Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Sto se dizajna tice u sustini ta grba smeta a da su lepo odradili da ceo telefon bude priblizno te debljine imali bi prostora za neku monster bateriju i autonomija bi bila jos jedan mamac za kupce mada bi onda fenseri kukali kako je tezak i debeo telefon, zamisli bedaka.

uzmem neki dan od druga SGS2 i listam malo brze slike u galeriji hop eto ga crni ekran na par sekundi :D

Zamisli meni se to nikad nije desilo?

Juče kupio drug N8 i kao daj malo da vidim sta ima sem kamere malo da procackam, ne vredi toliko je ruzan Symbian da boli. Sem kamere nista, kao i na 808 PV.

to da li je ružan ili ne je stvar ukusa. symbian je po meni sada jako lep i sve "klizi", ništa ne secka po interface-u. problem je nedostatak aplikacija, ne sam os.

U 2012 smo, gadno je. Ne secka ni sgs1 (baš gledao JB kakav je) ni sgs2 tako da ne znam o kakvom klizanju je reč... Nokia stvarno sem kamere nema sta da ponudi.

Ako se dobro sećam imaš android? Što nisi uzeo N8 kad sve ti je tako lepo? ;)

rekoh android je moj favorit. ja volim linux i otvoreni softver i volim da na telefonu imam ogroman izbor aplikacija. ali ne volim da se ostalim platformama zamera nešto nerealno. tipa "ružno je"... to je subjektivan osećaj, nekom je možda anrdoid ružan... mnogima je ios najlepši, ne znam na koju foru...

Zamisli meni se to nikad nije desilo?
Zamisli, ja opisao u temi o SGS3 šta se meni dogodili u prodavnici sa Note koji je hardverski isti kao SGS2. Nikad pre ni posle ne videh Note, prvi i jedni susret sa telefonom.
Danas sam išao sa bratom po Delta sitiju od prodavnice do prodavnice, gledao je da kupi telefon. Udjemo u onu Samsung + Nokia prodavnicu na prvom spratu, brat uzeo da razgleda, a ja krenem da ka izloženom SGS 3 (prodavac reče da je to taj, meni svi liče). Moj prvi i do sada jedini kontakt sa tim telefonom.

Prošetam kroz homescreeenove levo-desno, neko je uključio maksimalno napunjenih 7 komada. Tu malo krza pri tranziciji, ali ništa strašno, razumljivo je. Medjutim, napravim pokret da spustim notification bar, tu kreće šou: prvo je prikazao samo onaj reckavi deo i zaglavio na pola sekunde, zatim je prokazao samo deo sa ikonama Wifi, Bt, itd. i tu zaglavio na istu vremensku dužinu, tek onda je spustio NB do kraja ekrana gde je moj prst čekao. Dobro, rekoh, ko zna od kad je uključen, mora da je pokrenuto mnogo aplikacija koje rade li rade... Ne, ništa ne radi u pozadini sem demoa telefona. ŠKK, zar sam toliki maler? Ajde da nastavim da isprobavam, brat se još zanima sa svojim izborom. Udjem u aplikacije, nema ništa sem preinstaliranih, izaberem podešavanja telefona, program pukne, vrati me u aplikacije. Samo sam ga ostavio takvog i otišao do brata. Žao mi je što ovo iskustvo nisam snimio, kapiram da niko neće da mi veruje bez čvrstog dokaza, ali je zaista tako bilo. Možda je konkretan primerak izmrcvaren jer je izložbeni, pa se zato tako ponaša, ne znam.

Razbojnik, ti brate nisi znao koji telefon drzis u rukama.. toliko o tome..

I otkad su to ti izmuceni, pregazeni primerci izlozeni kod operatera pouzdan izvor informacija o tome kako radi i da li baguje neki model? Znas li ti kroz koju torturu prolaze ti telefoni? Nemoj navoditi taj primer kada uopste nema veze sa realnim stanjem stvari.

A većina kupaca zna mnogo o telefonima... toliko o tome... prepoznao telefon da ja ne znam koj ije, pa počeo da se izmotava, jeste...

Izloženi primerci su upravo tu da potencijalni kupac stekne utisak o robi koju kupuje, a sad nisu pouzdan izvor informacija? Aha, da, da, jeste, da.

moguće da mi je zapao ruka neki bzv primerak, nema potrebe da sporiš to što je napisao... svaki sgs3 koji sam ja pročačkao je radio savršeno.

A većina kupaca zna mnogo o telefonima... toliko o tome... prepoznao telefon da ja ne znam koj ije, pa počeo da se izmotava, jeste...

Izloženi primerci su upravo tu da potencijalni kupac stekne utisak o robi koju kupuje, a sad nisu pouzdan izvor informacija? Aha, da, da, jeste, da.

Ti si toliko tvrdoglav ili sujetan da ne mozes da ukapiras da si naleteo na neku lesinu? :) pa da bilo koji model toliko lose radi ne bi se prodao u preko 10 miliona primeraka a i bio bi odavno obavesten o svim problemima i losim tripovima pored ovolikog jbnog interneta, daj budi realan malo ;)

Lešina je bila u prodavnici Samsung+Nokia u Delta sitiju. Imamo li "kvalitetniju" prodavnicu u zemlji?

Nije li isprobavanje od strane korisnika test samog uredjaja?

razbojniče, daj budi malo realan molim te. sgs3 je klasa telefon, taj što si ti čačkao, njemu očigledno nije bilo dobro. nokia bilo koja nema šta da traži pored sgs 3. nemojmo da mešamo babe i žabe. ono što je nokia pv za sgs 3 po pitanju kamere to je sgs 3 po pitanju svega ostalog za nokiu x 10

^on nije znao sta je cackao, mislio je da je sgs 3 a to je bio Note :)

Daj razbojnice, hebe mi se za Android, Samsung, Note ali zar stvarno mislis da svaki telefon ima te lose tripove kao taj upokojeni Note koji si probao? :) Zar ne mislis da bi odavno procitao, cuo za bilo koji veci bag ili los trip na bilo kom telefonu, pa valjda za to sluze forumi majku mu :) Umesto toga Note se kotira kao jedan od najboljih uredjaja ikada, sto i nije daleko od istine. A i sama prodaja tolike telefoncine koja nije za svakoga sve govori ;)

Ne sporim da hardver 808 nije na nivou SGS3, nisam ja priest77 ili gile23 :) Ali kao što nebrojno puta napisah i rekoh, hardver i softver sami za sebe su veliko ništa. Njihova kombinacija je ono što treba da se gleda. Sticajem okolnosti koje sam napisao u ovoj temi, nisam mogao da isprobam 808 u pomenutoj prodavnici. Medjutim, ako je softver isti (a jeste) kao na 701, onda telefon radi odlično. Ne vredi 700+ evra nikako, ne vredi nijedan telefon toliko, po meni i to je ogromna mana, ali proizvodjač je tako odlučio, pa ko hoće, neka kupi.

^on nije znao sta je cackao, mislio je da je sgs 3 a to je bio Note :)

Daj razbojnice, hebe mi se za Android, Samsung, Note ali zar stvarno mislis da svaki telefon ima te lose tripove kao taj upokojeni Note koji si probao? :) Zar ne mislis da bi odavno procitao, cuo za bilo koji veci bag ili los trip na bilo kom telefonu, pa valjda za to sluze forumi majku mu :) Umesto toga Note se kotira kao jedan od najboljih uredjaja ikada, sto i nije daleko od istine. A i sama prodaja tolike telefoncine koja nije za svakoga sve govori ;)
To, to, najvažnije je da ja nisam znao koji je telefon, a ne to kako je on radio... Ne poznajem lično nikog ko ima Note (normalni ljudi, šta ćeš), tako da je opisani susret bio jedini koji imam.

Poenta posta je bila da kontrira izjavi kako SGS2 radi (pomenuto je da je Note isti, samo sa većim ekranom). Nisam ja ubedjen da svaki Note ili SGS2 rade tako loše, nego da se vidi da jak hadver može da bude nedovoljan ako nema optimizacije.

Poslednja izmena:
ma nije note ni loše optimizovan, daj pa ima moj drug sgs 1 i radi super, ja imam ubogog kineza kome se to ne dešava... kad smo već kod kineza žalosno je da moj kinez od 100 evra ima više mogućnosti nego ta nokia od 600... e tu se nokia zeznzula debelo... jedino što na tom telefonu vredi je kamera, sve ostalo je prosek ili ispod proseka...

Kako G300 ima više mogućnosti od 808? Konkretni primeri, ne aplikacije, nego mogućnosti telefona.

Hehe, simpatično :) Eno ti 100,000+ aplikacija na Ovi Store, pa traži šta ti treba.

Ja pokrećem možda 5 programa na telefonu redovno, a instalirano je bar 25 (dodatnih, ne koji su došli sa telefonom).

Poslednja izmena:
Onaj koji kaze da S2 lose radi taj ne zna sta prica.Meni perfektno radi evo skoro 7 meseci.Svasta kada se glupost odvali jedva se ostane ziv.

meni trebaju neke aplikacije za laboratoriju koje samo android ima i iphone ima neke. nema to za symbian.

anyway, ova nokijica je multimedijalni monstrum, ne postoji stvar koju ne može da uradi po pitanju multimedije, ali jednostavno priča se na tome nažalost završava... ovi store i play store se ne mogu porediti nažalost. ja bih voleo da postoji 50 firmi koje će se boriti za tržište, to samo može biti dobro po nas korisnike. ali nažalost nokia ispada iz trke polako ali sigurno.

Hehe, simpatično :) Eno ti 100,000+ aplikacija na Ovi Store, pa traži šta ti treba.

Ja pokrećem možda 5 programa na telefonu redovno, a instalirano je bar 25 (dodatnih, ne koji su došli sa telefonom).

Opet ti pokreces samo 5 programa i imas instaliranih 25, ja pokrenem minimum 25 aplikacija dnevno (razlicitih) i imam bar 100+ instaliranih (tu se racunaju i igrice, ali njih nema puno), i za dosta tih servisa za S3 ne postoji nikakva aplikacija ili ako ima, ona je u najboljem slucaju tragikomicna (npr. uporedi najbolji Symbian file explorer Xplore i istu tu aplikaciju za Android, jednostavno aplikacije na Symbianu su kao da je danas 2009). PW osim kamere nista sustinski ne menja u odnosu na N8, C7 itd. Kada se naslikas slika ostaje ti dialer i messaging (sa onom nazovi tastaturom), mislim nekome je i to dosta ali nazalost po Nokiu danas ljudi hoce sadrzaj a Nokia tu fejluje.

ne sporim :) ali neko plati ovo prvo 100e, a neko ovo drugo 600e :D

moj brat recimo ima n9 od prvog dana kad je izašla. platio ju je pa je pozlatio... razlog: želi da podrži kompaniju. mnogi ljudi ne shvataju da je kupovina nekog aparata u stvari podrška toj kompaniji od koje si ga kupio. ja sam recimo u ovom momentu podržao huawei jer želim da ta kompanija poraste i pokaže zube gramzivom samsungu i htc-u koji ne prave ništa kvalitetnije aparate a prodaju ih 2 ili 3 puta skuplje. moj brat je recimo kupio nokiu jer ne želi da takva firma propadne, pošto su oni mnogo toga novog doneli i pokrenuli. iz tog razloga ja recimo isključivo kupujem amd / ati. jer ne želim da onaj monopolista intel izbaci amd skroz iz igre... tako da ću ja u potpunosti razumeti bilo kog ko kupi ovu nokiu, i nikad neću reći : e vid budale, mogao je za te pare da kupi sgs 3

ima nečeg i u tome...

Poslednja izmena:
ne sporim :) ali neko plati ovo prvo 100e, a neko ovo drugo 600e :D
Da nema Androida, preostao bi ti samo iPhone od 600 evra za te laboratorijske aplikacije. Isto tako PV postoji samo na Symbian uredjaju :)

Telep, nisam li ti na ignore listi?

Poslednja izmena:
ne mora iphone od 600 evra, može i ipod touch :D ali sa druge strane apple mi je odvratan, imao sam ipod touch 4g da probam i to, i sad me je sramota što sam koristio ios

Inace samo da kažem, a pricao sam tehničkom službom VIP-a kontam da oni znaju više... S3 koji je izložen u VIPu, je kao neki consumer preview i da je taj telefon za cackanje, telefon koji kupuješ je onaj "pravi" ... Zašto je to tako ne znam, za S3 je potvrđeno, za S2 i Note ne znam...

Ed hunter, da li se zaebavaš kada si rekao da je pozlatio telefon?? Izvini, ali idio.tizam.

Pa... mislim... svi izloženi telefoni svugde su consumer preview, tj izloženi primerci za isprobavanje od strane mušterija... to im je i namena. Isto kao što je par patika izložen u prodavnici, a kupiš primerak u kutiji iz magacina, osim ako nije poslednji komad, a ti baš hoćeš taj model.

pa n9 kad se pojavila koštala je kao pv sad.

nego, kakav je to consumer preview telefon? šta sam propustio? :D ala su se nalupetali u vipu za sve pare

Vrh Dno