Šta je novo?

Nokia N9

ma daj, kakva crna navigacija bolja od iGo-a, testirali smo onomad, nema unesene nove raskrsnice i ulice... a eto, sve da si u pravu za CG, cim mrdnes van CG, recimo SRB ili BiH, navigacija ne valja boba.

cudi me da je za CG uradjena a da nema za ostale "nase" republike...a to jes da nema neke kruzne, ali zato je vizuelno 100 god. novija :D a i mnogo brze radi :)

Sto se tice "sve sto treba obicnom korisniku", to kazes i za N8, a AFAIK uopste ne koristis ni mobilni internet ni wireless na njemu, sto ga skoro svodi na dumbphone ili cameraphone...

koristim koristim, makar da vidim rezultate :D

evo ljudi iz SRB potvrdjuju ono sto pise i na bench testu n9, a to je da mape za srbiju ne valjaju ili ih i nema... Sto se "vizuelno novija" tice, don't make us laugh :)
n9:
drive3.png

Nokia_N9_Maps_Drive_2.png

igo
r3_release1-300x199.jpg

navigation-for-costa-rica-igo-my-way-2010-screenshot-3.jpg

navngo_igo8_cityscape.jpg

vaistinu, 100 miliona puta gore izgleda ovaj iGo :d

OK ja pricam za ono sto smo onda uporedili ne za boulevard de la republique :D nekako "mrsavo" je izgledao taj iGo no ajd :D

e ne znam, mora da imam neki skinny limited edition :p Tad nismo ni poredili navigaciju, nego kako izgledaju mape prije nego se podesi destinacija ili bilo sta... No, s obzirom da nisi koristio ni iGo My Way, ni N9 navigaciju, I win, you lose! :d

as usual, it does, immensely! :d

N9+Android= .. ono sto je raspala Nokia odavno trebala da uradi :d

Stvarno, ako bas sve bude radilo kako treba ovo je jedan od najlepsih Android telefona :p

Istina. Samo, citam - za sad dosta toga ne radi. Kad ispeglaju, bice vrlo zanimljivo... :)

O2X via TT2

Radi launcher, igrice i galerija. Neko u komentarima reče da radi i wifi. Telefon ko telefon ne radi. I ko zna šta još.
Ne bih polagao prevelike nade u taj projekat.

I nije ISC, nego ICS.

Jedva sam te shvatio o čemu pričaš.

I nije ISC, nego ICS.

Jedva sam te shvatio o čemu pričaš.

Mala permutacija slova :), naravno da znam kako se piše Ice Cream Sandwich (ICS) ;)

Šteta ako taj projekt ne dovedu do kraja, odnosno ne omoguće potpunu funkcionalnost Androida na N9. N9 je jako dobro napravljen telefon, samo software da je bar nastavljen da se razvija, ali to je već neka druga priča...

pa nokija kaze da ce ga razvijati u narednih 5 god :d

Mala permutacija slova :), naravno da znam kako se piše Ice Cream Sandwich (ICS) ;)

Šteta ako taj projekt ne dovedu do kraja, odnosno ne omoguće potpunu funkcionalnost Androida na N9. N9 je jako dobro napravljen telefon, samo software da je bar nastavljen da se razvija, ali to je već neka druga priča...

Pošto imam odličan telefon koji proizvođač tretira ko zla maćeha (Huawei Ideos X5), znam kako to izgleda kada samostalni developeri razvijaju ROM bez pomoći proizvođača. U mom slučaju postoji sličan hardver, tako da je moguće koristiti drajvere i bar nekako osposobiti spravu (ICS radi na mom telefonu čak odlično, uključujući sve senzore i sl.), ali uvek postoje neke sitnice koje rade onako. Gomila ljudi prijavljuje fantomske bagove, a druga gomila pljuje po njima i kaže da nema nikakvih bagova. A sve to na telefonu koji je napravljen da tera Android.

Taj ICS koji je pokrenut na N9 je kao frankenštajnovo čudovište. Nema teorije da bude dovoljno dobar za svakodnevnu upotrebu. Jedino je interesantno kao proof of concept.

Pozdrav svima, nov sam clan, naleteo sam odmah na ovu temu, pa da se ukljucim :) Posedujem n9 vec 2 meseca, izuzetan telefon izuzetnog izgleda! Prvi dan sam instalirao nitdroid 4 ics jer sam opsednut tim projektom. ICS radi besprekorno na n9, znaci bez laga ikakvog, takodje sve igre i programi rade savrseno i mogu se bez problema skinuti sa android play shop-a. Ne radi kamera, pozivi (mikrofon i slusalica) i gps. Internet radi (3gp i wifi), poruke rade (mana ne mogu da stizu vece poruke od 1). Radovi na projektu nitdroid traju i trajace dok ne bude 100% sve u funkciji. Dosta programera radi, glavni je "e-yes" (nick od lika koji je sve to realizovao). Nitdroid radi zato sto je nokia izbacila n9 sa meego operativnim sistemom koji je open source, i napravljen je dualboot mod (sillyboot) koji pri svakom paljenju daje mogucnost biranja operativnog sistema, kada odaberete os , telefon se pali normalno i spreman je za koriscenje. Svaka verzija nitdroid ima odredjen kernel (zimage) koji se flesuje (ima tutorial na yt), za odredjenu verziju, npr. nitdroid v3 zahteva PR 1.2 kernel telefona, najnoviji kernel tj update telefona je izasao nedavno i to je PR 1.3 i odmah posle toga izbacen je novi nitdroid v4 koji radi na novom kernelu i koji je dobio pozamasan update. Trenutno je u test fazi Android JellyBean, koji ce izaci u alfa 5 verziji. Radim na projektu nitdroida kao jedini tester za srbiju isto tako i radim na samom projektu. Ukoliko vas nesto zanima vise, mozete me kontaktirati preko pm-a ili jednostavno posetite forum od nitdroid-a na kome vam sve detaljno pise (na engleskom )

http://forum.nitdroid.com

pa dobro androidašima voice call i tako ne treba..

Jako mi je krivo što se nokia nije ozbiljnije posvetila meego-u nego se odlučila za ms. Telefon je extra, a developerima želim puno uspeha u ovom projektu sa androidom.

A kad proradi pustite pricu da se N9 sa ICS-om trazi i prodaje za paprene pare... tipa 900 eura, pa kad ta prica stigne do centrale u Finskoj, da se malo nerviraju. :)
Svaka cast na projektu. Medjutim, sve sto vreme vise odmice, taj telefon sve vise zastareva.

pa dobro androidašima voice call i tako ne treba..

prije ce biti vama nokijashima, eno ga kenneth se hvali kako je makao android i stavio ubuntu, i da smo svi ovce koji smo ostali na androidu :d (a sad je uzeo n9 :p )

Sto se projekta nitdroid-a tice, cilj je postignut odavno, portovan je android na n9. Cinjenica je da telefon stari i da brzo napreduje tehnologija, ali u pitanju je telefon najbolji izbacen iz nokije racunajuci i lumiu. Sasvim malo kaska za s3 samsungom koji ima procesor sa 4 jezgra... Ostalo je sve isto-slicno... Tako da sto se tice vremena utrosenog na rad ovog projekta nece biti uzaludan nikako i ovako je vec dosta popularan postao po tome sto je druga nokija koja ima android os (n900 je prvi i ima isto nitdroid koji su pravili isti ljudi pre par godina, android v 2.2) Sto se cena tice, vec se moze naci na ebay i ostalim online shopovima, nokia n9 sa jacom cenom od originalne, u pitanju su novi telefoni (raspakovani samo radi instalacije androida)... Dakle sve to sto ste pomenuli ste pogodili i sve se desava samo od sebe, a verujte mi da sto posto u Finskoj znaju za sve ovo vec odavno... U nitdroid timu imaju skoro iz cele evrope predstavnici koji rade na projektu, testiraju itd... Nema u timu za sad Finaca ali ima Svedjana i Norvezana... U ostalom, dovoljno je na google ukucati n9 android i sve vam je jasno :)

Poslednja izmena:
ali cek, ne rade obicni pozivi? :p

Ne, tj moze da se zove i kad zovete nekog tom drugom zvoni telefon, ali se ne cuje nista i ne radi mikrofon... Dok skype radi bez problema i mikrofon i slusalica, kao i ostale aplikacije koje koriste mikrofon i slusalicu....

pa to je onda sve sem telefon :p

Čemu svrha telefona, ako ne možeš da pričaš? :D

da bi tvrdio kako ne laguje i kako je samo malo iza SGS III :)

Ok, dobro, on je def. preterao, ali kako ga samo uzeste u masinicu, zlol... :D

Nazad
Vrh Dno