Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

a port forwarding? kako to namestitit? koji port treba otvoriti ....
Ovaj pdf ti je iz nekog vlikog upustva na engleskom, gde to moze da se skine?

ntr 83 to radi sam, nema opcije podesavanja porta....

pdf, je skinut na raznim forumima, a trebalo je da bude deo glavnog uputstva....

samo niko da objedini u jedno...

ima i deo koji obradjuje namestanje NFS servera...

Prilozi

• Manual_NFS_server.pdf
    625.9 KB · Pregleda: 209
FW 0.56 izmene/nove funkcije

po pisanju na forumima, novi FW bi trebalo da:

-A change lead. torrent client to Transmission torrent client
-Web interface for the new BT client
-Correction algorithm off the DO (drive busy)
-Newer versions of Samba
-Fix playback of AVCHD

............ pojavila se i testirana je 0.56 beta, i evo rezultata...

AFTER THE INSTALLATION IS NECESSARY TO Format HDD in PLAYER. :-devil-:

Release on the official site tech support - after full testing and make edits.

Changes:
1) The new version of Samba (3.4.1)
2) item has been added to the settings in what condition is found after the inclusion in the network (on / off)
3) Built-torrent - instead of ctorrent now transmission
4) Added web-based interface built-in torrent client
5) Step manual tuning channels for DVB-T changed to 0.05MGHz
6) Fixed the shutdown procedure (now not get out the word "drive busy")

... the rest are listed after release

Among the shortcomings:
1) Part of the menu only in English (settings torrent)
2) Samba - from a panel to go to the View menu to player became visible on the network
3) EPG - still yet to do (does anyone know what code page is there??)
4) External drive DVD: data disks are not recognized (DVD-Video when it played correctly)
5) While not very clear as setting Web-interface transmission consistent with the settings made from OSD

... za sada ostaje da cekamo, i vidimo kakva ce srpska verzija biti....

Poslednja izmena:
Alternativno hlađenje procesora

... preuzeto sa drugih foruma....

slike su kao što možete videti od modela NTR81, ali u pitanju je isti hardware...

ne znam za detalje, koji tip heatsinka ... itd.... jer ni tamo nije navedeno...

uglavnom... slede slike...

možda se nekom razvije ideja...

1. nakon skidanja poklopca, vidi se štampana ploča, koja je face down

30tl45j.jpg

2. ovo je slika same ploče, face up

154zwwx.jpg

3. prethodno je skinut tuner.... jer inače ometa postavljanje heatsinka

17xu0p.jpg

4. sa procesora je skinut stari hladnjak....

2v0iec1.jpg

5. stavljen novi heatsink.... (u gornjem desnom uglu se vidi ponovno montiran tuner)

5u0n0w.jpg

6. vraćeno sve na mesto.... vidi se maska nosača HDD... i cooler u radu...

30njk89.jpg

time se anulira mala zujalica.... :banana:

pitanje je kolika je sada buka?

... no, pitanje je...

koliko je ovo isplativo?

nastavak..

... zaboravio sam da ubacim još dve slike....

1. poređenje starog (u gornjem levom uglu) i novog heatsinka...

v4xkpf.jpg

2. upotrebljeni cooler

4kkakm.jpg

....

toliko za sada :type:

Ljudi, javlja mi se jedan problem....

Juce je Iamm bes problema bio vidjan od svih racunara u mrezi, a od jutros ga niko ne vidi.... naravno on vidi sve redom... o cemu se tu radi> nista nisam menjao....

Juce je Iamm bes problema bio vidjan od svih racunara u mrezi, a od jutros ga niko ne vidi.... naravno on vidi sve redom... o cemu se tu radi> nista nisam menjao....

proveri da li ruter vidi MAC adressu....

proveri da li imas DHCP ili STATIC dodeljivanje IP adresa....

ili ga je firewall blokirao...

sve u svemu, probas da cackas malo po mrezi...

ok, cackao i iscackao....

Hvala.... ali se opet vrcam na pitanje, kako povezati njega i IPTV, a da se dobiju sve mogucnosti? jel probao neko?

Hvala.... ali se opet vrcam na pitanje, kako povezati njega i IPTV, a da se dobiju sve mogucnosti? jel probao neko?

ako mislis na snimanje sadrzaja sa IPTV, onda ili preko video ili scart prikljucaka....

sada nemam kod sebe ni jedan STB, ali bi trebalo da ima sledece izlaze...

243jh8h.jpg

zavisi kakav kabli imas.... sa STB ide kabl koji se grana obicno na tri kabla, zuti (video) beli i crveni ( audio).

e sad dolazi na red kvalitet signala.....

ja kod sebe imam preko scarta spojen dreambox....

iako dreambox emituje u 16:9, ntr83 ga snima u 16:9 pan & scan.... i uvek dobijem sa bocnih strana dva debela pojasa koji mi redukuju sliku... :wall:

zato sam morao da podesim izlaz sa ntr u 4:3 pan&scan

i to me nervira... :crash:

a uz to NTR sa analognih ulaza snima u MPEG2.... i malo kvari kvalitet slike....

Nadam se da Veljko i dalje prati ovaj thread, i da pravi spisak potencijalnih izmena za sledece FW?

Poslednja izmena:
ako mislis na snimanje sadrzaja sa IPTV, onda ili preko video ili scart prikljucaka....

sada nemam kod sebe ni jedan STB, ali bi trebalo da ima sledece izlaze...

243jh8h.jpg

zavisi kakav kabli imas.... sa STB ide kabl koji se grana obicno na tri kabla, zuti (video) beli i crveni ( audio).

e sad dolazi na red kvalitet signala.....

ja kod sebe imam preko scarta spojen dreambox....

iako dreambox emituje u 16:9, ntr83 ga snima u 16:9 pan & scan.... i uvek dobijem sa bocnih strana dva debela pojasa koji mi redukuju sliku... :wall:

zato sam morao da podesim izlaz sa ntr u 4:3 pan&scan

i to me nervira... :crash:

a uz to NTR sa analognih ulaza snima u MPEG2.... i malo kvari kvalitet slike....

Nadam se da Veljko i dalje prati ovaj thread, i da pravi spisak potencijalnih izmena za sledece FW?

da, da, to sam i ja mislio, ali preko scart-a i videa ne mogu da dobijem i EPG? nego samo obicno snimanje? pomislio sma da ovaj RF out moze da pomogne? i nastaje problem sa tonom, kkao ga poslati i do TV-a i do pojacala?

Jos jedno pitanje....

jels e nekome desava jos da na malom displeju na NTR81, imam samo power indikaciju i nista vise... kako da dobijem nesto drugo? info ili sl.?

da, da, to sam i ja mislio, ali preko scart-a i videa ne mogu da dobijem i EPG? nego samo obicno snimanje? pomislio sma da ovaj RF out moze da pomogne? i nastaje problem sa tonom, kkao ga poslati i do TV-a i do pojacala?

EPG moze samo da se obradi iz DVB- T signala, iz analognog NE.
Audio ka pojacalu, vec sam ti napisao, beli i crveni deo kabla koji ide sa STB....

jels e nekome desava jos da na malom displeju na NTR81, imam samo power indikaciju i nista vise... kako da dobijem nesto drugo? info ili sl.?

da ti nije u podesavanjima selektovano za LCD, power off?

EPG moze samo da se obradi iz DVB- T signala, iz analognog NE.
Audio ka pojacalu, vec sam ti napisao, beli i crveni deo kabla koji ide sa STB....

da ti nije u podesavanjima selektovano za LCD, power off?

Ne, ne, imam na njemu samo Power , radi, ali nista drugo se ne pojavljuje na njemu?

a sto se tice zvuka sa IPTV-a, skapirao sam to, ali onda nemam zvuk na TV-u... heheheheh, jedino da nabavim dva razdelnika...

FW 0.56 je stigao

Kao što naslov kaže, FW 0.56 je stigao...

... doduše za sada samo češka verzija za NTR82, ali će verovatno ovih dana biti i za NTR83.

Ali čisto da vidite o čemu je reč...

http://www.umax.cz/download/drivers/DH/NTR82_Firmware.Ver.56.zip

- Fixed problem with signal quality TV tuner for some frequencies
- Fixed Czech recorded in the name of the program
- Fixed problem when browsing stations by pressing pressures. "OK" "OK"
- Fixed problem when switching ... message "Disk is busy"
- Added option in the menu Bittorrent
- Administration Bittorent client via WebBrowser ( http://IPadresa )

Note: Another version of the firmware will be released in early April with the other corrections

Znači ono o čemu sam već pisao je delimično popravljeno....

Očekujemo da vidimo i srpsku verziju....

Kao što naslov kaže, FW 0.56 je stigao...

... doduše za sada samo češka verzija za NTR82, ali će verovatno ovih dana biti i za NTR83.

Ali čisto da vidite o čemu je reč...

http://www.umax.cz/download/drivers/DH/NTR82_Firmware.Ver.56.zip

- Fixed problem with signal quality TV tuner for some frequencies
- Fixed Czech recorded in the name of the program
- Fixed problem when browsing stations by pressing pressures. "OK" "OK"
- Fixed problem when switching ... message "Disk is busy"
- Added option in the menu Bittorrent
- Administration Bittorent client via WebBrowser ( http://IPadresa )

Note: Another version of the firmware will be released in early April with the other corrections

Znači ono o čemu sam već pisao je delimično popravljeno....

Očekujemo da vidimo i srpsku verziju....

Po pisanju na drugim forumima, izgleda da ima dosta problema sa FW 0.56...
Najbitniji se manifestuje u padu brzine transfera velikih fajlova kroz mrezu... :wall:

Mozda i nece skoro srpska verzija ?

^
ko tebi drma kavez? i sto se dopisujes sam sa sobom?

Тај 1.56 за 82-ку је исто што и 1.56 за 83-ку и наравно има српски у изборнику,није ми јасно зашто чекате на фирмвер када он већ постоји?Ускоро ће и 1.57,рекоше у првом делу априла,тај ће да исправи баг са трансфером великих фајлова мада га ја нисам приметио.

velko rasprodao ceo kontigent pa sada više nema interes da se javlja :-devil-:

ljudi, mnogo glup problem....

jel to do uradjaja ili je do mog racunara, ali na svakih nekoliko dana, Novatron prestane da vidi sherovane foldere, pa mu se to vrati fabrickim resetom? od sinoc vise ne mogu da ga nateram da ih vidi, vidi racunare, ali ne i foldere.... dok njega vide svi bez problema

Velko je bio na poslovnom putu i nije stigao da se javi. :) Cim se malo priviknem na vremensku razliku javljam se...

Pozdrav.

i dalje imam isti problem

Iamm 81 vidi racunare u mrezi, njega vide racunari i moze da mu se pristupi.... ali ne vidi sherovane foldere.... o cemu se radi?

Pogledaj usere na racunaru, ukoliko si na xp-u prebaci se na simple file sharing.

Usput, firmware 57 ce biti sledece nedelje postavljen na iamm.rs, mozda ce resiti problem sa sherovanjem posto je doslo do nekih izmena ispod haube.

Pogledaj usere na racunaru, ukoliko si na xp-u prebaci se na simple file sharing.

Usput, firmware 57 ce biti sledece nedelje postavljen na iamm.rs, mozda ce resiti problem sa sherovanjem posto je doslo do nekih izmena ispod haube.

evo dodje i ta sledeca nedelja, i nista? nema novog firmware-a a ja i dalje imam probelma sa sherovanjem, ajde pomagajte, pogurajte?

evo dodje i ta sledeca nedelja, i nista? nema novog firmware-a a ja i dalje imam probelma sa sherovanjem, ajde pomagajte, pogurajte?

Sacekacemo mi izgleda sledecu nedelju... Nigde jos nema FW 0.57, niti se prica o njemu... cak ni kod rusa...
.
.
.
.

Ispravka, pise se o FW 0.57... evo kod francuza.....

http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?f=1182&t=29923873&start=225

jedino sto oni citiraju NAS, odnosno ovaj topic..... LOL

pogledajte http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?f=1182&t=29923873&start=225#p173670878

i onda kazu da mi nismo za evropu.... i ne trebaju nam....

Poslednja izmena:
Sto se tice firmware-a, verzija 57 se kuva polako i sigurno, nadam se da ce uskoro biti spremna za dl.

Inace za nekih desetak dana bi trebalo da se pojavi Novatron i na trzistu Bosne i Bugarske.

Nazad
Vrh Dno