Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

E pa meni "skroz kul fon" nije dovoljno. Kao i mnogima.

sjajne su slike, nego reci nam kako živiš sa svakodnevnim resetovanjem i bagovima i sporim browserom i tek trećom verzijom Angry Birdsa :D

Nemam nikakvih problema sa telefonom, koristim operu kao browser i lepo radi, bagove neke nisam primetio osim sto kamera ponekad nece da se upali, sto se tice resetovanja, ni sa tim nisam imao problema, do sada mi se to nije desavalo, a najvise me odusevljava baterija, koja dva dana izgura bez problema. One x sa druge strane, ne moze jedan dan da mi izgura, poceo je da me smara sa svakodnevnim updateovima za kojekakve aplikacije, takodje ima jako tih zvucnik, i kada mi je u dzepu, nekada ga uopste ne cujem da zvoni, uz to i vibracija mu je slaba, na nokiji je zvucnik glasan do bola, nema sanse da ne cujem kad zvoni, a i vibrira zestoko, kvalitet veze je odlican, sve u svemu odlicna je sto se tih stvari tice kao i svaka nokija koju sam posedovao ranijih godina. Sam telefon lezi lepo u ruci, i osecaj je sjajan, one x sa druge strane ne mogu da drzim u ruci, i stalno tripujem da ce mi ispasti dok ga koristim. Ekran na nokiji je losiji nego na one x-u, medjutim ne toliko koliko bi se moglo reci na osnovu specifikacija, ne primecujem neku ogromnu razliku u odnosu na htc one x. Takodje mnogi kritikuju tastaturu, meni odgovara i bez problema kucam poruke, sto na one x-u ne mogu ni posle 8 meseci koriscenja, verovatno zato sto je ekran veci nego na nokiji, i jednom rukom je jako tesko kucati poruke. Ono sto sada mogu reci je da mi ova nokija savrseno radi posao kao telefon, dobrih je dimenzija i u paketu sa ovako dobrom kamerom, ne mogu pozeleti nista vise od telefona. One x mi sada deluje kao nefuncionalan telefon jer ne nudi nista vise od malo fluidnijeg rada i malo veceg ekrana, tako da planiram da ga udomim za neki tablet i onda imam sve sto mi treba.

ma baci to zar ne znaš da je to Symbian i da ti je telefon mrtav :D

teleeeeeeep :D

Zato što je živ vidim Nokia beleži milijarde profita, a i za symbian se pišu aplikacije... Ne treba svima dumbphone na touch sa dobrom kamerom... Ovo je Benchmark, zaboravio si.

Isto sam pisao o one x da je tih na zvučniku u toku razgovora i da propustim zvono iako nije bučno, dosta je tiši od S3 ili 808PV. HTC i dobra kamera stvarno ne ide u jedoj rečenici (pogotovo na one x jer se grebe sočivo čim se spusti na sto, traljavo su to odradili), ali zvuk na sluškama na one x je vrh vrhova.
Iso koristim Operu za surf na 808PV, lepo radi, nije loš ni UC browser. Fabrički koristim za stranice sa flashom.

ma baci to zar ne znaš da je to Symbian i da ti je telefon mrtav :D

teleeeeeeep :D

Symbian jeste mrtav, liku treba 6233 ne one x, ćao.

PS. gledam na AAS 808 da otvori verge sa nokia brauserom treba više od 2 minuta... toliko o tome. Operu i operu mini neću komentarisati, mislim da je svaki komentar pogotovo na mini suvišan.

Poslednja izmena:
dobro, fabrički browser nikad nije bio merilo performansi... a i sta si očekivao od jednojezgarca?

činjenica je da on brzo ulazi u imenik, brzo lista propuštene pozive i tu se priča o smartfonu završava koliko vidim... :/

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ne ne znam... gle, igrom slučaja koristim android? i ti to znaš.

uporedi operu mini i fabrički android na 2g internetu. da. zato ga ne koristim. znam šta je. msm bezobrazan si što se ovako obraćaš.

Poslednja izmena:
Ja mislim da si ti prvi, ako ne i jedini koji koristis internet na 2G... Vidim da si iz BG-a, jel zivis u nekom naselju da nemas 3G signal, pa koristis operu mini? Cisto pitam, ne radi omalovazavanja, nego sto ja ne znam kako mozes da surfujes na 2G... Mozda na tvoj havajcu ne radi kako treba stock, nije dobra optimizacija, sto moze da bude slucaj.

Vala promenio sam sve vrste androida od 1.6 pa sve do sad 4.2.1, tek od 4.0 stock browser radi kako treba da radi... A i nisam jedini, na xda takodje pisu hvale... Chrome je dobar, ali ume nekad da se zaglupi.

chrome je dobar, ali ima traku sa tabovima i sa adresom i ne moze da sakrije statusnu liniju pa ode pola ekrana na glupost. koristim 2g internet da bi mi baterija izgurala dan. odosmo u off.

Ja mislim da ovde ima mnogo hejtera nokije. @Telep, otkud ti znas kakav meni telefon treba? Jer mislis da nisam sposoban da koristim one x pa zato hocu da ga se resim? Meni telefon ne sluzi za surfovanje, za to imam pc, potrebno mi je da proverim mejlove dok nisam kod kuce i to je sve sto se tice interneta... Po meni svako ko surfuje i pretrazuje sve i svasta preko telefona ima nekih problema u glavi, za takve stvari sluzi PC ili lap top, jedino ako nema nesto od ta dva pa i da ga razumem.

problema u glavi ima samo onaj ko drugima kaze da imaju problema u glavi.

vozim se sat vremena autobusom:
a) blejim i zevam okolo
b) surfujem internetom i naučim nešto pametno
c) slikam ljude po autobusu

Tacan odgovor je pod c) :D
Uvek mozes nesto zanimljivo da zabelezis! :d

Ja mislim da ovde ima mnogo hejtera nokije. @Telep, otkud ti znas kakav meni telefon treba? Jer mislis da nisam sposoban da koristim one x pa zato hocu da ga se resim? Meni telefon ne sluzi za surfovanje, za to imam pc, potrebno mi je da proverim mejlove dok nisam kod kuce i to je sve sto se tice interneta... Po meni svako ko surfuje i pretrazuje sve i svasta preko telefona ima nekih problema u glavi, za takve stvari sluzi PC ili lap top, jedino ako nema nesto od ta dva pa i da ga razumem.

Pa eto lepo si odgovorio, tako znam.

Po meni svako ko surfuje i pretrazuje sve i svasta preko telefona ima nekih problema u glavi

A na cemu se zasniva pojam smartphone? Mislim jel vidis ti kakve pare se zgrcu na smartphone-ovima i tabletima, a ti pricas gluposti, realno.

Aj sad da stanemo, nsx je poceo, pa ce doci da kukumace kako im trujemo temu iako on pocne prvi.

Pare se zgrću na forsiranju pametnih telefona i predstavljanju istih kao boljih od običnih. Kupuju se uglavnom jer su lepi predmeti i predstavljaju statusni simbol što luksuznije izgledaju. Ni 5% svih kupaca zna šta sve mogu sa svojim telefonom.

eee ne znaš ti da telep 3 puta brže i lakše surfuje na telefonu nego na PCu (muka mi da tražim sad post) :D

ed_hunter ja ne znam dal neko ima flat tarifu na telefonu što se 2G/3G tiče a Opera Mini sigurno vuče daleko najmanje podataka od svih browsera...ima na AAS poređenje :)

pa da... 30-ak mb mesečno meni pojede opera mini. običan browser bi za to utrošio 300mb

e ima istine u surfovanju sa telefona, meni je stvarno ponekad lakše da čitam vikipediju ili forum iz kreveta ležeći, nego sa kompa. mada za to je tablet, ali ko ima fon od 5" za te radnje mu tablet ne treba.

za pasivnu upotrebu tj. čitanje i ima smisla..

eee ne znaš ti da telep 3 puta brže i lakše surfuje na telefonu nego na PCu (muka mi da tražim sad post) :D

Ne lupaj i ne izmišljaj, rekao sam da mi je praktičnije da gledam forum preko tapatalk. Meni i jeste lakše. Kada već pišeš piši kako je bilo.

Uostalom, uživaj u pv808, i mani se mene, vidiš da sam se isključio iz teme. Piši kakav ti je telefon posle par meseci korišćenja, što stalno moraš mene da uzimaš u usta, deluješ kao da si opsednut, nije ti to dobro, imaš telefon uživaj, niko te ne dira, piši do mile volje. Malo si dosadan, svaki drugi post ti je telep ovo, telep ono, koristi šta ti se sviđa (u ovom slučaju pv808).

Poslednja izmena:
Ne moze nikako preko telefona da bude zgodnije da citas forum ili da surfujes pored pc-a. Ako se vozis busem i hoces da citas nesto da naucis, uzmi knjigu, one za to sluze...
@RazbojNick je lepo rekao, nove smartphone telefone kupuju ljudi uglavnom da bi se folirali u drustvu, pricaju od quadcore procesorima i memoriji, a onda demonstriraju performanse telefona tako sto okace status na fejs sto moze i telefon od 50 evra... Mozda nekima te stvari znace, meni ne, jer su meni neupotrebljive i to sam tek sada shvatio. Sta ce mi quad core procesor na telefonu kad na njemu ne mogu da editujem flimove i slike kao na pc-u itd... Skoro sam pazario MHL adapter jer sam hteo neki film preko hdmi-a da pogledam na tv-u posto nemam lap top, a ni pc blizu tv-a, i posle 15 min se pregrejao telefon i ugasio... A to je recimo bila jedna od stvari zbog kojih sam i kupio taj htc...

Koji vam je, tema je 808.

Vrh Dno