Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Vidim bas hvalite ovaj Symbian kako "leti" i sve, a posto spominjete Nokia N8 telefon, zanima me da li i na njemu leti sve kao i na (bukvalno) duplo jacem 808 PureView modelu?
Malo OT - Kako je kamera na N8 izdrzala test vremena, tj kakva je u odnosu na razne iPhone, Galaksije, Sonije i svoju mladju Nokia bracu?
Belle ажурирање је значајно побољшало ствари.

Што се мене тиче до изласка 808ице N8 у домену камере није имао достојног наследника. Оно по чему ни један нови android/iPhone не може прићи ни мом N82, a камоли N8 ици је (не)постојање ксенонског блица који заиста чини разлику.

N8 naravno da nije brz kao 808, ipak je razlika 2 godine. Nisam video uživo poredjenje (sumnjam da je iko odavde imao priliku za to), zato klip

samo je mnogo bolje kad je sve na engleskom, ne volim da vidim naš jezik na telefonu pogotovo kad ima ovih skraćenica tipa društ. mrež.
I platu prmaš u jevrejima :D ja sirotan u dinarima :p

Belle ажурирање је значајно побољшало ствари.

Што се мене тиче до изласка 808ице N8 у домену камере није имао достојног наследника. Оно по чему ни један нови android/iPhone не може прићи ни мом N82, a камоли N8 ици је (не)постојање ксенонског блица који заиста чини разлику.
Po meni 1. mesto 808 i tu će biti dugo vremena, zatim 2. mesto dele iP5/iP4s (identična tj. ista kamera) sa N8 (koji šije iP u mraku sa xenon).
Pogledaj kameru iP5: http://forum.benchmark.rs/showthrea...efona-THREAD!!!/page144&p=3137317#post3137317

Poslednja izmena:
N8 šije IP5/4S(i sve ostale telefone osim 808) i po danu osim na automatskim podešavanjima u određenim situacijama, i to samo ako korisnik voli zasićenije(tj. nerealnije) boje koje se na N8 lako podese tako što se prebaci u Vivid. Slažem se da većina običnih korisnika voli da im slike izgledaju kao slikovnica i zato im se slike sa IPa čine boljim ali opet kažem to se lako reguliše ako neko već voli. N8 ima senzor duplo veće površine(ako ne i jače) a to mora da dođe do izražaja.

Iznad u mom odgovoru imaš link do iP5 slika. Ostavi link do N8 slika u full rezoluciji bez ikakvog edita kao ove gore da uporedimo, čisto da ne bude da pričamo napamet ni ti ni ja :)

http://t.co/D9auRIAd

808 vs N8 vs IP5, mislim da je ovo bez ikakvog edita, ne mogu ti dati te slike "kao gore" jer nemam teleport da se prebacim tamo da slikam :)

http://t.co/D9auRIAd

808 vs N8 vs IP5, mislim da je ovo bez ikakvog edita, ne mogu ti dati te slike "kao gore" jer nemam teleport da se prebacim tamo da slikam :)

Iskreno da ti kazem, ne znam kako su ove slike ovako lose ispale sa IP5, jer taj telefon pravi odlicne slike. Pogledaj ardzuna sto je ostavio slike i sad ti meni reci da ovo sto si ti okacio i sto je on okacio je isto.

ma daj bre ED pogledaj koliko suma ima na slikama sto je stavio NSX... IP5 nema takav grainy efekat... Pa moj GS2 nema, a ne IP5...

hint : slikano je predveče

Ivane meni se takve prenaglašene boje ne dopadaju, al ima ko voli ne kažem

Moraću da uporedim lično u istim uslovima. Jedno je sigurno, 808PV je najbolji.
Malo o bateriji:
scr000022.jpg

Nemam gore izmeni :smash:

^ gornja slika je tek skinut sa punjača.

Malo se stabilizovala baterija:
scr000023.jpg

E, to je baterija :D

ne, ovo je baterija :D

jeste da je nekih 20ak grama teža od fabričke ali je čak i sa njom 808 lakša od lumie, ima je neki lik sa PV kluba kaže 7 dana lagano i to dobrog korišćenja :D

traje i sa fabrickom 2 dana bez problema osim ako ti ta 2 dana nije baš dosadno :)

2 dana non stop wifi, ako nije na wifi onda 3g, autosync mail i skype, otprilike 2 sata dnevno browse- ovanja, isto toliko offline čitanja, pola sata igre, 2 sata razgovora i pedesetak do sto sms- ova. moj android jedva sastavi dan :D ako ovaj gura dva tako SVAKA čast! :)

nije mi jasna ova tvoja slika baterije... šta slušao si 45 sati muzike, išao 7 sati na net, 6 sati razgovora 3 sati kamere, i nije potrošio ni 1% baterije? šta ima mini nuklearnu elektranu u sebi?

ili ti on to daje proračun koliko može da gura? estimates? a šta nam to znači? daj actual use :) jel taj estimate daje sve to zbirno ili pojedinačno? jer ako puna baterija može 7 sati surfovanja to može i moj kinez :d

Poslednja izmena:
2 dana non stop wifi, ako nije na wifi onda 3g, autosync mail i skype, otprilike 2 sata dnevno browse- ovanja, isto toliko offline čitanja, pola sata igre, 2 sata razgovora i pedesetak do sto sms- ova. moj android jedva sastavi dan :D ako ovaj gura dva tako SVAKA čast! :)

tako teško 2 mada može sigurno da sastavi dan, a između jedva sastavi i sigurno sastavi dan je ogromna razlika jer vi što intenzivnije koristite telefone uglavnom ih stavljate svako veče na punjač :) računaj da traje 20-30% duže od nekog ekvivalentnog Androida (po veličini ekrana recimo) meni na N8 traje duže baterija nego na Xperiji Active a ekran je veći (3.5" vs 3")

pa to... sigurno traje duze, al opet svejedno mora na punjac svako vece... sa onom ultra pro baterijom terao bi dva dana :) meni u principu g300 izgura dan skoro uvek: bude tu jedno 4 sata citanja, sto online (wikipedia, frum), sto offline, jedno pola sata igrice, jedno dva sata razgovora i jedno 50-ak poruka, sto sms-ova, sto mail-ova... a sve vreme je ili na wifi ili na mobile data sa push mailom. e sad skype nije celi dan online, samo popodne. sa skajpom ne bi sastavio dan da je celi dan online, nema sanse... kapiram da bi 808 koliko god da je mucis izgurao dan, sto je opet kul.

Znaci po tvom opisu 5-6 h screen on time?
To ne da mi zvuci nemoguce vec mogu slobodno da kazem,nema teorije.

Čovek je neuništiv, iako telefon nije ni držao a kamoli koristio on sve zna o njemu
smoren.gif

Kao što piše na slici to je estimates, toliko može da se koristi npr. ili slušanja muzike samo 45h ili 6h+ samo razgovora. Meni gura 2 dana bez problema sa dosta razgovora, veoma mnogo slikanja i snimanja u koje je uključen blic (a on ako ne srkne dosta ne znam šta srkne) i povremeno preko dana surf, mail... 3 dana nisam još izvukao niti sam se trudio, jer sam sve pojačao i osvetljenje, upaljen gps, net itd. što mi je upaljeno na svakom mob. I da drži 1 dan ne bi mi bio problem uveče da dopunim, nije mi ni bio problem na S3 ili HOX.

@ChobbyNS, komentarišeš @ed_hunter-a ?

Moram da pohvalim još i mogućnost postavljanja fokusa na beskonačno ili na hiperfokalnu daljinu čime se značajno ubrzava snimanje fotografija. Pri korišćenju hiperfokalne daljine, oštro će biti sve što je na približnoj udaljenosti od 2.4 metra pa do beskonačnosti.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam od danas vlasnik crne nokie pw 808 i odusevljen sam ovim telefonom. Osecaj u ruci je fenomelan i kamera je sjajna koliko sam na brzinu mogao da primetim, ostalo jos nisam stigao da testiram. Sutra po danu cu skljocati malo pa cu okaciti neke linkove.

Nazad
Vrh Dno