Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

ne čita wmv format!!!

Uređaj ne čita wmv format, iako u prezentaciji uređaja stoji da NTR 83 vidi format wmv, ali do sada nisam našao način da ga reprodukuje!!!.

Kod snimanja navedeno je da ntr 83 ima mogućnost snimanja fideo materijala u MPEG 2 i MPEG 4 formatu. Kako da podesim da snima u MPEG 4 formatu, jer prilikom snimanja snima samo u MPEG 2 formatu?!!.

Ajde jos jednom da postavim pitanje za sve poznavaoce ovog uredjaja.

Posto uredjaj podrzava radio stream, sta mislite da li podrzava video stream ?

Tipa imam url adresu video streama koji mi pusta vlc player, sta mislite da li iamm moze da pusti ovaj stream.

Ako trenutno ne moze, sta mislite da li ce se neko u buducnosti setiti da omoguci ovu opciju ?

Upravo sam večeras odradio novi FW 1.76, i prvo što me je obradovalo je da sada youtube definitivno radi. Znači što se mene lično tiče uverio sam se da firmware konačno rešava problem sa youtube!!! E sada navedene "još neke sitnice" nisam uspeo da primetim koje, tako da sada i pitam koje su to sitnice i da li si neke bitne sitnice?!!!
Kada sam odrađivao novi FW, zaboravio sam da raskačim HDD tako da mi sada kada hoći da NTR povežem putem USB kabla, sa kompjuterom prkazuje grešku!!!
Nisam imao do sada iskustva sa tim ali mislim da se pokarabasio file system na HDD i da mu je potrebno ponovno formatiranje, što me ubija u pojam jer imam gomilu serija na HDD-u a isti je od 750 GB-a. Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom i da li postoji lakši način otklanjanja problema?!!.

nisam expert za ove stvari, pa vas molim da mi pojasnite da li ovaj uređaj može, i ako može kako, da se koristi sa kablovskom televizijom i digitalnim risiverom.

jos jedan problem

najveca mana ostaje, veoma lose ponasanje sa externim dvd-om, (USB), ne prepoznaje brzo diskove i ono sto je u njiam, nekad zahteva da se upale i ugase.... e kad bi se to sredilo u novijim FW bilo bi extra....

Upravo sam večeras odradio novi FW 1.76, i prvo što me je obradovalo je da sada youtube definitivno radi. Znači što se mene lično tiče uverio sam se da firmware konačno rešava problem sa youtube!!! E sada navedene "još neke sitnice" nisam uspeo da primetim koje, tako da sada i pitam koje su to sitnice i da li si neke bitne sitnice?!!!
Kada sam odrađivao novi FW, zaboravio sam da raskačim HDD tako da mi sada kada hoći da NTR povežem putem USB kabla, sa kompjuterom prkazuje grešku!!!
Nisam imao do sada iskustva sa tim ali mislim da se pokarabasio file system na HDD i da mu je potrebno ponovno formatiranje, što me ubija u pojam jer imam gomilu serija na HDD-u a isti je od 750 GB-a. Da li je neko imao iskustva sa ovim problemom i da li postoji lakši način otklanjanja problema?!!.

Раније сам упозорио на тај проблем,дакле накачи тај хард на цомп одради фаст формат затим помоћу програма "Recover my files" уради фаст формат рикавер,када се прикажу директоријуми промени им атрибуте у архивске и то је то, све ће поново бити како треба.

Meni je isto tako prs'o disk i Iamm nije hteo ni da se podigne. Nakačio ga nakomp i uradio Scandisk, vratio u Iamm i sad radi ok.

Stavio sam 76 i dalje ne radi YT. Kako vam je setovanje YT (mislim US, global ili nešto treće)?

Meni je sa novim firmwarom uredjaj totalno poludeo. Naime nije hteo da pusti ni jedan snimak, tj. pocne da ih ucitava i zaglavi se na 30tak sekundi i izbaci error. Kada sam vratio na stariju verziju sve je proradilo kako treba.

Meni je sa novim firmwarom uredjaj totalno poludeo. Naime nije hteo da pusti ni jedan snimak, tj. pocne da ih ucitava i zaglavi se na 30tak sekundi i izbaci error. Kada sam vratio na stariju verziju sve je proradilo kako treba.

Stavio sam 76 i dalje ne radi YT. Kako vam je setovanje YT (mislim US, global ili nešto treće)?

najveca mana ostaje, veoma lose ponasanje sa externim dvd-om, (USB), ne prepoznaje brzo diskove i ono sto je u njiam, nekad zahteva da se upale i ugase.... e kad bi se to sredilo u novijim FW bilo bi extra....

nisam expert za ove stvari, pa vas molim da mi pojasnite da li ovaj uređaj može, i ako može kako, da se koristi sa kablovskom televizijom i digitalnim risiverom.

Alo Velko odgovaraj vise ili ste batalili uredjaj?

nije prblem samo u velku nego su i sajt za uredjaj napravili kad su ga uvezli i do sada nista nisu promenili, tamo firmware stoji i dalje .55, sto znaci da neki ljudi koji nisu snalazljivi i ne prate forum ne znaju za pola stvari.... onda kad prodaju uredjaj ljudima neka kazu svi updatovi su na forumu:))

Da li je neko spajao NTR81/83 preko USB-a na racunar?....kako se ponasa?...da li mora da bude racunar ili moze i nesto drugo, npr.digitalni risiver sa linuxom? ustvari jel neko povezivao na linux NTR i kako se ponasa u tom slucaju?

Da li je neko spajao NTR81/83 preko USB-a na racunar?....kako se ponasa?...da li mora da bude racunar ili moze i nesto drugo, npr.digitalni risiver sa linuxom? ustvari jel neko povezivao na linux NTR i kako se ponasa u tom slucaju?

Ja sam ga vezivao na racunar sa Win7. U tom slucaju NTR ispise da je detektovao konekciju sa racunarom i da ce FTP sesija biti uspostavljena. Odbrojava sam neko vreme do uspostavljanja FTP sesije, resetuje se u mass storage mod tako da ti se hdd u NTR-u pojavljuje u Win-u kao zaseban drive. Ovo mi se svidja jer mi 7-ca svaki put kad udjem u ovaj mod detektuje da li ima gresaka na hdd i ponudi da ga skenira radi otklanjanja istih. Sto se tice Linuxa, nemam iskustvo u tom slucaju.
Poz

interesuje me kolika treba da bude brzina interneta da bi radio youtube hd bez seckanja i za skidanje torenta i da li se moze nekako pustiti 5.1 zvuk preko novatrona i jel pusta blue ray filmove?

probao firmware 1.76 za NTR 83

skinuo sa http://www.megaupload.com/?d=VK4NH3LZ

potvrdjujem da Youtube radi (bilo koje setovanje, US, global ili dr), titl mi se cini boljim i debljim, veci izbor internet radio stanica

inace ja sam uredjaj skoro kupio, sve radi, vidi kompjuter i laptop u mrezi bez problema. HD reprodukcija je milina, spojen HDMI kablom za Panasonic 46 plazmu, preko scarta prima SBB digital iz SBB D3 risivera pa snima TV program (na USB 8gb posto nemam HD), spojen sa muz. stubom pa se slusa internet radio

nekad se zaglupavi (posebno kad su u pitanju internet servisi) ali nista strasno (izvlacenje kabla adaptera resava svaku blokadu)

inace ventilator je tih (za sada)

zamerka je da je plavi lcd ekran toliko iritatntan (posebno kad se gleda u mraku) da savetujem da se momentalno iskljuci sto postoji kao mogucnost u podesavanjima

eto, nisam se pokajao sto sam ga kupio, fino se vizuelno uklopio, lepo sljaka sa HD materijalom sto mi je i najvaznije, sve u svemu dosta interesantna stvarcica i ima tonu prikljucaka (hdmi, scart, component, usb, itd)

Ima, ima... okačiću linkove za nekih pola sata ka verziji za 81. :)

Upravo odrađen firmware za verziju 78, i što se tiče prvih utisaka dobro je da bolje ne može biti, čak šta više ekstra!!! Sve funkcioniše u potpunosti kako treba!!! Dugo očekivana mogućnost promene boje titlova konačno je dočekana!!! Lično sam podesio da titlovi budu žute boje, i mogu da kažem da izgledaju pun ful!!! Sve u svemu novatron NTR 83 postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji uređaj kako se razvoj softvera dalje razvija!!! Sačekaćemo i videti šta sve budućnost još donosi!!!.

Evo, tu i tamo... radi se. :)

Model NTD29 ce biti dostupan uskoro. Nazalost NTD70 nece.

Inace konacno je vecina firmware-a okacena na iamm.rs.

Vrh Dno