Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Samo što telefon brže rotira ekran od Sams. S3, Nokia 920 i iP4... brže ulazi u imenik, poruke, dialer, hvata gps signal u Ušću (ae da vidim da drugi fon uhvati tu satelite, mislim da hvata još 920 i to je to).

^sve to mnogo brze od Androida pa malo brze i od symbiana (ili su tu negde) radi i bada 1.0-1.2, osim hvatanja gps jer wave serija ima problem sa tim.
Pa cak i Bada 2.0 u imenik/dialer brze ulazi od svih androida pa je taj os upokojen kao i Symbian. Nazalost, market danas (odavno) uglavnom prodaje os i telefone. Naravno imaju ios i Android brojne prednosti u odnosu na badu i symbian ali su market i podrska najvece prednosti.

jesu za većinu ljudi, ali 808 nikad nije pretendovala na većinu tržišta tako da to nije problem, Symbian jeste držao većinu i kad su se pojavili sistemi sa boljim marketima otišao je daleko ispod

al u kontekstu 808ce Symbian je tu kao najpodesniji OS, jer ako staviš drugi onda će taj tražiti i jači hardver veću bateriju itd. a fon već ima 160 i kusur grama..sad je Nokia najavila ovaj EOS na WPu predstaviće ga na MWC za 20ak dana baš me zanima na šta će to da liči, pretpostavljam da će imati 16-24 MP senzor uz oversampling ali samo do 5 MP i neku varijantu xenona, takođe mislim da će onda da batale proizvodnju 808ce kako ne bi sami sebi pravili konkurenciju(već ne mogu da se nabave na nekim azijskim tržištima i kažu da su lokalci dobili info od Nokie da je 808 ograničena serija)

PV tehnologija jednostavno mora da zivi a to bas i nije slucaj sa ovim novim WP telefonima, verovatno nisu hteli da sabotiraju 808. Kada bi WP8 telefoni imali istu zver od kamere kao 808 bilo bi ekstra, i WP8 market je solidno pun samo ja onaj UI nikako ne mogu da svarim.. mada sve je stvar navike ali pokusao sam nekoliko puta da se naviknem na ono ali nema sanse.

Pitanje je da li WP8 moze da podrzi takav hardver kamere,a siguran sam da ne moze zato sto i Android, koji je dosta zreliji OS, moze da podrzi senzor do 20mp. Uz to ide i dupli graficki cip koji bi zahtevao dodatna prilagodjavanja sistema, WP8 i 41mp senzor jednostavno ne idu zajedno. Bar za sada...

Pa u principu može pomoću nekog eksternog čipa(tj. tako ide i preko Symbiana samo što je 1000 puta lakše povezati ga sa OSom i napisati drajvere) ali sve to traži mnogo para, da bi istu stvar razvio na WP treba ti 300 miliona dolara dok za Symbian je dovoljno 30 čista ekonomija (lupio sam cifre ali eto čisto radi poređenja).

PV tehnologija jednostavno mora da zivi a to bas i nije slucaj sa ovim novim WP telefonima, verovatno nisu hteli da sabotiraju 808.

ma kakvi nisu elop jedva čeka da se za WP napravi nešto slično pa da 808 pošalju u istoriju...sposobni su da uzmu tržište jedino Symbianu

to ti je kao kad nekog lošeg boksera svi lupaju u ringu pa dođe kući i prebije ženu

Ovaj Topolino bas arci 808 kako je bog reko :) Odavno sam se pretplatio na njegov kanal na YT. Jeste da koristi dodatke ali i napise sta sve koristi.

Poslednja izmena:
sad je Nokia najavila ovaj EOS na WPu predstaviće ga na MWC za 20ak dana baš me zanima na šta će to da liči, pretpostavljam da će imati 16-24 MP senzor uz oversampling ali samo do 5 MP i neku varijantu xenona, takođe mislim da će onda da batale proizvodnju 808ce kako ne bi sami sebi pravili konkurenciju(već ne mogu da se nabave na nekim azijskim tržištima i kažu da su lokalci dobili info od Nokie da je 808 ograničena serija)

Nešto kao 808 telo, wp8 unutra, 38MP :-devil-:

sumnjam da će imati 38 MP(može biti samo ovaj od 41 ili 16-24 neće Carl Zeiss praviti specijalnu optiku da bi bila samo 3 MP manja) al eto da vidimo

Ovaj Topolino bas arci 808 kako je bog reko :) Odavno sam se pretplatio na njegov kanal na YT. Jeste da koristi dodatke ali i napise sta sve koristi.

ovaj Velbonov tripod i ručno pravljeni adapter nisu jeftini al dobro kad pogledaš to je manje od 100 evra na tel. koji košta preko 400 i nije toliko strašno obzirom da ti može poslužiti i za DSLR i za sve drugo

Moracu da probam slican adapter da napravim, pogotovo za macro snimanje. :)

mislim da imaš DIY na YT...a možeš i topolina da pitaš :)

sumnjam da će imati 38 MP(može biti samo ovaj od 41 ili 16-24 neće Carl Zeiss praviti specijalnu optiku da bi bila samo 3 MP manja) al eto da vidimo
Ne treba nova, može isto ovu da stavi, jer u punoj rezoluciji efektivnih 38 a u PV modu koristi 41.

Sta god da bude bolje od 808 biti nece! Ipak je to HTC.

U tekstu postoji greska nije HTC napisao "Nece vam pomoci".
Vec ****ni gizmodo jos kada je 808 najavljen kao mnogi ovde koji su ismevali 41 megapixel!
HTC je od toliko pozitivnih testova i komentara izabrao bas taj a zele da im pariraju, nema logije.
A jasno je svima sta je PV doneo u svetu mobilnih telefona.

Poslednja izmena:
HTC i najbolja kamera ne idu u jednoj recenici, mozda bude dobra za danasnje Android standarde ali nema sanse da bude kao na 808. Pa i da htc napravi nesto slicno PV Samsung i Sony ce ih oduvati svojim verzijama slicne ''najbolje'' android kamere jer imaju daleko vise iskustva u tome i imaju bolje kamera android kamere/kamera softvere i iskustvo.

Komentar pobedio:

"If i had a dollar/euro/whatever when htc announces a better camera, i could buy htc and do something about it.
Too much copying nokia lately from htc, or trying to but failing miserably."

Ja cekam sta ce HTC da najavi za 2 nedelje ALI ako nastave da failuju kao sa Desire HD, Sensation, One X... ne pise im se dobro. Hype je ogroman ali treba i da ga opravdaju!

Poslednja izmena:
sjajne su slike, nego reci nam kako živiš sa svakodnevnim resetovanjem i bagovima i sporim browserom i tek trećom verzijom Angry Birdsa :D

^ pa dobro, to je mozda i realnost na htc androidu :d ne mora da znaci da je na ostalim.

Kakav bre htc, skidali su kajmak na pocetku Android ere sa solidnim telefonima za taj period, prvu samarcinu su popili od Samsunga i Galaxy S I koji je imao bukvalno sve bolje od htc-a a sada im samarcine lupaju i Motorola, LG, Sony pa i Huawei u poslednje vreme. Ne bi bilo dobro da mnogo propadne htc, cisto zbog konkurencije, mada su im poslovni rezultati u poslednje vreme uzasni :d

Tako treba da zavrsi svako ko se bahati i ne postuje korisnike ;)

Nazad
Vrh Dno