Šta je novo?

Nokia N9

Jel zna neko koliko bi kostalo da se zameni ekran na N9? Pao je na pod i od tada ne radi touch screen, sve ostalo je ok.

Heh, meni je bas crni jedini kul. I rado bih ga isposedovao da sam pri vecem kesu et d moumnt. :D

a posto si nasao nexus 7?

@krkojzla
Ma ja bih N9 uzeo iz ljubavi prema Nokii, i da imam cime da se igram, pa samim tim sumnjam da bih izdrzao da mu ne nabacim i Android, makar stosta ne radilo. :D

Stavise, kad tad cu ga i uzeti, polovnog verovatno, ako nista da upoznam i MeeGo, njega jos jedino nisam. :) A i izrada i kvalitet tog telefona deluju fenomenalno, pa da i osetim to.

Imaš u WINWIN za 29.000 dinara. Svoj sam uzeo u Italiji, 250e, međutim tu može da se vrati neki porez od 30e, tako da je ispao 220e. 16gb verzija.

danke za info... Nisam siguran da li WinWin ima prodavnicu u CG, cini mi se da sam je vidio jednom, ali... Svakako, sacekacu jos malo sa kupovinom tableta, da se vidi kakvi ce se pokazati ovi Windows tableti i da se malo iskristalishe trziste :)

Nema frke. Pa sve zavisi za šta ti treba, ovo je brutalan uređaj koji staje lagano u torbicu i unutrašnji džep jakne, odličnih karakteristika i uvek će imati najnoviju verziju softvera. Za mene odličan.

@mironiko

Ako hoćeš iskreno, posle prodatog nexusa (telefona), nijedan drugi android mi se ne koristi. N9 mi se sviđa u svakom aspektu i nije mi potrebna iskreno investicija trenutna od 200+ evra samo za telefon koji mi se sviđa :) još sam u fazi razmišljanja.

@krki
Pa kupi opet Nexus. :)

Joooj, ne govori mi to... :D

n9

Moja draga je sebi uzela N9, roze varijantu jelte, pa sam imao prilike da upoznam meego, i moram da priznam odusevljen sam istim. Stvarno mi je zao shto je Nokia napustila projekat, realno mislim da su dve-tri godine pre poceli da prave vecinu svojih telefona na meegoo sistemu umeshto shto su izbacivali svoje telefone sa glupim symbianom, ne bi doveli sebe u situaciju u kojoj su danas. Inace, draga se kune u telefon, i nijedan drugi je nije zanimao.

Nije nokia napustila meego projekat, samo je slabije zastupljen od windowsa koji zesce furaju sa lumia telefonima, po meni windows os je ocaj na spram drugih... Meego je bolji hiljadu puta, jedina ALI JEDINA mana meego os-a je , bukvalno je market za aplikacije prazan, sve neke gluposti koje niko ne koristi, nema korisnih aplikacija, igrica takodje... svega 4-5 da valjaju... s obzirom da socijalne mreze ukljucujuci i youtube dolaze uz telefon integrisani... Iako me to iritira furam malo meego kad mi je smor na njemu prebacim na android malo cackam program igrice skidam novo sa marketa i posle vratim na meego i tako u krug... Telefon je unikatan, razmisljao sam zbog slabe podrske aplikacija za njega da ga menjam za neki dobar fon sa androidom al sam odustao, jer bukvalno je telefon unikatan, prvo sto ga je jako malo ljudi kupilo u odnosu na druge telefone koji su sad u vrh ponudi i sto je dizajn i ceo os unikatan i nov na trzistu... Sto se tice napustanja meego sistema, od toga nema nista, izbacen je nokia concept AIR novi telefoni i tablet uredjaj sa meego operativnim sistemom dosta razradjenim. Takodje sam zaboravio i da je pre par mesecii napravljen program kao dokaz da je moguce konvertovati .apk (android aplikacije) na .deb (meego os) imam taj program i za sad rade angry birds sve verzije i fruit ninja... ne cudite se te igre nemaju za meego :) Nadam se da ce poraditi i na tom programu sto konvertuje da se nece zadrzati na tome kao konceptu..

ma napustili su ga, ciao... A drzati telefon samo jer je unikatan... E pa ne znam, ima nah svakakvih :)

Pa dobro moći će da ga proda za čitavih 100 eura u skorije vreme, samo zbog unikatnosti :D

dumbphone? na osnovu toga sto nema Fart v43.45?

Ne, nego sto se njegove mogucnosti uglavnom svode na ono sto mu je Nokia podarila. Jako malo kvalitetnih aplikacija ima za MeeGo. Npr. extra je sto je neki lik napravio aplikaciju za mape koja koristi GPU, pa to radi extra glatko. Ali realnost je da nema puno korisnih/kvalitetnih aplikacija. Isti slucaj je (trenutno) i sa WP.

Edit: Samo da se razumemo, a mislim da sam to nekada i napisao, prava je steta sto je Nokia obustavila razvoj MeeGo-a jer je sistem odlican. Imali su dobru ideju i dobar pocetak.

Poslednja izmena:
Uh, kako bre, zar WP market nema 100.000+ aplikacija? Nije valjda da nema korisnih u tolikoj meri da se broj istih poredi sa količinom aplikacija za N9?

Edit: A jesam malo preterao sa poredjenjem sa WP, ali desi se. Izvinjavam se. :D

Mislim da je i nastup Nokie pre izlaska N9 "osudio" MeeGo: "Evo Vam telefon koji ste tražili, ali znajte da ce to biti jedini sa MeeGo-om jer odustajemo od njega.". A po iskustvu ljudi koji su koristili N9 i pre izlaska, dok je MeeGo bio jos u ranoj fazi, odlicno je radio cak i tada. Kako su mi rekli, cak jedan od najboljih testnih telefona koji su dobili i koristili.

Poslednja izmena:
dumbphone? na osnovu toga sto nema Fart v43.45?

ne, nego zato sto nema ni fart v00.001 prealpha :d

nije svako ko ti, pa da koristi android telefon, a da se nije ni ulogovao sa gmail nalogom i ima 0 istaliranih aplikacija :D

OK evo sad cu da instaliram onaj liveware manager da probijem led :D

jel postoji nesto od domacih aplikacija? tipa blic, b92 i sl?

Jel ovaj telefon moze da fura Maemo5 i ako da jel rade sve aplikacije za N900 na njemu?

dopada mi se ovaj telefon i hteo bih da ga kupim, ali od 3 ljudi koje poznajem sa ovim telefonom, 2 su crkla skroz... ne znam sta da mislim, na netu nisam pronasao nista posebno o tome... jel ima neko iskustva da mu se pokvario ili slicno?

cudi me to, mozda je neka fals serija u pitanju...

pa da i na internetu sve sto sam nasao je slucaj kad se baterija previse istrosi pa deluje kao da ne daje znake zivota. cak i ovima sto su eksperimentisali sa androidom se nije to desilo...

Vrh Dno