g0ks1
Poznat
- Učlanjen(a)
- 16.12.2022
- Poena
- 45
Pa nije ti ni taj pixel 6a 'sigurnija' kupovina.
Haha, istina. Mislim da sam mesec dana internet iscrpio i o jednom i o drugom i ozračio se iskustvima, bukvalno. Istina, kolektiv kada se oglasi povodom nekih negativnih stavki ume to da bude prenaglašeno, ali je u slučaju 6a delovalo kao mnogo manje zlo. 😁
I u slučaju 6a je bila primetna "kriva iskustava" naročito povodom famoznog Tensora, njegovog Samsung porekla i grejanja, ali sam izvukao zaključak da su u pitanju nesavršenosti koje jesu adresirane vremenom u primetnoj meri.
I da kucnem u drvo, nemam problema sa njim, s tim da jesam podelio na Pixel 6 temi iskustva na temu pojedinih neujednačenosti u potrošnji baterije i zagrevanja prilikom punjenja, no ništa nije intezivno kako je prevashodno, uglavnom po pojavljivanju telefona bilo, barem sudeći po iskustvima.
Ali rekoh, za Nothing Phone nisam mogao da iznesem konkretan zaključak u vezi ekrana, da li je kompletno adresiran problem kako kažu u novim turama, da li je i dalje stvar lutrije sa ekranom, ili je generalno u pitanju ekran slabije pouzdanosti koji sa sobom nosi nedoslednosti ili rizik od istih.
Zato podelih moj zaključak, koji će nekome možda koristiti, ali bih se ogradio.
Problematični ekrani, najviše problem zelene tinte, su mnogo više bili prisutni na indijskom tržištu, ali nije falilo ni primedbi od korisnika iz Evrope.
Pouzdanije ture telefona kažu da su proizvodnja od 09/2022 ka dalje, pre toga proizveden telefon = šansa za lošiji ekran.
Međutim, i dalje provejava diskusija o ekranu, manje intezivno, jedni kažu da postoji blaga neuniformnost koju pripisuju prirodnoj nesavršenosti oled ekrana pa kažu da je to gledanje u crevca, dok drugi pak izričito naglašavaju da je posredi manje kvalitetan Visionox panel i da takve nedoslednosti nema kod recimo Samsungovih.
Sad koja je trenutna istina, ne znam, stoga se i udaljih od ideje kupovine iako opet, telefon stvarno ovako na dojam deluje užasno privlačno, barem meni.