Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Da li ce skoro biti nekih Novatron player-only modela slicnih WD Live-u?

Mislim da se u ovoj temi ranije pominjalo tako nesto.

Sto se tice firmware-a, verzija 57 se kuva polako i sigurno, nadam se da ce uskoro biti spremna za dl.

Inace za nekih desetak dana bi trebalo da se pojavi Novatron i na trzistu Bosne i Bugarske.

Nadam se da cete u novom firmware-u otkloniti gresku da uredjaj ne moze da se ugasi i da ispisuje gresku "disk zauzet".

FW 0.57 <---

firmware 0.57 se pojavio na poljskim sajtovima...

doduse za NTR82, ali je u sustini isti hardware u NTR83

evo linka..

http://www.digisklep.pl/download/novatron/

ili

http://www.digisklep.pl/download/novatron/ntr82-pvr-firmware-ver.0.57.html

a evo ga i u ceskoj...

http://www.umax.cz/download/drivers/DH/NTR82_Firmware_Ver.57.zip

izmene obuhvacene ovom verzijom su

- Firmware na osnovu novog SDK (Software Development Kit)
- Poboljšana stabilnost Sambe
- Dodat meni za BitTorrent klijent sa obustavom rada
- Mogućnost pristupa BitTorrent klijentu putem web pregledača

Radi se na dodavanju funkcija IMS (Internet medijski servis) verovatno Youtube, google maps....

trenutno sam na poslu, pa ne mogu da testiram...

ako neko stigne pre mene, objavite kakav je...

ako ne, sacekajte da dođem kući...

Poslednja izmena:
Vidim, em da niko ne prati ovaj topic, em da samo ja piskaram.....

Sto rece Iznogud.... "ko to o5 drma kavez"

Svejedno,
instalirao sam FW 0.57, sve je proteklo normalno.

Na brzinu sam setovao osnovne stvari....

Odziv Sambe kao da je brzi, nema vise "kocenja"...

I od izmena koje su odradili, konacno pregled torent klijenta kroz web browser...

Evo i slike...

28cdbi9.jpg

Ostatak kasnije, treba nesto i pojesti... ;)

Poslednja izmena:
@master xur

samo ti nastavi sa pisanjem i testiranjem, bez obzira sta drugi komentarisu. Tvoji komentari su dobrodosli i korisni, kome se ne svidja nemora da te cita.

;)

@ubojan

Da, bice nekih novih slabijih modela. Doduse ne bas skoro, racunaj za jedno 2-3 meseca.

@neskor

Greska bi trebalo da je resena. Videcemo u sledecih par dana.

@all

Sto se tice softvera koje objavljujemo na nasem sajtu, uvek ce kasniti par dana jer nam je toliko potrebno da se istestira da li je sve stvarno ok. Postoje korisnici koji nisu toliko tehnicki obrazovani kao na benchu pa ne smemo tek tako da izbacimo novu verziju.

Ukoliko neko zeli da se poigra uvek moze da se nadje nova verzija na nekom od drugih sajtova kao sto je poljski.

Pozdrav...

@ubojan

Da, bice nekih novih slabijih modela. Doduse ne bas skoro, racunaj za jedno 2-3 meseca.

Uh pa ti "slabiji modeli" (ako se pod tim misli da nemaju mesto za HD i DVB tuner) bi mogli da "potope" i ovaj model koji je sad aktuelan, ai da napadnu WD TV Live....Naravno cena je osnov za svako predviđanje...

Slabiji modeli nece biti neka konkurencija NTR seriji, ali ce biti konkurencija WD-u i sl.

Kada budu stigli prvi primerci bice sve objavljeno blagovremeno.

Heh... :) Ukratko, jako tesko.

A sad neka dobra vest... Sutra, mozda i veceras ce moci da se skine firmware 59 sa iamm.rs.

Improved items
-. Supports BitTorrent client based on transmission web interface
-. Supports Slovenia OSD language and DVB-T frequency
-. Supports Blue Ray ISO file
-. Improve the compatibility with USB memory

Imam pitanje u vezi ovog uredjaja.
Interesuje me kvalitet slike koju ovaj plejer prikazuje, da li je u rangu WDTV i blu-ray LG BD-390 plejera?

Unapred zahvalan

Najbolje je da sam vidis. Svrati do ACS-a ukoliko prolazis pored Senjaka pa pogledaj. Takodje mozes pogledati u 4audio ili Tehnomaniji.

Po meni slika na Iamm-u ima malo vise filmski efekat, licno mi se svidja. Naravno, moze da se podesi i drugacije.

Pozdrav.

Najbolje je da sam vidis. Svrati do ACS-a ukoliko prolazis pored Senjaka pa pogledaj. Takodje mozes pogledati u 4audio ili Tehnomaniji.

Po meni slika na Iamm-u ima malo vise filmski efekat, licno mi se svidja. Naravno, moze da se podesi i drugacije.

Pozdrav.

Hvala na odgovoru!

Svraticu sigurno da pogledam, ali me interesuje misljenje nekoga ko je imao iskustva i sa WDTV i eventualno sa LG BD-390.

Pozdrav

ja imam ovaj uspravni model skoro 3 meseca, lepo radi
jedini problemi su sto ne mogu preko njega da pristupim racunaru (vidi racunare u mrezi ali ne i fajlove, dok se sa racunara na njemu sve vidi)

sinoc sam ugradio hard disk od 1.5TB kopiranje preko wireless je strasno sporo (skoro 15 sati kopira 50GB)
dodatni misnus je slab poklopac za hard disk, cim sam ugradio hard disk i stavio poklopac, zabice na poklopcu su pukle (mnogo mala i slaba plastika) tako da sada nemam poklopac koji moze da zatvori uredjaj....

ima li sta od novih firmware? na sajtu je i dalje v55

Interesuje me da li kod Iamm uredjaja prilikom reprodukcije Divx/Xvid filmova prikazuje nas titl, da li kod MKV fajlova prikazuje i eksterni i interni titl?
Da li ima mogucnost menjanja velicine, boje i polozaja titla?
Da i ima mogucnost prikazivanja Blu Ray filmova?
Da li moze da se prikaci eksterni Dvd ili Blu ray uredja radi prikazivanja?
Unapred zahvalna na pomoci, Igor.

Poslednja izmena:
hoce li se skoro pojaviti neki novi firmware na sajtu?
i dalje je 0.55 verzija tamo

Izvinjavam se svima sto nisam bas azuran sa odgovorima, jako puno posla ovih dana.

Titlovi ne moraju biti istog naziva, moraju biti u istom folderu.
Hdd moze biti formatiran u NTFS ili FAT32, sasvim je sve jedno. Mada NTFS je pod obavezno zbog vecih fajlova.

Proslo je dosta vremena od ovog posta, ali moj iamm ntr83 ne prikazuje titlove osim ako nisu identicnog naziva kao ime filma. Uredjaj je kupljen pre oko mesec dana i ima podrsku za nasa slova i tako to. U cemu je problem?

Inace prezadovoljan sam uredjajem i mislim da je to najbolji takav uredjaj na nasem trzistu. Mozda ne bi bilo lose da se uvede opcija rename fajlova.

Imam problem i kad probam da podesim vreme i datum. Kad god podesim pravo vreme i datum na uredjaju i kliknem OK da sacuvam podatke (probao sam da kliknem i PONISTI) vreme se resetuje na unapred definisanu 2000 1 1 godinu i vreme 0 0 0. To mi i nije toliko bitno, ali bih voleo da radi :) .

U svim upustvima koje sam citao o ovom uredjaju (a isto mi je rekao i prodavac u tehnomaniji, a i velko je to napisao na ovom forumu) pise da moze da pusti titl bez obzira da li je isti ili razlicit u odnosu na ime video fajla. E pa meni nece da pusti osim ako nisu identicnog imena. Naravno i prevodi i video fajlovi koje sam probao se nalaze u istom direktorijumu (folderu). Voleo bih da mi neko objasni da li moze to da se podesi nekako ili da u nekom novom FW ubacite tu mogucnost. Takodje jako bi zgodna bila opcija rename.

Inace sve ovo pisem jer sam uredjaj kupio kao poklon devojci, a ona nema kompjuter, pa mi nije bas zgodno da svaki film koji imam moram da uskladim sa nazivom titla.

Sem ove 2 zamerke uredjaj je jako jako dobar (da se ne ponavljam) .
Po meni najbitnije je sto ima opciju za nasa slova (ako se ukljuci srpski meni), sto je titl veoma citak,sto moze da se pomera i povecava/smanjuje. Pusta mnogo video formata i pravi je izbor za svakog ko zeli da plati 200-250 evra (uredjaj + hard disk) i ne misli vise da li njegov uredjaj moze da pusti film,seriju,... koju je upravo nabavio . A kad se uzmu jos u obzir i sve dodatne mogucnosti ovo je definitivno pravi izbor!

Poslednja izmena od urednika:
Pročitao sam temu od početka jer sam se zainteresovao za ovaj uređaj.

@markot83
Da li stavio novu verziju firmware-a u uređaj, pošto je problem koji prijavljuješ rešen još pre nekoliko verzija?

@velko
Da li meni mora biti na srpskom jeziku da bi uređaj ispravno prikazivao naše karaktere u titlovima? Ja svuda držim meni na engleskom jer mi je na srpskom rogobatan i skoro pa nerazumljiv, a ne bih da izgubim podršku za naša slova u titlovima.

Navratiću ovih dana da pogledam kako uređaj radi uživo :)

Pročitao sam temu od početka jer sam se zainteresovao za ovaj uređaj.

@markot83
Da li stavio novu verziju firmware-a u uređaj, pošto je problem koji prijavljuješ rešen još pre nekoliko verzija?

@velko
Da li meni mora biti na srpskom jeziku da bi uređaj ispravno prikazivao naše karaktere u titlovima? Ja svuda držim meni na engleskom jer mi je na srpskom rogobatan i skoro pa nerazumljiv, a ne bih da izgubim podršku za naša slova u titlovima.

Navratiću ovih dana da pogledam kako uređaj radi uživo :)

Nisam stavljao ni jednu verziju FW vec radi sa onom koju je imao kad je kupljen(kraj aprila). Prodavac (tehnomanija) mi je rekao da ima instaliranu poslednju verziju FW. Posto sam video da rade nasa slova zakljucio sam da je prodavac rekao istinu (prethodne verzije FW nisu podrzavale nasa slova - procitao u svetu kompjutera). Na zvanicnom sajtu www.iamm.rs ima da se skine verzija FW .55 . Ako je resenje problema da skinem neki novi FW voleo bih da mi kazete koji i gde (posto sam video da postoje novije verzije u odnosu na ovu sa zvanicnog sajta) .

Sto se tice tvog pitanja Falcon, u mom slucaju nasa slova rade samo kad je ukljucen srpski meni (i ja vise volim da drzim ukljucen engleski, al sta da se radi).
A sto se tice uredjaja mislim da vredi svaku datu paru.

Da li je neko probao Firmware 1.59 i da li podrzava srpska slova?

Re...

Da li je neko probao Firmware 1.59 i da li podrzava srpska slova?

Igoru sam odgovorio kroz PP, ali da i drugi znaju...

FW 0.59 je zamenjen 19.05 sa verzijom 0.61....

Nasa slova se ispravno prikazuju, naravno kao OSD jezik MORA biti selektovan SRPSKI, inace cete umesto nasih slova ščćžđ, dobijati razne karaktere...

Jedino sto jos nije odradjeno u vezi prevoda je:

> traka/pozadina iza slova...
> mogucnost promene fonta....

FW 0.61 je malo stabilniji, i ispravno radi mrezno deljenje sa Win7...

Nego, imam ja pitanje....

A gde nam je Veljko?

Vise mu nismo interesantni? A gde je briga za korisnike? A podrska? :-devil-:

Pod stare dane sam poceo da ucim ruski i poljski ne bih li bio u toku sa novinama oko ntr83....

Da ne kazem kako je sadrzaj sajta iamm.rs ostao isti jos od januara meseca!!!

meni se isprva jako svidela cela prica oko ovog uredjaja, ali sto vise vremena prolazi, cini mi se da cu pre dati pare za popcorn, nego za iamm ..

naime, cena koja je ovde najavljivana je trebala da bude 'znacajno ispod 200E', a uredjaj je trebao da bude spreman .. ispostavilo se da na uredjaju treba jos dosta posla da se odradi ne bi li radio 'sve kako treba' (ventilator, softver ... ), a cena je ipak samo malo ispod 200E, tako da ovo po meni ostaje dobar izbor za ljude kojima je snimanje neophodno, inace uredjaj nije toliki hit u odnosu na cenu .

Ima li bitnije razlike izmedju popcorn-a i iamm-a osim tog snimanja?

Nazad
Vrh Dno