Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

@ZlajoX, 920 čekam ponudu (treba biti prijateljska), ali je mana što ima baš slabiji zvuk na sluškama od 808 i ako ne može da skine prilog sa maila u fon. Zato bih 808 iskombinovao sa tabletom, verovatno idealan kombo, samo je problem što tablet nije uvek uz me zbog veličine.
808 uzeo novu sa garancijom sim free za 330. U radnji je 390 u BG.
Malo o 808, odličan i glasan spikerfon, zaboravio sam kako spikerfon može da bude glasan sa modelima uber 4 jezgra ovim i onim, sve imaju samo glavne funkcije fona zaborave.

Pa dobro to je ta cena koju sam i ja vidjao po oglasima za 808. Reci mi koliko je "glasan" telefon kada se pusti muzika na zvucnik u odnosu na neki telefon, recimo S3 posto smo njega imali obojica

Glasniji primetno.

brate ako oćeš da kupiš neki od telefona deder idi u radnju gde ćeš da kupiš i smori lika maximalno da ti da sva tri i lepo ih izdrndaj šta ti duša oće pre kupovine i onda kaži oću ovaj, uzmi i nosi. bar smo toliko napredovali da možeš da lepo probaš pre kupovine šta oćeš.

Pitam coveka jer me interesuju neke sitnice oko tih modela telefona. Ako forum nije pravo mesto za to onda ne znam sta da kazem...

jeste pravo mesto, naravno, ali nije dovoljno dobro mesto... ja da razmatram kupovinu telefona od 400 evra otisao bih pa bih licno smorio prodavca, ne bi mu izaso iz radnje ceo dan dok sve ne ispipam i ne vidim, ipak mu ostavljam celu platu za jedan fon, nek me titra ko ga j*be... elem hocu da kazem, nista dok ne vidis... ne kosta telefon 20 dinara, pa ajd, rekla kazala....

A jel 920 tisa i na slusalicama i ovako od S3

Ne bih smeo da ih poredim jer sam na S3 uvek imao neki mod OC audio (koristio sam sTweaks ili ACID Audio Engine), sa tim S3 je odličan i 920 ne može da mu priđe. Opet sa svim tim S3 ne može da priđe HOX (nema šanse do kraja volume pojačati), 808 je malo ispod HOX (poređeno sa Sennheiser CX 300 II).
808 kada se hakuje dobija:
40029734.jpg

Symbian je mrtav ali konacno im sa Windowsom dobro ide.
Daj boze da stanu na noge pa da dobijemo jos odlicnih Nokia. Jer taj kvalitet i pouzdanost ne nudi niko!

Sprema se i prvi pravi PureView Windows telefon koji ce najverovatnije biti od aluminijuma.

Kako je ovo nova vest? Još oko predstavljanja 808PV je izjavljivano od strane predstavnika Nokije da je to "poslednje ura" za simbian.

Šteta za taj OS, kao i za MeeGo pre njega. Bilo bi jako lepo da Nokia otvori kod i, još bolje, bootloader za starije modele. Praktično bi onda mogao da se potera nezahtevan Android na starim modelima (kao na Tatoo ili Wildfire).

Od real-time operativnih sistema na polju mobilnih telefona ostade samo neka forma QNX u najavljenim blekberijim.

Не да није безвезе него су га преко сваке мере прекасно убили.

Meego који су могли да гурају као своју сопствену платформу (много више него Samsung Badu, а сетите се колико је и она у једном тренутку имала потенцијала) су убили, најавили су сарадњу са MS-om и одмах је постало јасно (а мислим да су чак и сами рекли) да су Symbian-у одбројани дани. Највећи проблем је колико су све то споро одрадили. Избацивање сјајног N9 у време када се већ знало да су убили Meego, па прве Lumiа-e које скоро ништа нису постигле на тржишту. Тек ове најновије Lumiа-e су постигле нешто на тржишту, а све време су избацивали нове (или прерађене) Symbian телефоне које јер је платформа била мртва нико није куповао нити је било довољно developer-a, а и зашто би неко развијао софтвер за платформу коју нико неће јер се зна да је мртва :d

Кад видим како раде најновији Symbian телефони са смешним хардвером (у односу на оно што погони одговарајуће андроид моделе) није ми јасно зашто су опште одлучили да убију Symbian, сем да је то био Microsoft-ов услов при сарадњи. Тиме су их натерали да из све снаге форсирају WP јер након убиства meego-a и Symbian-а, Nokia-и је WP једина карта.

Oproštajni model je pokosio konkurenciju na jednom polju, to polje je nedostižno za bilo kog proizvođača ko zna koliko godina, što znači da će dugo harati 808PV, ponosno će pokazivati ko je foto kralj.
Ko je god uzeo u ruke 808PV oduševio se kvalitetom izrade, displejem, brzinom, mp3 zvukom na sluškama sa uključenim Dolby Headphone (nešto kao Beats na HTC, samo što je bass ovde izraženiji i player ima EQ, fabrički na htc nema EQ), slike kada neko vidi su priča za sebe, blenu kao da prvi put vide sliku slikanu fonom. Prvo misle da je greška kada kažem da telefon ima 41MP i isprave me "misliš 4,1MP" :wave: Ja se nesmejem i pokažem logo ispod kamere Carl Zeiss 41MP senzor :D

Koga zanima više o Dolby Headphone:
http://mynokiatweet.wordpress.com/2012/03/23/dolby-headphone-for-nokia-808-pureview-what-is-it/

ja stvarno ne planiram da koristim telefon umesto pluga, a ni zakivanje eksera telefonom mi nije u opisu svakodnevnih aktivnosti...

Pa nema Nokia 808 500 grama,svasta.Steta za Symbian.

pa ovo nije ništa novo, čim se microsoftov specijalac uvalio da bude CEO znalo se da ce bataliti sve ostale sisteme, a ovih milion "burning" izjava nakon toga služe samo i isključivo za propagandu WPa, da se ne bi neko slučajno zeznuo i uzeo Symbian Nokiu

порука модераторима :)
ову поруку сам имао већ сачувану због коришћења више цитата, нисам сигуран да ли сам је послао или не, ако сте је избрисали због скретања са теме извињавам се што је опет шаљем и молим вас да последњих страницу две пребаците у посебну тему где би се дискутовало о квалитету израде мобилних телефона и сл. :)
крај поруке модераторима :)

meh, koja crna pažnja... moj g300 je moćniji uređaj nego lumia 920, više stvari mogu sa njim da uradim... mani me tih priča, počećeš ko ovi apple-ovci.
Можда моћнији по софтверу за неке ствари јер мени и теби андроид више одговара, али по хардверу и квалитету израде не може да му присмрди. И немој ме с оним причама "нећу да орем с њим" јер ваљда телефон треба да ти даје осећај да у руци држиш нешто квалитетно, а не парче шупље, танке, шкрипутаве пластике. Моја 5 година стара N82 делује као пластиканер, али је за не веровати шта је све издржала и преживела и и даље ради скоро као првог дана.

О дуготрајности и баговима и да не причам, упоредите теме о "кинеским" телефонима и таблетима у односу на брендиране. Кад год помислим да могу уштедети купујући Prestigio, ZTE, Huawei, Alcatel... налетим на гомилу проблема и багова управо на овом форуму, а неке сам осетио и на својој кожи, далеко више него са Sony, Samsung, Asus, Motorola, Toshiba... није то ствар "брендоманије" већ искуства и тога да су се "кинези" свакако приближили осталим старим брендовима, али да их и даље нису сустигли, а камоли престигли.

Има нешто у ономе Apple-овом It just works. А то што се мене тиче и даље далеко више важи за поменуте проверене брендове него за кинезе.
Због затворености и ограничености iOS-a никада нећу узети iPhone или iPad, али им се мора признати такорећи ненадмашан квалитет израде и квалитет материјала.

Оно што ми није ****но :D јасно је зашто је скоро сваки анроид телефон направљен од пластике.
Samsung је са wave серијом показао да итекако зна да направи touchscren телефон од метала сјајног квалитета, са хардвером веома сличном неком Андроиду, а и даље све Galaxy моделе праве од пластике... :-devil-:

ja stvarno ne planiram da koristim telefon umesto pluga, a ni zakivanje eksera telefonom mi nije u opisu svakodnevnih aktivnosti...
Значи сви произвођачи који производе телефоне од квалитетнијих метала и боље их склапају су будале :D

Погледај Galaxy S и Wave III, а камоли кад их ставиш у руку. Поента је да умеју да их праве квалитетније, а зашто неће то је друго питање.

Poslednja izmena:
pa nece da bi bili jeftini! nemam ja nista protiv kvalitetne izrade i metala, naprotiv to svako voli, ali... CENA!!! strpaju jak hardver u plasticno kuciste i pre ce da se proda nego da strpaju nesto slabunjavo u metalno kuciste! u get the point... evo ga mali g300, solidan hardver, solidna izrada, odlican softver, a JEFTINOOOOOOOOOOOO

sta meni znaci da mi telefon bude od metala, kad ce isto da radi kao i onaj od plastike, a kostace duplo vise. neko oce da plati 900 evra telefon, neko nece :)

ti pricas o tome kako je izrada bitna a ne obazires se na cenu... ako kostaju isto i imaju isti hardver i softver plastikanac i metalac, pa svi bi kupovali metalca... ali to se nece nikad desiti

pogledaj koliko kosta lumia 920. pa nisam opicen mokrom carapom da dam 700 evra za raspali telefon...

ne mora da košta toliko niti je ta izrada zaista toliko skuplja nego proizvođači gledaju da naprave što više profita kako god je moguće...recimo N8 ima vrhunsku izradu a ne košta puno, kad u jednu ruku uzmeš njega a u drugu S3 ili nešto slično to je isto kao da u jednoj ruci držiš pravi a u drugoj plastični pištolj, bukvalno je tako

ima ljudi kojima to znači a ima i onih kojima ne bi bilo bitno da je tel. napravljen od kartona i plastelina

pa dobro ali materijali isto koštaju i tada i danas...a to jel bio preskup za to što nudi ili nije je individualno, postoje stvari koje može da završi samo N8/808 i koje nekome i dalje trebaju

pa nece da bi bili jeftini! nemam ja nista protiv kvalitetne izrade i metala, naprotiv to svako voli, ali... CENA!!! strpaju jak hardver u plasticno kuciste i pre ce da se proda nego da strpaju nesto slabunjavo u metalno kuciste! u get the point... evo ga mali g300, solidan hardver, solidna izrada, odlican softver, a JEFTINOOOOOOOOOOOO

sta meni znaci da mi telefon bude od metala, kad ce isto da radi kao i onaj od plastike, a kostace duplo vise. neko oce da plati 900 evra telefon, neko nece :)

ti pricas o tome kako je izrada bitna a ne obazires se na cenu... ako kostaju isto i imaju isti hardver i softver plastikanac i metalac, pa svi bi kupovali metalca... ali to se nece nikad desiti

pogledaj koliko kosta lumia 920. pa nisam opicen mokrom carapom da dam 700 evra za raspali telefon...
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3115&idPhone2=4126
Сличан хардвер, један пластиканер, други металац. Нека ме неко исправи, ал' нешто се не сећам да је "талас" био скупљи од одговарајуће "галаксије" :)

brate slican hardver... jel ti vidis da je galaxy s imao taj hardver godinu dana ranije... wave 3 je godinu dana mladji od galaxy s. njega bi trebalo da uporedjujes sa gs2, pa pogledaj onda ko kakav hardver ima... mani se te price... vrhunski hardver u vrhunskom kucistu i dobio si cenu od soma evra. pogledaj iphone 5, kad se pojavio iso je za 900 evra laganeze. o cemu mi pricamo?

i uvatio si se za drljavi wave koji je samsung gurao ispod cene da bi isforsirao badu. msm taj ko kupi wave i tripuje da je kupio smartfon nema pravo glasa.... ne bi ga uzo ni da mi neko pokloni, jer ga ne bi koristio a poklon nije lepo prodati.

srsly, wave? pa creva mi se zavezu cim neko pomene badu. symbian je windows xp za badu.

Poslednja izmena:
Ovako trenutno izgleda home, samo sam izbacio ikonice, nisam još ništa menjao, to danas sutra kada budem imam vremena:
scr000018.jpg

Meni:
scr000008.jpg

scr000007.jpg

scr000006.jpg

scr000005.jpg

scr000004.jpg

scr000003.jpg

scr000002.jpg

Fabrički mail klijent:
scr000009.jpg

scr000010.jpg

Garmin:
scr000013.jpg

scr000014.jpg

samo je mnogo bolje kad je sve na engleskom, ne volim da vidim naš jezik na telefonu pogotovo kad ima ovih skraćenica tipa društ. mrež.

Vidim bas hvalite ovaj Symbian kako "leti" i sve, a posto spominjete Nokia N8 telefon, zanima me da li i na njemu leti sve kao i na (bukvalno) duplo jacem 808 PureView modelu?
Malo OT - Kako je kamera na N8 izdrzala test vremena, tj kakva je u odnosu na razne iPhone, Galaksije, Sonije i svoju mladju Nokia bracu?

Nazad
Vrh Dno