Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Ja sam dobio ovaj uredjaj na test pa cu ga i kupiti ako resim nekoliko problema...

ne vidi mi se sa racunarom na mrezi nikako (wirelles konekcija preko donglea)...zanimljivo je da su se videli kada sam prvi put ustekao IAMM i prebacio sam sa racunara na eksterni hard koji je nakacen na IAMM nekoliko fajlova (tada nisu bili ni na istoj grupi)

kada sam upgradeovao FW (probao i 0.55 i 0.59) onda su se pogubili i nikako da se ugledaju (menjao sam workgrup u sve moguce kombinacije)...cak IAMM vidi racunar ali nema fajlova...dok racunar ne vidi IAMM nikako...na racunaru je win 7 (probao i sa advanced network sharing...46 i 50 bitni security protokol i ugasio password sharing) i sve ide preko airlive rutera...

drugi problem je da pri gasenju uredjaja se ugasi kuler i posle dve sekunde se pali i radi kao da je uredjaj upaljen...

eto kod mene je ovo na probnom periodu i izgleda da cu ga zameniti za drugi sa nadom razrade :)

p.s. evo probacu i sa 0.61 FW

Poslednja izmena:
Evo ja sam isto instalirao 0.61 i sada racunar vidi (mogu da udjem na ext.hard) IAMM ali IAMM ne vidi fajlove na racunaru....

kuler i dalje stenje kada je ugasen IAMM

Nego, imam ja pitanje....
A gde nam je Veljko?
Vise mu nismo interesantni? A gde je briga za korisnike? A podrska? :-devil-:
Pod stare dane sam poceo da ucim ruski i poljski ne bih li bio u toku sa novinama oko ntr83....
Da ne kazem kako je sadrzaj sajta iamm.rs ostao isti jos od januara meseca!!!

velko rasprodao uredjaje i otisao u toplije krajeve :D

Malo sam zauzet poslovima, carinicima, procedurama i ostalim tipicnim problemima. :)

Ali sam tu, ako nista drugo makar jednom, dvaput nedeljno navratim da vidim sta se desava. Izvinjavam se sto
nisam cesce ali obaveze ne dozvoljavaju.

Dobra vest je sto se vidi kraj svih tih sitnih problemcica koji oduzimaju vreme. Ocekuje se redizajniranje sajta,
arhive softvera, jos kvalitetniji servis uredjaja, mozda i neki novi modeli za korisnike koji zele nesto jednostavnije... :)

Takodje za koji dan pocinje prodaja uredjaja u Bosni i Bugarskoj... ako ima ljudi iz tih krajeva u ovoj temi. :)

Evo ja sam isto instalirao 0.61 i sada racunar vidi (mogu da udjem na ext.hard) IAMM ali IAMM ne vidi fajlove na racunaru....

kuler i dalje stenje kada je ugasen IAMM

Ukoliko koristis Win7 pogledaj kako je kod mene podeseno. Trebalo bi da ti resi problem.

Prilozi

• private.jpg
    private.jpg
    185.2 KB · Pregleda: 204
  • public.jpg
    public.jpg
    161.9 KB · Pregleda: 206
Poslednja izmena:
ista postavka i ne radi...moze biti jedino do rutera ali ne bih rekao ako preko racunara mogu da pristupim IAMM-u

Jesi li samo podesio i probao ili si resetovao sve jednom za svaki slucaj? Probaj da sve resetujes... ruter, komp, iamm... i onda probaj.

Kako se u My shortcut u delu sa mrezom ubacuju podaci na Iamm uredjaju?

Са фирмверима 0.59 и 0.61 не ради снимање,држите се 0.57.

kako bi bilo da neko postavi neki firmware koji radi, tj koji je testirao?
sto rece jedan od kolega sapatnika... ne uci mi se ceski

za Velka imam pitanje, moze l ise nabaviti poklopac za uspravni IAMM jer mi je ovaj "ïzbio" HDD prilikom ugradnje i polomio zabice

da i ja bih voleo da znam koja je najbolja verzija FW za iamm ntr83 ? (najnovija ne mora da znaci da je i najbolja)
i ako neko moze da stavi jos link za najbolju verziju bilo bi super :)

Poslednja izmena:
Sad sam stavio 0.61 i stalno mi svetle ovi dugmici na uredjaju sad

Verovatno si skinuo verziju FW-a za NTR83 treba da skines za NTR81 i ence ti svetleti dugmici....

verziej za sve uredjaje imate na www.iamm.pl imate da nadjete na sajtu i na negleskom za sve verzije FW-a do sad sta je menjano...

@igorm75
Kada prvi put pristupis nekom folderu za koji je potreban user i pass ponudice ti save and add to my shothcuts

@sinisaj
Videcu da se poruci par poklopaca pri sledecem uvozu.

@digital01
kao sto je rekao fruit23, verovatno si skinuo verziju za pogresan uredjaj.

U svakom slucaju... znam da je malo nezgodno od verzije 55 na ovamo ali se trudimo da stvarno iskoristimo
potencijal uredjaja i softverski. Nadam se da ce se uskoro malo smiriti sve i prebaciti fokus na peglanje softvera.
Mnogi uredjaji nemaju update ni jednom godisnje... a mi na svakih par nedelja, zar nije zanimljivo? ;)

Pitanje za Veljka:
Dobro, a kad napravim shortcut zasto nista ne vidi od foldera i fajlova u dubinu, nego je shortcut prazan?
I zasto mi je slika na RTS 1 puna snega kad je Iamm 83 upaljen, antena od kablovske ne ide preko njega nego je u TV-u?

Jos jedno pitanje za Veljka
Da li ce uskoro da se pojavi i verzija sa dvb-t2 tjunerom?

^^^ Mislim da nije. U pitanju je obican dvb-t tjuner sa mpeg4 kodekom. Ispravite me ako gresim

Na svim prezentacijama piše samo DVB-T.

Da li je DVB-T2 unazad kompatabilan odnosno da li takav uređaj pušta DVB-T signal?

Jedino tako se može objasniti da na ovom uređaju može da se gleda RTS digitalni paket koji trenutno emituje u DVB-T sistemu.

Pitanje za Veljka:
Dobro, a kad napravim shortcut zasto nista ne vidi od foldera i fajlova u dubinu, nego je shortcut prazan?
I zasto mi je slika na RTS 1 puna snega kad je Iamm 83 upaljen, antena od kablovske ne ide preko njega nego je u TV-u?

Na prvo pitanje stvarno ne znam da odgovorim posto nemam uvid u to kako si sta podesio. Moraces da prodjes jos jednom korak po korak i sam utvrdis sta je problem.
Sneg ne bi smeo da ti se pojavljuje na RTS-u, to smo ubacili kao feature samo za PINK. ;) Odnesi uredjaj kod nekog pa proveri da li radi ok mada mislim da tu problem tv.

Jos jedno pitanje za Veljka
Da li ce uskoro da se pojavi i verzija sa dvb-t2 tjunerom?

Kao sto sam rekao i pre, bice kada to omoguci Realtek.

Probao sam sve i nece pa nece...komp ga vidi regularno ali Iamm ne vidi nista!

Nazalost, opet isti odgovor... nemam neku konkretnu ideju jer nemam uvid u tvoja podesavanja, uredjaje i sl.

Poslednja izmena:
Nisam mislio na to, nego mi je RTS 1 na frekvenciji 175Mhz, pitanje kakve veze uredjaj ima sa tom frekvencijom?

Ustvari ima vise problematicnih kanala, problematicni kanali se nalaze u opsegu 168.25 do 189.25 Mhz, kako resiti problem?

Kosava S10 / 168.25
RTS 1 C05 / 175.25
BN C06 / 182.25
Avala C07 / 189.25

Da li u ACS postoji podrska ili ne, posto sam Petra putem mail-a kontaktirao vise puta ove nedelje a on me je ignorisao.

Poslednja izmena:
I imam jos jedan problem, sa kopiranjem vecih fajlova Racunar Iamm preko mreznog kabla, posto mi racunar uvek na pola javi Error: Cannot write, Please remove the write protection. A ako ga vezem preko USB kabla kao externi disk onda iskopira fajlove.

Poslednja izmena:
Posto ocigledno imas vise jako cudnih problema sa uredjajem predlazem da ga odneses u servis kako bi se definitivno utvrdilo do cega je problem.

Mozda neko od upucenih zna da mi odgovori na pitanje. Kada se ocekuje FW koji ce podrzavati neke nove servise za ovaj uredjaj, primera radi youtube ?

Da li neko može da da par iskustava oko pregleda slika u JGP formatu.
Da li brzo učitava slike?
Kako može da se uporedi sa klasičnim ACDSee-om na kompu?
Da li radi resampling prilikom zuma na slike, koliki je max zum?

Nigde niko ne piše o ovim stvarima, a mislim da mogu da budu zanimljive ljudima koji će ovaj uređaj koristiti i za pregled svojih foto albuma.

Vrh Dno