Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Tebi mozda smeta, mnogima ne. Svejedno nisi kupac pa se ja na tvom mestu ne bih brinuo.

Niko nije ovde kupac, zato i spamujemo :) Iskreno bedak bi bio da ljudima ovde trebaju neki saveti itd ali i da kupi neko sa belle mu ne treba podrska sa foruma, nisu to nebulozne svakodnevne android operacije :d

Nisi ni ti kupac mnogo cega pa te ima u raznim tema, sta fali komentarisati ;)

Od mene nikad to nisi cuo niti ces cuti :) GS II ima 480x800 na 4,3'' ali moze da se provuce jer nije pentile (ali mi nije to-to), SGS II + je vec fail sa smesnom rezolucijom na tolikoj dijagonali, htc displeji mi nikada nisu bili savrseni bez obzira na rezoluciju sve do One S i One X, a licno mi smeta i 210 ppi i 360x640p na 3,5'' displeju N8, moze da se zivi sa tim ali ipak smeta tako da je ista rezolucija na 4'' displeju fail za model kome su multimedija i view experience opravdan ali i jedini adut :)

pazi i meni bi mozda smetalo da sa 3840x2160 predjem na 1920x1080 ali da li mi je to stvarno potrebno? Nema tog reviewa 808 koji je rekao da je reprodukcija videa i slika losa zbog nize rezolucije, pogotovo sto je full RGB ekran...jedino pri browsingu se presitna slova bolje vide na vecoj rezoluciji ali onda opet imas zoom..

Sta cu kad sam perfekcionista :) A svaki displej koji probam posle trenutnih 480x800 na samo 3,3'' mi deluje po malo smesno, osim ako nisu ovi novi 720p :)

I naravno da nece reprodukcija boja da ispasta zbog rezolucije ali opet savrsena kamera i kamkoder za mobilni telefon i osakacen displej.. nije to-to ali dobro, nadam se da je ovo samo jedan PV model jer bih takvu kameru u svakom slucaju hteo da imam u dzepu pa se mozda Sony trgne sa obnavljanjem Cybershot tehnologije a mozda izmisle i Xperia View :D Ostali ce verovatno jos dugo cutati, posebno Samsung koji ima ok kamere a stedi na svakom koraku :d

pa za nekih 3-4 god. izbacice nesto i po tvom meraku :) kazu strpljen spasen :)

Koliko vidim na ovoj temu se još nije ništa promenilo ? :)

Crnomanjasti Finci i dalje trabunjaju o ovom telefonu , a niko da kupi :rolleyes:

Neverovatno :D

4207711_700b.jpg

Nema poente više pričati :)

Ova tema se ionako održava na spamovanju nas koji imamo Android i ovih koji hvale Nokiju i ovaj telefon , a pri tom pišu sa Androida ;)

849 poruka na ovoj temi , a ako je 10 od vlasnika ovog telefona biće dobro ...

cheers

Ja samo čekam konačno neko da kupi telefon i da da real slike bez stativa i ostalih stvari ili da bench dobije uredjaj i sve kaže o njemu... To valjda nećemo još skoro dočekati...

Ne bi da hejtujem u vezi slika (jer stvarno mislim da je ovo ubedljivo najbolja kamera na telefonima), ali oni blogovi što je neko postavio pokazuju da ta "minimalna" razlika u odnosu na dslr pada u vodu samo tako. Slike u nekontrolisanim i nesavršenim uslovima ne izgledaju baš nešto.
Evo npr. ova slika je očajna (u poređenju sa dslr-om) http://www.flickr.com/photos/sheridan01/7513245132/sizes/l/in/photostream/

Poslednja izmena:
OBRISITE TEMU!!! Samo da telep, hsv i ostala druzina tj. jos 2-3 clana mogu da spavaju mirno! Znaci OBRISITE je!
Ma sta vas briga kada ce i hoce li neko da ga kupi?

Zanima li me Mac?? Ne! Ne ulazim u Mac temu! Zanimaju li me konzole?? Ne! Ne ulazim u temu o konzolama! Zanima li me Linux?? Ne! Ne ulazim u temu o Linuxu!... Da li je toliko tesko ignorisati nesto sto vas "ne zanima"?

Poslednja izmena:
^
bensedin.jpg

Pa nas zanima Pure View tehnologija :) Ali na smartfonu, ne na feature phone igracki :)

^ Ti bi izludeo i najzdraviju osobu ikada! Tesko tvojima i svima oko tebe! Ti i telep ste tvrdokozci nevidjeni, ono... tvrdoglavi do bola.
Treba da vam se dodeli neka nagrada i naravno VIP status ASAP!

A cekaj ne kontam u cemu je problem, sta sam lose napisao. Svako moze da vidi te slike, ne kontam sto ste se vas troje umislili da ste merodavni da odredjujete ko ce sta da napise. Kuliraj ako ti se ne svidja, samo prekinite da glumatate.

Aha sada sam skontao ja zbog tebe jer tebi i tvojim kompanjonima smeta, ne treba da napisem sta mislim, hahahaha, kakav lik. Previse si se umislio, spusti se na zemlju, nebitan si totalno.

Poslednja izmena:
^ Ti bi izludeo i najzdraviju osobu ikada! Tesko tvojima i svima oko tebe! Ti i telep ste tvrdokozci nevidjeni, ono... tvrdoglavi do bola.
Treba da vam se dodeli neka nagrada i naravno VIP status ASAP!

Gresis, jeste da sam malo tvrdoglav, ovan sam ****ga :D ali brate ti sve ovo mnogo tesko dozivljavas i prezivljavas.. :)

Emix da li se na trenutak osetis kao Don Kihot ?

Emix bez proseravanja kako ti meni reče , nećeš ti da braniš ljudima da iznesu svoje mišljenje ako ono nije identično tvojem ;)

Колико је вама добро сунце вам *ебем :D

Оно што је интересантно да нормалне расправе поводом овог телефона нема на нету. Или се јављају љубитељи андроида који пљују по 808-ици или се јављају Нокијевци са необјективним коментарима типа најбољи фон на свету са најбољом камером.

Мени овај моб привлачи пажњу, али прво не пада ми на памет да га купим до зиме или касније док му цена не падне на неких 350 јевреја. Андроид никад нисам користио (сем на кратко на телефонима пријатеља) и поносни сам власник Н82 задњих 4 године. Можда да сам имао андроид моб, па да ми ово буде ,,са коња на магарца'', али овако ми делује као нешто што ми може бити од користи. Јер користим доста камеру на фону, а сем ње, позива и порука, немам баш неке потребе за осталим зезанцијама. Да, увек постоји она опција 3310 и добар апарат, али што се мојих потреба тиче камера и телефон у једном уређају је врх понуда. Надам се да ће се цена у наредним месецима драстично смањити.

Ne bi da hejtujem u vezi slika (jer stvarno mislim da je ovo ubedljivo najbolja kamera na telefonima), ali oni blogovi što je neko postavio pokazuju da ta "minimalna" razlika u odnosu na dslr pada u vodu samo tako. Slike u nekontrolisanim i nesavršenim uslovima ne izgledaju baš nešto.
Evo npr. ova slika je očajna (u poređenju sa dslr-om) http://www.flickr.com/photos/sheridan01/7513245132/sizes/l/in/photostream/
Onda telefoniraj DSLRom. :) U 3 posto slucajeva ova Nokija pravi isto dobre slike kao DSLR, hteli vi to da priznate ili ne. Ja sam dao bar neki dokaz (imas poredjenje sa Canonom). U ostalim slucajevima dobra je kao osrednji kompakt, mozda malo ispod. Ne vidim cemu toliki tekst, DSLR je uvek bolji. E sad sto na android telefonu nema kamere koja bi mogla da se poredi sa kamerom na N8 starom 3 god, to je dokaz inovacija na toj platformi...

Poslednja izmena:
E sad sto na android telefonu nema kamere koja bi mogla da se poredi sa kamerom na N8 starom 3 god, to je dokaz inovacija na toj platformi...

Pa eto taman nokijasi mozete da se slikate ;)

Potpuno si u pravu, Nokia hardver je cutting edge, od ekrana, procesora, RAM memorije, sve je najbolje.

Poslednja izmena:
Potpuno si u pravu, Nokia hardver je cutting edge, od ekrana, procesora, RAM memorije, sve je najbolje.
Mozda nije sve najbrze, ali sve je najkvalitetnije... :) Kamera to govori... Vise nego hiljadu reci...
Mi mozemo da se slikamo a i vi isto mozete ali sa tim kamerama na adroidu to bi izgledalo kao tetris. :)

Poslednja izmena:
Pa eto taman nokijasi mozete da se slikate.

A vi androidasi mozete da instalirate 121. aplikaciju za kalendar dok se mi slikamo. :)

Pa eto taman nokijasi mozete da se slikate ;)

a sta bi to radio na 808ci koja bi imala quad-core i 4x vise RAMa? Sve i da prilagode/optimizuju Belle za to dobio bi mozda 3-4% ubrzanja ako i toliko..uz dosta vecu potrosnju baterije.

A ti i dalje mislis da 1Gb rama, quad core procesor i jak gpu trose vise u idle od neke symbian matore krsine? :) PA sve je do optimizacije, Android je imao velike probleme sa autonomijom do JB, sada je situacija daleko povoljnija ali proizvodjaci i dalje ugradjuju baterije malog kapaciteta a ekrani su se mnogo povecali. Npr ranije je srandard za premium uredjaj bio 3,5-4'' a baterije su bile oko 1500mAh u proseku, sada su dijagonale od 4,3-4,8'' a baterije su u proseku oko smesnih 1750mAh, pa i pored toga JB obezbedjuje solidnu autonomiju.

Jednostavno, dual i quad procesori poslednje generacije su se pokazali kao dosta brzi a stedljiviji (nova arhitektura i proces proizvodnje, rezim rada jezgara u idle i u zavisnosti sa potrebama aplikacija itd) tako da svaki hejt procesora sa vise jezgara, 1Gb rama i jakih gpu pada u vodu, a to je poslednji argument zadrtih nokijasa ;)

Jedino sto svi smaraju sa fensi tankim dizajnom telefona, a to u kombinaciji sa 4,3''+ ekranima izgleda smesno, definitivno svi skuplji modeli sa 4,3''+ displejima moraju da imaju minimum 2500mAh baterije i zato postujem Motorolu i Razr Maxx model.

Poslednja izmena:
Vrh Dno