RazbojNick
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2004
- Poena
- 865
Odlicne snimke u 720p pravi, to se mora priznati. Uporedjviao sam sa iphone 4 snimcima na youtube, i mogu reci da mi se cini da n8 pravi bolje. Samo je velika steta sto ga symbian pokrece. Ne znam zasto im je toliko tesko sa se oproste od tog symbiana, kad je on prakticno vec 3 godine marginalan phone os i to verovatno i njima jasno. I mnogo ce im vise napora i truda trebati da skpe nesto od njega, nego da naprave skroz novi sistem.
Ja sam iskreno zamolio nekoliko strana ranije da mi neko napiše konkretne i važne prednosti Androida, na primer, u odnosu na Simbijan, niko se nije javio, pa ću da ponovim. Dakle, šta može Android, a da simbijan ne može? Bez neozbiljnih odgovora kao što je "lepa tema i glatke animacije u 60 fps", ako su to važne prednosti onda bolje ćutite. I ne navodite hardverske osobine kao osobine softvera.
Simbijan se pravi bez UI, zato su ranije postojale UIQ i S60 verzije, a sada je S60 5th (9.4) i S^3 (osnova je ista, zato S^3 pokreće i 5th aplikacije).
A ovo za marginalan sistem može samo pristrasna i neupućena osoba da izjavi. iOS se pojavio sredinom 2007, Android prošle godine., a zaleteo se tek početkom ove. I neko napiše da je simbijan marginalizovan već 3 godine, a ti telefoni su na svetskom nivou najprodavaniji pametni telefoni. facepalm.