Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Poslednja izmena:
@danilo nisi ni svestan koliko u Srbiji i dalje ljudi misle da ja Nokia najbolja i da najbolje nudi proizvode... Nokia i samo Nokia... A da ne pricam koliko i dalje se fura Nokia dumb telefona...

@danilo nisi ni svestan koliko u Srbiji i dalje ljudi misle da ja Nokia najbolja i da najbolje nudi proizvode... Nokia i samo Nokia... A da ne pricam koliko i dalje se fura Nokia dumb telefona...

Nažalost izgleda da je tako , a i ne čudi ionako smo poslednji u Evropi u mnogim stvarima i jedinstveni po pitanju Paypal-a i švercovanju tehnike iz Mađarske...

Tako je , sve je tako :D
Ti ako si umobolan daj za ovo 600 € , ja ću pre za te pare da kupim mobilni i odličan fotoaparat koji pravi 10 puta bolje slike od ovog simbijan TELEFONA.
Ako ti je već toliko stalo do slikanja mobilnim :wave:

Šta ti je balkanac , samo polovni Golf i Nokia :smash:

ja ga imam za manje od 500, i moguce je da cu ga i uzeti(ili mozda i sacekam malo da padne) :) i da bas vozim polovni golf pogodio si :D

Nikad kamera na mobilnom neće biti uporediva sa fotoaparatom
Ovo oko nošenja je isto odavno prevaziđeno - npr meni je Canon Ixus 300 HS digitalac koji sam platio 175 € manji od mobilnog

kako ste naucili pricu kao ocenas, Nokia propada Symbian je mrtav svaki digitalac pravi bolje slike od nje :D naravno niste ni pogledali neki uporedni test na Netu(ma ne bih ni ja gledao da vec sve to "znam" :D )

Ma nije ovde fora u *****nim raspravama Symbian vs Android , ja sam pre ovog Android telefona ima 4 od Nokije i jedan SE (P800)
Ja volim Nokiju ali oni su totalno otisli u aut neprihvatanjem Androida , tako da im je sad prodaja drasticno opala . http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&nav_id=625044
Jednostavno nemaju sta da ponude , niti da pariraju Androidu , Apple-u pa onda potezu za dizanjem megapiksela

Nisu ljudi ludi , evo procitaj komentare i sve ce ti biti jasno ...
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=07&nav_id=627078

ma da komentatori na B92 su sve sami experti nema sta ne znaju politika fudbal telefoni sateliti svemirski brodovi a ti zvucis kao da si i ti jedan od njih :D poslovna politika Nokie nema nikakve veze sa samim proizvodom, Elop je napravio gresku sto je poceo saradnju sa MSom ali to je druga strana price, sta mene briga koliko BMW prodaje vozila godisnje i da li je zatvorio pogone u USA ako me auto dobro sluzi?!

Da fora je super , cenim da ce fotografi menjati npr ovaj fotoaparat od 22 megapikslea (http://www.bmfoto.rs/canon-eos-5d-mark-iii/pro/3527) za ovu Nokiju od 40 :D
Vreme je najbolji sudija , spustice oni cenu vrlo brzo kada budu videli da ovaca za sisanje nema po ovoj ceni ...

http://blog.gsmarena.com/nokia-808-...5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/

evo ti jedan test sa pomenutim DSLRom(koji kosta kao 6 ovih Nokia) pa uporedi, mada ja ne sumnjam da tvoj Ixus razbija i EOS i ovaj Olympus i sve redom, ipak je to najtanji najfancy digitalac a to mora da znaci da je najbolji jel da :D

ja ga imam za manje od 500, i moguce je da cu ga i uzeti(ili mozda i sacekam malo da padne) :) i da bas vozim polovni golf pogodio si :D

kako ste naucili pricu kao ocenas, Nokia propada Symbian je mrtav svaki digitalac pravi bolje slike od nje :D naravno niste ni pogledali neki uporedni test na Netu(ma ne bih ni ja gledao da vec sve to "znam" :D )

ma da komentatori na B92 su sve sami experti nema sta ne znaju politika fudbal telefoni sateliti svemirski brodovi a ti zvucis kao da si i ti jedan od njih :D poslovna politika Nokie nema nikakve veze sa samim proizvodom, Elop je napravio gresku sto je poceo saradnju sa MSom ali to je druga strana price, sta mene briga koliko BMW prodaje vozila godisnje i da li je zatvorio pogone u USA ako me auto dobro sluzi?!

http://blog.gsmarena.com/nokia-808-...5d-mark-iii-vs-apple-iphone-4s-38mp-shootout/

evo ti jedan test sa pomenutim DSLRom(koji kosta kao 6 ovih Nokia) pa uporedi, mada ja ne sumnjam da tvoj Ixus razbija i EOS i ovaj Olympus i sve redom, ipak je to najtanji najfancy digitalac a to mora da znaci da je najbolji jel da :D

DROGA :banana:

Šta kažeš našao si za samo 500 € - kupuj to odmah prijatelju dok ima ;)

naravno da hoću, bolje da za te pare kupim telefon sa vrhunskim fotoaparatom nego telefon sa vrhunskim igricama, prerastao sam to odavno :)

^

Sta ce ti vrhunska kamera, vrhunski zvuk, vrhunska izrada, vrhunski kvalitet gsm i gps signala? Nemoj da si zaostali balkanac. Mnogo ti je bitnije da imash ifart, ibeer, knot guide, i josh 600.000.000 miliona varijacija na tu temu, pa kad na sve to dodas i custom ikonice koje mozes menjati svaki dan sve ispocetka kad dosadi, pa teme, pa sedam miliona weather widgeta, pa krajnje zanimljive gameloft igre koje ce ti pojesti svu memoriju a igraces ih nikad, to su sve stvari koji cine jedan pravi moderan smartphone dostojan pravog nolajf shmekera. ;)

Hahahahah - Bozo, brale, imas ti neku sestru da se mi orodimo? :)

Stvarno si kraljina! :D

^Si lud? :)
Pa Bozha je unikat :D

naravno da hoću, bolje da za te pare kupim telefon sa vrhunskim fotoaparatom nego telefon sa vrhunskim igricama, prerastao sam to odavno :)

Odlično , što pre kupiš to bolje kod mene ispred VIP-a redovi , gužva ...
Kad kupiš obavezno postavi slike ovde :D

Poslednja izmena:
Bozha je sve rekao.. aplikacije su krive za citav bias i cela ta prica oko marketa pride. Google je napravio djavolski dobar posao sa time i omogucio ljudima da dobro zarade na celoj prici cime je automatski proizveo animozitet prema ostalim platformama. Ovi sto pluju nokia-u, pardon kritikuju, neka je uporede sa najboljim iz drugog tabora, npr SIII ali neka ckinu cara u gace.. procesor quad vs single, babe i zabe; izrada, sta reci; video mod, opticki zum je ono nedostizno; slikanje, pa recimo slikanje VMA sa avalskog tornja dovoljno govori o cemu se ovde radi; zvuk, milion puta demonstrirano; dakle, malo je toga gde bilo koji od njih moze da se meri sa 808pw ali kao sto rekoh aplikacije su ono nesto zbog cega bih i ja pre isao na android tj. SIII nego na 808PW, zbog ebene raznovrsnosti, "sky is the limit" feelinga i glavnog razloga da zazmurim na sve ostale prednosti ove nokije :)

Bozha je sve rekao.. aplikacije su krive za citav bias i cela ta prica oko marketa pride. Google je napravio djavolski dobar posao sa time i omogucio ljudima da dobro zarade na celoj prici cime je automatski proizveo animozitet prema ostalim platformama. Ovi sto pluju nokia-u, pardon kritikuju, neka je uporede sa najboljim iz drugog tabora, npr SIII ali neka ckinu cara u gace.. procesor quad vs single, babe i zabe; izrada, sta reci; video mod, opticki zum je ono nedostizno; slikanje, pa recimo slikanje VMA sa avalskog tornja dovoljno govori o cemu se ovde radi; zvuk, milion puta demonstrirano; dakle, malo je toga gde bilo koji od njih moze da se meri sa 808pw ali kao sto rekoh aplikacije su ono nesto zbog cega bih i ja pre isao na android tj. SIII nego na 808PW, zbog ebene raznovrsnosti, "sky is the limit" feelinga i glavnog razloga da zazmurim na sve ostale prednosti ove nokije :)

Prazne priče kao i uvek :D
Smeta im Android šarenilo i gomila mogućnosti , kao telefon treba da bude prvenstveno za razgovor , a onda jure za telefonom kome je glavna fora kamera :D

Možemo mi ovako još dugo kao da raspravljamo , ali apsolutno sam siguran da ni ovi što brane Nokiju neće kupiti ovaj telefon :)
Jedino statistika ne laže i videćemo kako ide prodaja ovog telefona :beer:

Poslednja izmena:
Ne kapiram zašto se obazirete na očigledno prženje.

Meni jos uvek nije jasno ko vodi Nokiju :D Potezi u zadnjih dve-tri godine su im si pa..promasaj. Ubise MeeGo koji svi ugledni recenzenti nahvalise i sistem koji je mogao da ih lako vrati na stare pozicije samo da su zapeli i ulozili koje milionce u ekosistem - forsiraju WP. Sada, pa da kazem, najzad napravili nesto od symbian-a (iskreno iznenadio sam se kako dobro radi ovaj zadnji, u odnosu kada sam se prethodni put sreo sa istim kao da nemaju nista zajednicko) oni ne znaju da iskoriste ni to kako treba i stave na noge - i dalje forsiraju WP. Propadaju sve vise i vise - i dalje se forsira WP... Ako pukne MS sada oktobra sa WP8 - Nokia ce i dalje forsirati WP :D Eeeej toliko vremena od kad se pojavio WP, ne mogu nista da urade, a konkurencija samo stanca telefone i sve vise i vise guraju napred. Ovi najnoviji podaci koji su objavljeni prosle nedelje pokazuju koliko Nokia i MS mase poentu, ej Windows Mobile je jos uvek popularniji nego li WP u Americi :d

Meni jos uvek nije jasno ko vodi Nokiju :D Potezi u zadnjih dve-tri godine su im si pa..promasaj. Ubise MeeGo koji svi ugledni recenzenti nahvalise i sistem koji je mogao da ih lako vrati na stare pozicije samo da su zapeli i ulozili koje milionce u ekosistem - forsiraju WP. Sada, pa da kazem, najzad napravili nesto od symbian-a (iskreno iznenadio sam se kako dobro radi ovaj zadnji, u odnosu kada sam se prethodni put sreo sa istim kao da nemaju nista zajednicko) oni ne znaju da iskoriste ni to kako treba i stave na noge - i dalje forsiraju WP. Propadaju sve vise i vise - i dalje se forsira WP... Ako pukne MS sada oktobra sa WP8 - Nokia ce i dalje forsirati WP :D Eeeej toliko vremena od kad se pojavio WP, ne mogu nista da urade, a konkurencija samo stanca telefone i sve vise i vise guraju napred. Ovi najnoviji podaci koji su objavljeni prosle nedelje pokazuju koliko Nokia i MS mase poentu, ej Windows Mobile je jos uvek popularniji nego li WP u Americi :d

Džabe pričaš , vidiš da kontaju da je sve to propaganda i da ih mi pržimo :smoke:

krajnje zanimljive gameloft igre koje ce ti pojesti svu memoriju a igraces ih nikad

prokleti gameloft!!!!! :D

Prazne priče kao i uvek :D
Smeta im Android šarenilo i gomila mogućnosti , kao telefon treba da bude prvenstveno za razgovor , a onda jure za telefonom kome je glavna fora kamera :D

Možemo mi ovako još dugo kao da raspravljamo , ali apsolutno sam siguran da ni ovi što brane Nokiju neće kupiti ovaj telefon :)
Jedino statistika ne laže i videćemo kako ide prodaja ovog telefona :beer:

pa sigurno nece ici kao prodaja golfa pardon S3...

Sada, pa da kazem, najzad napravili nesto od symbian-a (iskreno iznenadio sam se kako dobro radi ovaj zadnji, u odnosu kada sam se prethodni put sreo sa istim kao da nemaju nista zajednicko)
To je isti Symbian koji sada koristi GPU da bi brže reagovao na zahteve korisnika. Binarno su 9.3/9.4 i ^3/Anna/Belle potpuno kompatibilni, sa razlikom gde aplikacije izričito traže više memorije i/ili GPU i gde se pravi veštačka razlika preko QT framework zahteva (poslednja podržana verzija od strane 9.4 je 4.7.3, dok je za ^3+ došla do 4.8).

Meni se Nokia 808 jako dopada,ima na Gsm areni detaljan test i kazu da je video mod kamere i zvuk u slusalicama vrh,verujem da je sve jako dobro,a tek kamera,ali je u Vipu preskup da se kupi sada telefon.Kamera sa ovom rezolucijom mora biti bolja i od S3 i svih ostalih,budimo realni,ima dobar test i na Mobilnom svetu.Ja imam S2 ali Nokia 808 mi se dopada,ne mogu da lazem.

http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-review-776p2.php

Nemam kad da čitam celu temu, al sam naslov mi je privukao pažnju.
SLR u mobilnom, haha. Prvo kad bi pokretač teme znao šta znači SLR ne bi to napisao, jer rezolucija veze nema sa SLR sistemom.
Drugo, ta Nokia je dobar kamerafon, al opet nedovoljno dobar za te pare i ne može da zameni ni prosumer aparat tipa LX5, G12, S95 koji su pritom i jeftiniji.
Treće, a verujem da je to već razjašnjeno u temi, tih nominalnih 41Mpix služe da bi se unutrašnjom obradom dobilo kvalitetnih 5-8Mpix. Znači opet domaći zadatak za one koji samo znaju da pročitaju broj megapiksela i da po tome cene kameru - edukujte se. Itd.

Znači PureView 808 je za mene samo dobra pokazna vežba od Nokije, šta se može uraditi na planu kamerafonova - nikako i zamena za pošten fotoaparat a svakako ne po toj ceni.

Nemam kad da čitam celu temu, al sam naslov mi je privukao pažnju.
SLR u mobilnom, haha. Prvo kad bi pokretač teme znao šta znači SLR ne bi to napisao, jer rezolucija veze nema sa SLR sistemom.
Drugo, ta Nokia je dobar kamerafon, al opet nedovoljno dobar za te pare i ne može da zameni ni prosumer aparat tipa LX5, G12, S95 koji su pritom i jeftiniji.
Treće, a verujem da je to već razjašnjeno u temi, tih nominalnih 41Mpix služe da bi se unutrašnjom obradom dobilo kvalitetnih 5-8Mpix. Znači opet domaći zadatak za one koji samo znaju da pročitaju broj megapiksela i da po tome cene kameru - edukujte se. Itd.

Znači PureView 808 je za mene samo dobra pokazna vežba od Nokije, šta se može uraditi na planu kamerafonova - nikako i zamena za pošten fotoaparat a svakako ne po toj ceni.

Nikako to ovde da pričaš proglasiće te za profitera , neprijatelja Finske i čoveka koji prži masu :smoke:

Nego mene zanima jel kupio neko do sad ovu skalameriju od ovih što se kunu u Nokiju ? :)

Ma kakvi, najveci advokati grbavog sapuna furaju Note od 5,3'', SGS III sa 4,8'' super amoledom i uzivaju u ifart aplikacijama i hd igrama koje su prerasli odavno :)

Ali ce pazariti kada bude 200e, da imaju slr u dzepu i ustede 2800e u odnosu na Canon dslr :)

jesi li uopste pogledao testove sa tim prosumerima i 808?! Nisi, nema veze.

Po testovima vidim da je ekran jako dobar i brz,a kazu i d aje zvuk u slusalicama ekstra,nisam imao prilike da probam telefon ali mi je o.k nije ruzan,da je u Vipu povoljniji uzeo bih ga.

Poslednja izmena:
Vrh Dno