hvala na trudu druze resio sam problem.Ispao sam glup do koske, zaboravio sam da serovanom folderu dozvolim da ga vide svi.Znaci cista glupost sa moje strane, osnovna stvar ***.Sad sve radi jedino imam problem sa zvukom posto sam optickim kablom povezao ntr sa home teatrom i desava se da signal stize ali zvuka nema na home teatru izlazi da je signal u pcm.Ovo se odnosi na internet radio i muzicke fajlove dts ide ok.
Tv sam povezao na ntr sa hdmi i kad iskljucim optiku na tv nema zvuka, da li hdmi prousta i audio signal sa video signalom.
Jos sam primetio da nekad ntr zabaguje pri startovanju u meniju pretrazivanje ostaje zaglavljen na ikonici hdd .
Veliki pozz

Ma nisi nego je to windows, uvek negde nesto jeste/nije stiklirano...Meni je posao super zavrsio onaj Network magic, pokrenuo ga on sve odradio posle cak i ne moras da ga pokreces :happy:.
Ovo za audio probaj u podesavanjima u samom uredjaju nekad on sporije implentira promene parametara pogotovu ako ti je torent DL aktivan to ume da ga uspori...

Da li neko zna kako se povecava velicina titla?

Da li se mogu povecati i embedded mkv titlovi?

Juce sam gledao neki film, mkv format, sa 30 titlova ubacenih u fajl. Titl je bio bele boje (iako je podesen zuto) i slova su bila jako mala.

Imao sam i externi titl, ali nije hteo da ga pokrene...

Sa firmware 78 ne radi internet radio, dok je sa 76 radio funcionisao kako treba, pri tom mislim na izbor radio stanica koje su sa tim firmware-om dodati!!!.

Ja sam primetio da su se u nekom od apdejta pojavili "novi" radio serveri...Uglavnom meni sa novim FW-om neki "zanrovi" rade neki ne i to ne uvek isti od dana do dana...

Stisni taster subtitle 2 puta, prvi put ti prikazuje titl koji je ugrađen u mkv, a drugi put uključuje eksterni titl.

Stiskao sam, fora je sto je bilo ugradjenih 30 titlova i kako sam ja stiskao on je isao od 1-30. Ni jednom nije ponudio opciju externog.

Titlovi su bili uzasno sitni i bele boje iako su externi podeseni da budu zuti.

Nazad
Vrh Dno