Šta je novo?

Nothing Phone One(1)

Meni je ova priča sa ovim telefonom ista kao kad se najavljivao Essential PH-1, isto se tako podigao hajp, kao nešto novo a ponajviše ispotencirali dizajnersko rešenje u vidu upotrebe keramike i titanijuma, očekivali da će da napravi neki boom, pa se do PH-2 nije ni stiglo...

Ovaj telefon baš pokazuje da su telefoni u principu dostigli svoj zenit u ovoj formi pa da bi ponudio nešto novo i drugačije izvedeš neku levu ideju koja do tada nije viđena a suštinski je nepotrebna.

Meni lično, u poređenju sa ovim Fairphone 4 nudi mnogo bolji koncept nečega malo drugačijeg, praktičnijeg, naklonjenijeg i korisnijeg kupcu.

I nešto mislim da dok god neko ne zaigra na kartu pravog modularnog telefona, uglavnom ćemo gledati ovakve uglavnom dizajnerske eksperimente.

Kaže Indus što testira da je jedan od fluidnijih uređaja.

Prilozi

• 6A4FC35A-577D-40C9-ACEA-2EA9390A6C2F.jpeg
    6A4FC35A-577D-40C9-ACEA-2EA9390A6C2F.jpeg
    83.9 KB · Pregleda: 75
Oni nisu umeli obične slušalice da naprave kako treba, što ih nije sprečilo da na talasu potplaćenog hajpa formiraju 3X višu cenu od realne.
I sad treba da im verujemo da je kamera vrhunska, da telefon kida itd.

Ali dobro, možda bude i ok telefon, ako su se opametili malo u međuvremenu.

Rođaci zaboravili da ubace adapter za punjenje u kutiju…

Ovaj telefon bi i bio vredan hajpa da mu je cena 259-299$. 😂 😂 😂
Ovo mu dođe kao neki A52s+ 😂

Dolazi bez punjaca, ovako izgleda pakovanje.

1657647401849.png

Poslednja izmena:
Trend za Samsung, apple… Pogledaj malo rang ‘ničega’, neki i sluške ubacuju…
verovatno, kog kvaliteta?
u kući imam gomilu punjača od raznoraznih uređaja a telefone punimo na bežičnom punjaču
ali ovo je tema za ovaj tf a ne za punjače...

Pa ti si krenuo da braniš ‘plati više, dobiješ manje’, jer jelte kući imaš stari punjač od Galaxy S2 ili šta god. Kada je aparat težak prosek kao ovaj, treba se ugledati na početke šaomija, a ne pratiti trend Apple i Samsung ekipe.

Pa ti si krenuo da braniš ‘plati više, dobiješ manje’, jer jelte kući imaš stari punjač od Galaxy S2 ili šta god. Kada je aparat težak prosek kao ovaj, treba se ugledati na početke šaomija, a ne pratiti trend Apple i Samsung ekipe.
koliko vidim glavni nedostatak ovog telefona je što nisu stavili punjač?
da li će biti prosek ili ne videće se tek posle nekog ozbiljnijeg testiranja

Crni model mi je kul...kao sto su rekli, skoro 2x vise kosta savijeni amoled ekran, kako bi dobili jednake okvire oko ekrana...zato je i cena visa...da su izabrali klasican amoled, cena bi verovatno bila 50-100$ manja.
SD778+ je cini mi se, skroz ok i sasvim dovoljan za veliku vecinu korisnika....kamere su takodje ok, videcemo kako ce se ponasati sa night modom...voleo bih da je manji, tipa oko 6"...ali dobro...6.55" je postalo neki prosek.
Koliko vidim, android je skoro stock i kao sto kazu, koncetrisali su se na ispravljane bagova i izvlacenje max performansi, a manje na ubacivanje nekih novih stvari, tako da bi trebalo da radi dobro. :)
Svakako, kul telefon, ali ja cu ipak uzeti 13mini u nekom trenutku, ne mogu vise ove cigle od 6.5" :D

Telefon nije loš nego je jednostavno precenjen i prehajpovan. Mada, očigledno im je to cilj, da se na taj način probiju (jer sve je danas marketing) i zauzmu taj neki mikro deo tržišta.
Kada su već u tom niche fazonu, mogli su bar oko dizajna više da se potrude, jer ovaj telefon liči na svetleći iPhone fan koncept ali sa Android OS-om.

Radije bih uzeo Ništa nego Motorolu. Makar zbog lepšeg dizajna i veće baterije. 144hz mi je totalno nepotrebno, samo će više da crpi ionako siromašnu bateriju.

Nazad
Vrh Dno