Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Пре флешовања фирмвера обавезно откачите хард диск са плејера да не зезнете фајл систем на истом ако сте то раније радили са накаченим хардом могуће је да вам комп пријави неисправност истог у том случају одрадите чек диск и бекапујте податке са њега.Следи вам форматизовање и враћање података.Индиција да се фајл систем пој...о је када са компа или преко усбеа не можете да убаците податке на хард у иамму.

Ovo mi se upravo desilo jer ne vidi HD na Iamm-u. No, kada ga prikljucim na komp i uradim chkdsk (ne pronadje nikakvu gresku), i ponovo ga vratim na IAMM sve je ok. i tako svaki put. Mislio sam da je do FW ali izgleda se hard s**** iako tako ne izgleda na kompu???

E, pa dugo se nismo citali...

Izasao je FW 0.71,

da li je zvanican, ili ne.... on je tu..

Ispravke..

Version 71
 Correct the error that the fan does not power off.
 Correct the error that the external HDD is not recognized sometimes.

 S20 : Add BitTorrent function.
When accessing through the web browser, the port number should be input as below,xxx.xxx.xxx.xxx;9091 (The port number should be used for other NTR series)

Tako da sada ne bi trebalo da bude problema sa HDD...

i naravno link...

http://www.iamm.pl/download/NTR82_NTR83_Ver71.zip

Hvala Bogu da su moji problemi sa fanom napokon reseni!!! Testirano radi tj. ne radi kada se iskljuci player.

Pozdrav svima, imam NTR81, eliminisao sam kuler (odsekao zicu, pa ako izdrži...) i sada lepo, nečujno radi. Jedno pitanje (ako je to nekim firmware-om odrađeno): kojim firmverom se može birati subtitle "ručno" bez automatskog učitavanja i kada su mkv fajlovi u pitanju, da li se može selektovati drugi titl a ne samo onaj koji je sadržan u mkv fajlu?

Kako radi Iamm posle modifikacije? Pregreva li se? Koliko je glasan bio sa kulerom? Nemam priliku da u praksi vidim kako sprava radi, već duže vremena planiram da nabavim media player, nikako da se odlučim između Iamm-a ili WD TV Live. U međuvremenu stižu i novi modeli i odluka je sve teža ...

Kako radi Iamm posle modifikacije? Pregreva li se? Koliko je glasan bio sa kulerom? Nemam priliku da u praksi vidim kako sprava radi, već duže vremena planiram da nabavim media player, nikako da se odlučim između Iamm-a ili WD TV Live. U međuvremenu stižu i novi modeli i odluka je sve teža ...
nema potrebe za ovakvom modifikacijom novi firmver resava problem sa kulerom....sto se glasnoce tice mozda je nekom bio problem ako je aparat u spavacoj sobi pa kad je apsolutna tisina mozes da cujes zujanje ali nista strasno iskreno ja u sam bas morao da se priblizim da bi ga cuo. Kupio sam 81. i za sada sam skroz zadovoljan sa njm, radi odlicno!! :happy:

Imam NTR81 jedno 10-tak dana, kuler (barem na mom primerku) je bio vrlo čujan, bio je u pitanju izvestan šum visoke frekvencije tako da je baš smetalo. Na strani 17 ovog foruma imaš primer kako je rešeno hlađenje procesora. Probao sam da rasklopim plejer ali je zapelo kod uklanjanja stranice (odviješ dva vijka) ali je prednja strana poklopca ostala zakucana pa da ne polomim... dobro, ako pogledaš konstrukciju i poziciju tog kulera on se ne nalazi iznad samog procesora već sa strane i trebalo bi u stvari da hladi HD. Kada pogledaš njegovu veličinu i poziciju sasvim je osnovano postaviti pitanje njegove efikasnosti. Plejer se grejao i sa kulerom i sada bez njega, posle 30 min. bočne plastične stranice su veoma tople (u plejeru je temp. sigurno i znatno veća).

Rezime:
- Greje se ali radi sasvim ok
- Prenos podataka USB kablom sa PC-a ide veoma brzo (oko 20000 kbytes/s), DVD u ISO formi (3,1 GB) je prebacio za oko 2min. 50sec.
- Središ nazive divx filmova i titlova na kompu (da imaju isti naziv) zatim prebaciš na plejer
- Titlove povećava i smanjuje, pozicionira gore/dole, sasvim dovoljno
- Ima resume opciju za veći broj prekinutih reprodukcija, vrlo zgodno
- Dobra izrada i dizajn (naravno kome se dopada, stvar ukusa)

Generalno dobar plejer moglo se još dosta poraditi na funkcionalnosti i opcijama (ako se pročitaju recenzije konkurentskih plejera) ali i ovako je sasvim zadovoljavajuće, mislim da je prednost mogućnost snimanja, nisam probao ali kada kupim externi tjuner i povežem na kablovsku, biće moguće i snimanje tekućeg TV programa i to sve preko daljinskog na jedan-dva klika što je po meni glavna prednost nad HTPC rešenjima. Još jednom, preko USB-a, Total Comander-om, kopiraš brišeš podatke, brzo i jednostavno, ako snimiš nešto preko opcije snimanja (MPG format), prebaciš na PC i edituješ....

@nzg

Hvala na tvom viđenju i iskustvima. Nema sumnje da je u pitanju dobar uređaj, prateći forume vidim da je podrška kod ažuriranja firmware-a sve bolja i da će sa novim verzijama ovaj uređaj tek pokazati svoju punu vrednost

Dali neko zna zašto se neki klipovi na YouTube otvaraju a neki ne? Ubacio sam firmware .71

Stavio sam FW 71 i dalje YT ne radi, ni na US, ni na Global. Još nisam provalio zašto imam smetnje na TV-u kada je iamm upaljen a gledam kablovsku. Ako neko zna neka kaže.
Pozdrav.

^^^ To sam i ja primetio, kada upalim iamm pojave se smetnje na kablovskoj.

posle dve nedelje odsustva od kuce upalim iamm 81 - a on ne vidi HDD
nisam menjao firmware od onog kupovnog... 59 ili tako nesto

da li moram da skidam HDD? ako moram ot je strasno, pa kupio sam ga da mi bude centralno mesto za skladistenje filmova

da nece neko da kupi polovan iamm81?

i da nezaboravim plastiku... strah me da skidam da se ne polomi plastika kao na zabicama koji drze poklopac kucista za HDD..

Sa plastikom do sada nisam imao problema, čini mi se da je potrebno samo malo pažnje. Da li se ove smetnje sa kablovske manifestuju i tokom snimanja ili ne, pošto snimanje još nisam probao. U jednom trenutku sam mislio da smetnje uzrokuje ventilator jer i posle gašenja iamm-a još dve tri sekunde imam smetnje na TV-u a otprilike toliko još radi i vebtilator po gašenju. Malo pre sam zaustavio ventilator i dalje su smetnje, mada mi se desilo dva tri puta da i dok iamm radi neko vreme nema smetnji na TV-u. U totalnom sam zbunu. :S:

PS . Evo sad sam isčupao HDMI kabl i smetnje su prestale. Kada sam ga ponovo utakao smetnje su se vratile. Da li je u pitanju loš HDMI (mada tokom reprodukcije materijala sa iamm-a nema ni najmanjeg šuma, jednostavno extra slika) ili je neka frkvencija iz uređaja? Trenutno nemam drugi produžni kabl za struju da bih probao da razdvojim napajanje uređaja.

Ako neko može da ispita ovo bilo bi lepo. Pozdrav

a sta da radim sa tim sto nevidi hard?
komentar MASTER XUR-a
Izasao je FW 0.71,

da li je zvanican, ili ne.... on je tu..

Ispravke..

Version 71
 Correct the error that the fan does not power off.
 Correct the error that the external HDD is not recognized sometimes.

 S20 : Add BitTorrent function.
When accessing through the web browser, the port number should be input as below,xxx.xxx.xxx.xxx;9091 (The port number should be used for other NTR series)

Tako da sada ne bi trebalo da bude problema sa HDD...

i naravno link...

http://www.iamm.pl/download/NTR82_NTR83_Ver71.zip

Da li neko moze da mi kaze ko zapravo pravi Novatron? Odakle uredjaj stize?

I, ako nekoga ne mrzi, da li moze da okaci par slika napravljenih foto-aparatom, cisto da vidim kako izgleda font od prevoda filma i gde je pozicioniran (ja preferiram samo dno ekrana, po mogucstvu na 'onoj' crnoj povrsini ispod same slike video klipa). Hvala.

Poslednja izmena:
Ok. Hvala.

Koliko sam ukapirao i velicina fonta se moze menjati?

Sta je sa titlovima iz MKV kontejnera? Jel cita one tagove koji se obicno stavljaju uz Anime koje dolaze u okviru MKV fajla?

@sinisaj
Ukoliko problem ostaje i pri zameni hard diska treba odneti uredjaj u servis kako bi se utvrdilo sta je problem.

@twister
Iamm proizvodi korejska firma Novatron. Proizvodi se kompletno u Koreji, osim napajanja naravno.
Titlove integrisane u MKV cita bez problema.

velko gde da odnesem u servis? isto mesto gde je i kupljen? preko puta sajma?

Nazad
Vrh Dno