Šta je novo?

Nothing Phone One(1)

Brzi od metka,jaci od lokomotive...
(Posle zadnjeg apdejta je brzi od snap 8 gen 2).
Gluposti obicne.Klasican prehajpovan midrange koji radi u skladu sa specifikacijama.

Vidi da ti kamera ne bude downgrade sa Pixela.

Znam da ce biti sigurno, ali ekran 120hz, brzina rada telefona, izrada kontam da je sve ostalo na strani NP. Znam da ovaj PXL ima kameru u rangu 5 i 6a ali sta je tu je ne mere jare i pare. Kontam da ce ispeglati softwerski jer je senzor u rangu 5xpro, gcam ce stavimo pa vidimo. Na Poco f2 pro gcam je cinio cuda i ako nije imao OIS.

Ja bih menjao 4a za ovaj bez problema. 😁

Jel ima smila sa je kopija One Plusa dok je imao Oxygen...posto je deo grupacije koji je radila u OnePlus-u osnovala ovu kompaniju...

Pa to je ono sto me privlaci kod telefona da radi, imao sam OP3,6, 8 pro i svi su radili kao besni bez zadrske i trzaja, jeste kamera average al ***.

I ja sam imao OnePlus i ne sumnjam ni malo u rad NP1. Sumnjam samo u taj green tint koji ljudi masovno imaju, prašinu koja ulazi i vidi se(ja bih lično poludeo od toga) i takvih stvari. To su dečije bolesti koje ipak nisam očekivao od jednog iskusnog CO-a. Ali ako ti to ne smeta, samo napred. Bio bi idealan da je malo manji. A i svi će da te pitaju a šta je to 😁

Ma za pitanja sam navikao imao sam Xiaomi kad niko nije znao ni kako se izgovara a ne da postoji Redmi 3, osim par ljudi ovde i Kida naravno :). OP isto tako nemaju ljudi pojma da postoji uopste. Nekako se nadam i koliko sam citao India je imala problematicne displeje, a prasina valda nisam te srece :D.

Poslednja izmena od urednika:
Uzeo ništa telefon protekli vikend. Skroz zanimljiv uređaj. Iako se nesumnjivo ističe, opet je nekako sve drugo čisti minimalizam. Build odličan, nekako sve na mjestu.
Neki pros za ovih par dana korištenja: ravan ekran, super responzivan i ništa ne štuca na 120hz (kao što je npr štucalo na xiaomi 12x), zvuk odličan, android glat (ko voli), ništa ne trza haptics odličan.
Cons za sada prevodi ispod prosječan SoT. Mislim da generalno nešto nije u redu sa standby potrošnjom baterije. Doduše nisam radio factory reset nakon update-a na A13 pa ću probati da vidim da li to pomaže. Kamera je isto možda ispod nekog mog očekivanja. Nisam zahtjevan korisnik, uzgred. Ne vidim čak da ima neke razlike ni između gcam modula naspram stock opcije. Fotografije nisu uopšte loše, da se razumijemo. Ali valjda sam imao veća očekivanja.
Ah da.. brightness ekrana je isto ispod nekih očekivanja. Na suncu je na granici upotrebljivosti. Ne znam je li ima neku restrikciju na maksimalno osvjetljenje ili možda nešto dodatno treba upaliti u developer opcijama. U svakom slučaju, čisti prosjek.
Nakon ovih par dana, mislim da uređaj itekako vrijedi cijene od oko 400 eura i ako uspijem nekako da ispravim bateriju na makar 5 sati SoT-a, telefon bi mogao ostati dugo u vlasništvu.

@Saleo koji ti je scenario korišćenja telefona?
Ja se razmišljam da pazarim NP1 a prilično sam nezahtevan korisnik (browsing, youtube, pomalo twitter i nešto razgovora, igrice ne igram i društvene mreže ne koristim, pola-pola wifi i mobile internet). Ne verujem da ću imati zamerki na bateriju sa tim korišćenjem ali sa druge strane alergičan sam da vučem punjače sa sobom i 5 sati sot-a mi je minimum prihvatljivosti.

@Saleo koji ti je scenario korišćenja telefona?
Ja se razmišljam da pazarim NP1 a prilično sam nezahtevan korisnik (browsing, youtube, pomalo twitter i nešto razgovora, igrice ne igram i društvene mreže ne koristim, pola-pola wifi i mobile internet). Ne verujem da ću imati zamerki na bateriju sa tim korišćenjem ali sa druge strane alergičan sam da vučem punjače sa sobom i 5 sati sot-a mi je minimum prihvatljivosti.
Upravo si opisao moj dan sa telefonom 😀 ne koristim društvene mreže osim twitter za fantazi. Sve ostalo je isto. Istraživao sam malo danas i izgleda da je u pitanju standby režim mreže. Mobile network u battery usage-u je uvjerljivo na prvom mjestu. To mi se ranije nikada nije dešavalo na drugim uređajima. U developer opcijama ima stavka koja uvijek drži upaljenu 4G potrošnju (mobile data always active). To sam izgasio i čini mi se da se odmah poboljšalo stanje. Ako je ovo rješenje, onda je slučaj zaključen. Mogao bih to znati već sutra kada skinem telefon sa punjača. Uzgred, ako neko zna nešto više na ovu temu ili ima neki savjet, bilo bi lijepo čuti.

Ono što sam isto primijetio kada se upali refresh rate da pokazuje non stop je da u slučaju kada je podešen na high (a postavio sam ga tako za stalno), jako čudno spušta na manji, nije konzistentan. Koliko kontan, trebao bi da varijabilno spušta u odnosu na ono što se dešava na ekranu. Kada slika stoji, on i dalje drzi 120, pa onda u nekom trenutku kao pokušava da spusti na 60 pa se brzo sam od sebe vrati na 120, pa onda na 90 i tako u krugu, a slika stoji i ništa ne radim bukvalno. Moguće da i to igra ulogu u samoj potrošnji

Ja prodajem mog Pixela pa se nadam da cu se prikljuciti temi uskoro, na papiru se cini ok.

Ja prodajem mog Pixela pa se nadam da cu se prikljuciti temi uskoro, na papiru se cini ok.
Vjerujem da bi ti iskustvo moglo biti slično
Btw face unlock je presmiješan. Kao neko ko je prešao sa xiaomi telefona, ovo na ništa fonu je kao gimmick u odnosu na prosječan xiaomi. Ako ništa, prednja kamera je, makar meni, legla baš fino pozicijom na kojoj se nalazi. Skoro je i ne primjetim.
Čitač otiska prsta na A13 radi jako dobro.

Poslednja izmena:
Nije to lose, je li koriscen wifi ili mobile data?

Za ovih par dana što se družimo nula bitnih zamerki sa moje strane. Odzivnost i performanse, kamera, čitač prsta, zvučnici su takođe sasvim ok za mobilni, vanilla android koji radi kao podmazan i da ne nabrajam dalje.. Baterija na mobile data je prosečna a na wifi skroz korektna.
Sve u svemu za 390 evra vrlo sam zadovoljan, a kao plus tu je i solidan broj custom romova na xda, jer dok god sam ovako zadovoljan nema nikakve potrebe za njima ali lepo je imati tu opciju i ne zavisiti od proizvođačevog softvera.

Ekipa, neko zna kako da isključim ovaj Emergency koji je po defaulty uključen na telefonu? Bukvalno mi ne da da nazovem policiju, uključi se pri svakom pozivu i nedozvolja da poziv prođe.

Ekipa u zadnjih par sedmica telefon mi crashuje dosta često. Mislim da je nešto vezano za memoriju, ali nisam siguran šta je tačno. Telefon je na A13, 1.5.4 verziji softwarea. Nisam ga factory resetovao. Da li se slično dešavalo nekome?

Hehe, slabo nas ima. Kod mene ok, nije se desilo tako nešto otkad ga koristim, aktuelna verzija sofvera.
Skrinšotuj crash poruku i okači ovde možda pomogne, ali sumnjam, verovatno ćeš trebati odraditi fabrički reset da bi bio načisto.
Fazon što kada se to desi, ne mogu ništa da uradim. Telefon se zamrzne, stoji tako 4-5 sekundi, onda izađe neka lista kao u nekadašnjem DOS-u i restartuje se sam od sebe. Juče je to uradio nekih 4-5 puta iz čista mira. Mislio sam da je neka aplikacija uzročnik (nisam i dalje siguran), ali mi više izgleda kao da nešto nije dobro optimizovano u pozadini. Ne dešava se svaki dan, tako da je teško skontati patern događaja.

Instalirao juče. Baš me zanima hoće li riješiti problem sa povremenim freezom i restartom.
Face unlock radi bolje, ali ne idealno.

Vrh Dno