Nije nokia napustila meego projekat, samo je slabije zastupljen od windowsa koji zesce furaju sa lumia telefonima, po meni windows os je ocaj na spram drugih... Meego je bolji hiljadu puta, jedina ALI JEDINA mana meego os-a je , bukvalno je market za aplikacije prazan, sve neke gluposti koje niko ne koristi, nema korisnih aplikacija, igrica takodje... svega 4-5 da valjaju... s obzirom da socijalne mreze ukljucujuci i youtube dolaze uz telefon integrisani... Iako me to iritira furam malo meego kad mi je smor na njemu prebacim na android malo cackam program igrice skidam novo sa marketa i posle vratim na meego i tako u krug... Telefon je unikatan, razmisljao sam zbog slabe podrske aplikacija za njega da ga menjam za neki dobar fon sa androidom al sam odustao, jer bukvalno je telefon unikatan, prvo sto ga je jako malo ljudi kupilo u odnosu na druge telefone koji su sad u vrh ponudi i sto je dizajn i ceo os unikatan i nov na trzistu... Sto se tice napustanja meego sistema, od toga nema nista, izbacen je nokia concept AIR novi telefoni i tablet uredjaj sa meego operativnim sistemom dosta razradjenim. Takodje sam zaboravio i da je pre par mesecii napravljen program kao dokaz da je moguce konvertovati .apk (android aplikacije) na .deb (meego os) imam taj program i za sad rade angry birds sve verzije i fruit ninja... ne cudite se te igre nemaju za meego 🙂 Nadam se da ce poraditi i na tom programu sto konvertuje da se nece zadrzati na tome kao konceptu..